Kalium dhe magnez për zemrën
Elementet më të rëndësishme gjurmë per trupin e njeriut është kalium dhe magnez. Këto elemente gjurmë të nevojshme për zemër të mirë, funksionet neurologjike dhe procese enzimatike. Ndryshimet në kalium dhe magnez gjakut mund të çojë në efekte të këqija shëndetësore.
Kaliumi nuk mund të ekzistojë pa magnez, dhe anasjelltas. Kalium në qoftë se nuk është e mjaftueshme në gjak, ka shumë të ngjarë, dhe shumë pak magnez. Nivelet e ulëta të kaliumit mund të shkaktojë twitching muskujve ose konvulsione dhe ritmin e zemrës parregullt të zemrës. Nëse kaliumit në gjak më shumë se është e nevojshme, ajo është shumë më e rrezikshme se sa mungesa e saj. Ajo mund të jetë trombozë intravaskular.


Kaliumi rrit efikasitetin, përmirëson mprehtësinë e mendjes, promovon kursin normal të metabolizmit në trup.
Magnezi - është një nga metalet vitale të përfshira në trup. Ajo aktivizon enzimat rregullojnë metabolizmin e karbohidrateve, stimulon prodhimin e proteinave, rregullon ruajtjen dhe lirimin e energjisë në ATP, dobëson muskujve të zemrës.
Pasojat e mungesës së kaliumit dhe magnezit për zemër:
Mungesa e kaliumit mund të shkaktojë kapsllëk, rritje të ngadalshme, lodhje, pagjumësi, kolesterolit të lartë të gjakut, intolerancën sheqer, dobësi, marramendje.

Mungesa e magnezit shkakton anemi, lodhje, marramendje, marramendje, dridhje, ngritjen ose uljen e presionit, rënie në temperaturën e trupit, duart e ftohta dhe këmbët.
Mangësi magnez thirrje mund të theksoj, medikamente të caktuara, dietë të varfër, diabeti mellitus, stërvitje e madhe.
Cilat produkte mund të gjenden kalium dhe magnez për zemër?
Kalium në ushqime është në formë të kripërave të inorganike dhe komponimeve organike të përbërjes. Çfarëdo kaliumit në trup rritur në dietë duhet të përfshijë perime të papërpunuara dhe fruta. Shumë nga kaliumit gjendet në kokrra e grurit. Një pjesë është e mjaftueshme për ushqim të përditshëm lejimin e kaliumit.

Kërkesa e përditshme e magnezit është 400 (në fëmijë) dhe 750 (të rriturit) mg. Personi Magnezi merr nga produktet e prejardhje shtazore dhe bimore. Pjesa më e madhe e saj është përfshirë në klorofil.
Për thithjen më të mirë të magnezit nevojë për vitaminë B6. Ajo është gjetur në hikërror, banane, patate, oriz ngjyrë kafe.