Sëmundjet e sistemit kardiovaskular në atletët


Aktiviteti intensiv fizik, ajo mund të shkaktojë sëmundje të rënda të sistemit kardiovaskular të atletëve. Arsyeja është se si rezultat i vazhdueshëm, tendosje të rëndë fizike, ndryshimet ndodhin në sistemin e qarkullimit të gjakut. Sigurisht, ndryshimet mund të jetë pozitiv ose negativ. Sëmundjet e sistemit kardiovaskular ka qenë prej kohësh një objektiv kryesor për studim. Pavarësisht nga përparimet mjekësore dhe zbulimet shkencore, sëmundjet e sistemit kardiovaskular në atletët nuk janë studiuar plotësisht dhe kanë shumë çështje të pazgjidhura. Henshen shkencëtar shpikur termin quajtur "zemra atleti". Atletët e zemrës zakonisht më të mëdha. Rritja zemra zhvillon pas stërvitje, ngarkesës konstante. Rritja e madhësisë zemra vërejtur në shumë atletë, jo një fakt të konsiderohet e favorshme.


Sëmundjet e sistemit kardiovaskular në vitet e fundit kanë vërejtur gjithnjë në ekzaminim mjekësor. Megjithatë, shumë ndriçues të shkencës në të kundërtën bindur se sportive privojnë njerëzit nga sëmundje të ndryshme të sistemit kardiovaskular. Shkencëtarët thonë se atletët është përshtatja, zemra përshtatet stresit dhe është më e qëndrueshme, por zemra mund të jetë dëmtuar para se të ushtrimit. Megjithatë, kjo pikëpamje nuk mund të pajtohem plotësisht. Dyshimet në këtë pikë kanë qenë dhe do të jetë. Ku është e vërteta, e cila përcakton sistemin kardiovaskular në atletët sot nuk e di. Çështjet Pesha me këtë, më shumë do të lindin.


Ndryshimet patologjike në miokardit shkaktohet zakonisht nga stresi i tepërt ky fakt të çon në zhvillimin e dështimit të zemrës. Nëse ju nuk ndalet ngarkesën, ndryshimet bëhen të pakthyeshme. Atletët ka nekroza e fibrave muskulore. Për shkak të mosfunksionim papritur në kryerjen e ventrikular dridhje, vdekja e papritur mund të ndodhë. Nëse vdekja nuk vjen, atëherë infarkti evoluon, dmth nekrozë lokale të fibrave muskulore, sidomos në barkushe të majtë zhvillon ind lidhës në formën e plagët. Si pasojë, zhvillimin dështimi congestive zemrës, kufizuar kardiak. Vetëm sjellja e pacientit varet nga kushtet e përshkruara proceseve. Ndryshimi patologjike të zemrës mund të shprehet në distrofi miokardit. Ndikimi procesi mund jo vetëm stërvitje, por edhe puna e rëndë mendore, gjendja emocionale, stresi. Për atletët është përjashtim i rëndësishëm predpatolohycheskyh ndryshimet dhe kushtet patologjike. Për këtë qëllim studimi të veçantë objektive. Edhe një person i shëndoshë në stres paqëndrueshme, ushtrimi fizik i tepruar mund të zhvillojë sistemin kardiovaskular. Kjo arrhythmias dhe hypertonycheskoe dhe shteti hypotonic tonzyllokardyalnыy sindromi, dhe më shumë. Sëmundjet e sistemit kardiovaskular në atletët kërkojnë vëmendje nga mjeku sportiv dhe trajner.


Kjo amator njeri në sport, atëherë etiologjisë dhe patogjenezës faktorë profesionale do të ketë dallime.
Një ndikim të rëndësishëm në zhvillimin e faktorit hipertensionit është trashëgim. Uyazyka Megjithatë, për zhvillimin e hipertensionit duhet të përcaktohet: trajnim forca, reboot tepruar fizik, stresi emocional, ushtron drejtimin e caktuar. Nëse ju jeni të trajnimit të duhur dhe të rregullt, pa tension shtesë dhe mbi-ngarkimin, tensioni i gjakut nuk duhet të rritet. Në mënyrë paradoksale, por njerëz të angazhuar në punën mendore është shumë më shumë gjasa për të zhvilluar hipertension sesa ata që janë vazhdimisht duke punuar fizikisht, por një uyazytsi se puna fizike nuk është e tepruar.


Sëmundjet e sistemit kardiovaskular kanë i sindromeve mëposhtme: sindromi i dështimit të zemrës, hypertensive (presion të lartë të gjakut); Kardiologji; arritmike; hypotonic (hypotenzyonnыy). Në të gjitha simptomat e tyre janë shenja, për shembull, sindromi i kardiologjisë karakterizohet nga dhimbje në zemër. Sindromi Kardiologji mund të zhvillohet për shkak të anomalive kongjenitale dhe sëmundjeve të organeve të tjera. Në sindromës koronare kardiologjisë, i shqetësuar qarkullimi, angina ndodh. Si rezultat, sportive energjisë, të tilla si boks, është e mundur për të marrë lëndime të rënda të natyrave të ndryshme me dëmit pasues të organeve. Pas goditur kokën kur rrëzuan poshtë dhe rrëzuan për boksierët kanë pasoja. Me lëndime të kësaj natyre ngre presionin e gjakut dhe të shqetësuar. Kur sindromi aritmicheskiy, shqetësuar ritmin e zemrës. Rrahje zemre Pacientët ankesave të tanishme uchaschayuscheesya. Ritëm shqetësuar. Kur sindromi aritmicheskiy vërejtur takikardia sinus, bradycardia, extrasystoles, asystole ventricular, dridhje atrial () dridhje.


Në çdo rast, qëndrimi i gabuar për të theksuar dhe problemi i papërshtatshëm sport përzgjedhje ju mund të blej një shumë. Vdekjet shpesh ndodhin në mesin e atletëve. Megjithatë, ajo mund të shmanget. Në mosfunksionim të zemrës që mund të lindin nga blerjen e sistemit kardiovaskular, personi do të përjetojnë forma të ndryshme të zemrës parregullt. Nëse dhimbja, mundi të parregullt të zemrës, mundi, gulçim dhe ndjesi të tjera ndodhin gjatë ushtrimit, ju duhet të ndaluar pushtimin. Nëse simptomat nuk ndalet, por të rritur, pas ushtrimit, shkoni te mjeku dhe të nënshtrohen ekzaminimit diagnostikues. Nëse problemi është i vogël, me trajtimin e duhur ajo mund të hiqet dhe të kthehen në sport.