EKG zemra


Echocardiography është një metodë e lirë dhe shumë informative diagnostike që lejon për të zbuluar një shumëllojshmëri e sëmundjeve të zemrës duke shkaktuar siklet minimale të pacientit. Hulumtimi është zemra EKG - elektrokardiogramë është një tabelë që tregon aktivitetin e trupit.

Si EKG zemrën?Parimi i studimit është e mundshme vibracioneve regjistrimi ndryshim që shoqërojnë tkurrje të muskujve të zemrës dhe kaloi në anë të elektrodave kardiograf. Dallimi potencial quhet otvedenyyamy dhe për të imponuar elektroda tyre regjistrimit në:


 • dorën e djathtë;

 • dorën e majtë;

 • këmbën e majtë.


 • Dhe çdo ndarje ka dy polet - plus dhe minus. Me pak fjalë nga gjashtë. Drejtë elektrodë këmbë është përdorur si tokëzimit dhe potenciali i saj është regjistruar.
  Përveç çon në gjymtyrët, në kardiografi vlerësuar ndryshim çon të mundshme kraharorit - të gjitha të nëntë, por përdoret zakonisht vetëm gjashtë, dhe secili ka vetëm një shtyllë. Këto mjeku elektroda vendos në gjoks, në pika të caktuara.

  Përgatitja për EKG zemrën


  Nuk ka masa të veçanta para studimit nuk e bëjnë. Mjekët janë të këshilluar që të mos shqetësohen, ndërsa regjistrimi EKG, për më tepër, se kjo metodë jo-invazive e diagnozës, dhe pacienti nuk ndjeni ndonjë siklet.
  Nuk është e rekomanduar për të përdorur krem ​​kardyohrafyey naftës, v. Për. Ajo mbetet në lëkurë mund të shtrembërojnë rezultatin e matjes. Me qëllim të parandalimit të tillë një vend të rritje elektroda degreased me alkool. Pastaj xhel përçueshëm (ajo mund të zëvendësohet me garzë të lagur) dhe rregulluar filxhan thithje.

  Pastaj mjeku përfshin pajisjen dhe fillon regjistrimin e EKG zemër - për të deshifroj atë, mund në mënyrë tipike një mjek që diagnoza. Megjithatë, në qoftë se grafiku është një devijim serioz, kryen konsultime të mëtejshme vetëm kardiolog drejtpërdrejtë.
  E gjithë procedura zgjat jo më shumë se disa minuta. T. k. Gota thithje janë bashkangjitur vetëm për trupin lakuriq, duhet të veshin rroba të rehatshme (triko do të tërhiqet në çdo rast). Nëse pacienti ka dyspnea të rënda për të parë EKG kardiak aritmia pikërisht gjatë matjes është e rekomandueshme që të ulen, nuk gënjej.

  Çfarë bën zemra EKG?


  Kjo metodë diagnostike ju lejon të:

 • Për të analizuar frekuencën e rrahje zemre dhe rregullsinë e tyre.

 • Identifikimi metabolizmin e magnez, kalcium, kalium dhe elektrolite të tjera.

 • Njohin dëme miokardit, ose ishemi shoqërues miokardi.

 • Identifikimi hypertrophy majtë ventricular.


 • Grafiku i EKG dhëmbët dukshme P, Q, R, S, T, dhe ende mund të shihet një valë e vogël U. gjithë ata korrespondojnë në një fazë të caktuar të tkurrjes dhe relaksimit të muskujve të zemrës.
  Devijimet EKG

  Së pari, të gjejnë arrhythmias dhe bllok të zemrës në një elektrokardiogramë - një ndryshim të frekuencave normale dhe rregullsisë pulsin.
  Ne mund të klasifikojnë këto shkelje thjeshtuar si më poshtë:

 • Takikardi - u rrit norma e zemrës, një rritje në normën e zemrës; është fiziologjike (gjatë ushtrimit) dhe patologjike (i shqetësuar edhe në pjesën tjetër).

 • Bradycardia - një normë të ulët të zemrës (70 rrahje në minutë).

 • Extrasystole - përçarje të zemrës, ku muskujve bën një tkurrje të jashtëzakonshme.

 • Dridhje atrial - një lloj takikardi për të cilat pandarë dridhje kaotike эlektroaktyvnost dhe paaftësia e tkurrjes koordinuar.


 • Anormale EKG vlerësimet kardiolog zemrës, megjithatë, kjo metodë e diagnozës mund të mos jetë e mjaftueshme informative. Dhe pastaj të përshkruajnë me ultratinguj (echo-CG), e cila ju lejon për të ndjekur punën e muskulit të zemrës në kohë reale, për të parë rrjedhjen e gjakut, e konsiderojnë strukturën e valvulave. Emërojë ultratinguj zemër ose EKG, mjeku vendos - me ups për njerëzit e shëndetshëm zakonisht duhet vetëm një elektrokardiogramë.