Sëmundje koronare të zemrës - simptomat


Ishemi është tani një nga problemet më të zakonshme të sistemit kardiovaskular. Nuk është një sëmundje për shkak të uria oksigjenit të zemrës. Sot vendosi të akordojë 3 gradë e sëmundjeve koronare të zemrës. Për fat të mirë, trajtimi i nënshtrohet të gjitha format e sëmundjes. Gjëja kryesore - për të zbuluar sëmundje dhe menjëherë të fillojë një trajtim efektiv dhe të përshtatshëm. Dhe për herë të ishemi është gjetur të jetë i sigurt, i vetëdijshëm për simptomat e saj kryesore, shenjat dhe tregon.

Për shkak të asaj që duket sëmundje kronike ishemike të zemrës?Zakonisht priren ishemi vjetër dhe moshën e mesme. Fakti është se me moshën, muret e arterieve koronare të shfaqet vile yndyrë dhe kolesterol, të quajtura pllaka aterosklerotike. Ndërsa në trup, ata gradualisht të rritet në madhësi duke mbyllur një anije dhe parandalimin e rrjedhjes së gjakut. Mungesa e oksigjenit dhe ushqyesve në zemër - shkaku kryesor i ishemi.
Në fazat fillestare të theksuara simptomat e sëmundjeve koronare të zemrës është pothuajse e pamundur në njoftim. Kjo është arsyeja pse ekspertët rekomandojnë nënshtrohen ekzaminimit të rregullt mjekësor. Sa kohë nuk do të marrë atë, por mund të ndihmojë në shëndetin e shumë seriozisht.

Shenjat kryesore dhe simptomat e formave të sëmundjeve ishemike të zemrës


Dëgjoni trupi juaj ka nevojë për kohë. Ndonjëherë edhe simptomë më në dukje të pafajshëm mund të sinjalizojë shfaqjen e problemeve më serioze. Edhe pse zakonisht shenjat e para të sëmundjes koronare të zemrës dhe të shfaqet pas dyzet, kjo nuk do të thotë se dyzet e shëndetit mund të neglizhohet.
Manifestime të sëmundjeve koronare të zemrës janë të shumta. Format e ndryshme të sëmundjes janë karakterizuar nga simptoma të ndryshme dhe parimet e trajtimit:

 • Në fazat fillestare të sëmundjes së arteries koronare mund të ndodhë shumë shpejt. Në këtë rast, quhet ishemi asimptomatike.

 • Aritmia kardiake - një nga format e thjeshta të ishemise.

 • Shfaqje më e zakonshme e sëmundjes koronare të zemrës është angina, të cilat mund të jenë të paqëndrueshme, ose kronik. Ky i fundit është i njohur si anginë dhe shoqërohet me dhimbje gjoksi të shpeshta, gulçim, e cila shfaqet në kryerjen e aktivitetit fizik, dhe në një ecje të qetë. Në një formë të paqëndrueshme të sëmundjes çdo sulm pasues mund të jetë shumë më e fortë se fundit.

 • Infarkt miokardi - formë të rëndë dhe të rrezikshme e sëmundjes koronare të zemrës. Ndonjëherë një sulm në zemër është shpesh për shkak të faktit se pllakë atherosclerotic thyen jashtë papritur dhe plotësisht mbulon rrjedhjen e gjakut.

 • Vdekja e papritur koronare apo arrestimi primare kardiak - një formë tjetër kompleks i ishemi.


 • Sigurisht, me fushatën për një kardiolog specialist nuk duhet të vonojë. Ajo është e mirë për të kërkuar këshilla në dyshimin e parë. Simptomet kryesore të sëmundjeve koronare të zemrës janë si më poshtë:

 • Siklet dhe pamjen e dhimbje në gjoks - shenjat e para të një zemër të sëmurë. Edhe në qoftë se sulmi zgjat më shumë se disa sekonda, ajo nuk mund të injorohet.

 • Edhe dobësi të pashpjegueshme fizike duhet të bëjë të ndezur dhe të kalojnë provimin.

 • Shenjë e keqe është ndjenja dhe compression të gjoksit. Kjo është një nga simptomat më të shpeshta.

 • Djersë e ftohtë dhe ankthi unreasoning - sinjale në lidhje me zhvillimin e sëmundjeve koronare të zemrës e sistemit nervor.

 • Njerëzit me ishemi mund të jetë e gjatë në një gjendje depresioni i pashkak dhe apati. Herë pas here ata kanë një frikë e vdekjes.