Zemra sulmi në zemër sëmundje


Një nga simptomat e sulmit në zemër janë të përzier, vazhdon për disa ditë, të kombinuara me dobësi të përgjithshme të trupit. Nëse nuk injorojnë shenja të tilla dhe për të kërkuar ndihmë mjekësore, zemra mund të ruhen. Si për të parandaluar sëmundje të zemrës infarkt miokardi?
Kush është në rrezik?
Natyra është rregulluar në mënyrë që për herë infarkt miokardi është më kërcënuese për njerëzit. Në moshën 50 vjeçare djemtë që vuajnë nga kjo sëmundje është 3-4 herë më shpesh. Por çdo gjë ndryshon kur një grua fillon menopauza.


Aftësia për të mbrojtur gratë nga sëmundje takon hormonet "femërore". Por në moshën e rritur nuk janë të prodhuara nga trupi në një shumë të mjaftueshme për të mbrojtur enët e gjakut dhe zemrën. Kjo është arsyeja pse "vjeshtë e jetës", sjell me vete rrezikun dhe për të marrë sëmundje të zemrës. Dhe në moshën 50 vjeç burrat dhe gratë janë të barabartë në rrezik për infarkt miokardi.

Përveç pacientët sulm zemër të prirur për diabet. Ata sëmundje shpesh zemra është e pazakontë, pa dhimbje gjoksi. Njerëzit me peshë tejkalon normën prej 10 kg apo më shumë janë edhe një pjesë e konsiderueshme e viktimave të sulmit në zemër, sepse pllaka kolesterolit janë formuar, dhe ajo shkel qarkullimin dhe provokon një sulm. Duhet të jenë gra vigjilent duhani mbi 50 vjet. Pirja e duhanit nga 1 deri 14 cigare në ditë rrit rrezikun nga sulmi në zemër nga 2 herë. Ndonjëherë sëmundjet e zemrës trashëgojnë vajzat prindërit e të cilëve u zhvendos sëmundjen para moshës 30-40 vjeç.

Infarkt miokardi nuk është jeta-ndryshuar për mirë. Pas tij gëzimet e jetës të tilla si sportet, seksi mund të jetë e papërballueshme. Megjithatë, kjo nuk është e zhvillimeve më të keq. Sa më shpejt një person për ta kthyer të specialistëve, më shumë të ngjarë që ai do të shmangë pasoja të trishtuar.

Çfarë është një sulm në zemër?
Miokardit është muskujve të zemrës. Të funksionojnë siç duhet dhe plotësisht, ajo duhet të marrë një sasi të caktuar të oksigjenit në gjak dhe ushqyesve. Nëse puna e sistemit të qarkullimit të gjakut dhe furnizimit me gjak është ndërprerë për çdo fushë të zemrës është ndalur për 15-20 minuta ose më shumë, atëherë ajo vdes. Ky proces quhet një infarkt miokardi. Kjo sëmundje të zemrës karakterizohet nga dhimbje të forta në gjoks që i jep në krah apo në sup dhe vazhdon edhe pas marrjes së nitroglycerin.


Sa më gjatë që një person nuk është i ndihmon, aq më i madh zona e zemrës vuan. Fabrics pas goditjeve të tilla nuk mund të shërohen, por sepse zemra ndalesa duke punuar plotësisht. Prandaj nuk mund të jenë të mbingarkuara, kështu që njerëzit duhet të kufizojnë veten.
Kështu, sasia e kohës me të cilën një person për të parë një mjek pas fillimin e dhimbje gjoksi, shumë varet. Dhe për të parandaluar infarkt miokardi, duhet të dëgjoni me trupin tuaj. Në disa raste, simptomat e sulmeve mund të ndodhë brenda disa ditësh. Një prej tyre - të përzier. Fakti që stomaku është në afërsi të zemrës. Para fillimit të zemrës miokardi fillon të dërgojë sinjale në tru, por ajo mund të ngatërruar ato ose të kuptojnë siç duhet dhe të përgjigjeni në trup që është në vendin fqinj. Kjo është arsyeja pse problemet me muskujt e zemrës mund të vuajnë dhe stomak.


Por vetëm nuk duhet të trembet e përzier. Në qoftë se kjo është një shenjë paralajmëruese e infarkt miokardi, ajo duhet të shoqërohet nga të paktën një më shumë nga sa vijon:
• dobësi, ndjenjë shumë të lodhur, edhe në qoftë se personi nuk ka të mbingarkuara;
• gulçim;
• një plagë mbrapa dhe qafën - në qoftë se ato ndodhin së bashku me nauze, duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor për shkak të kohës mund të jetë shumë e vogël;
• humbja e vetëdijes;
• djersë të ftohtë lagësht;
• zbehtë e lëkurës.
Simptomat e mësipërme mund të tregojë dhe sëmundjet e tjera, por në qoftë se një person është në rrezik, është më mirë për të treguar vigjilencën dhe e quajnë "ambulancë".