Ngjashëm me mitër Valve Pamjaftueshmëria


Valvula mitrale - është një lloj sëmundje që e ka fituar emrin e sëmundjeve të zemrës. Në këtë rast, ka shkelur funksionin e valvulës mitrale, dhe kjo nuk do të shkrihen plotësisht, për shkak të cilat gjaku hyn në atrium e majtë, me rritjen e saj të vëllimit, e cila nuk është një proces pozitiv për sistemin kardiovaskular dhe të gjithë organizmit.

Shkaqet e sëmundjesNga arsyet varet se si do të zhvillohet pamjaftueshmëri i ngjashëm me mitër valve. Ka disa faktorë që ndikojnë në shfaqjen e sëmundjes:

1. sëmundje të lindura - shkaku që ndodh shumë më shpesh. Kjo ndodh për shkak të faktit se gjatë shtatzënisë trupi nëna shtatzënë ndikuar disa faktorë negative (infeksioni, stresi, ekologji keq, rrezatimit, etj). Kongjenitale pamjaftueshmëri mitrale valvula mund të jenë të llojeve të ndryshme:

 • degjenerimi myksomatoznaya;

 • anomalitë Struktura e valvulës mitrale;

 • karakteristikë e strukturës së fibrave pjezë (chords).


 • 2. Sëmundjet e blera lidhen me ndryshimet në fletëpalosjeve valvulave. Kjo mund të shkaktojnë faktorët e mëposhtëm:


 • reumatizma;

 • Lëndim mbyllur e zemrës;

 • endokardit infektive;

 • ndërhyrje kirurgjikale në trajtimin e stenozë mitrale.


 • 3. Shkaqet e fituara që nuk janë të lidhura me ndryshimet në fletëpalosjeve valvulave. Këto përfshijnë

 • ruptures gilcë fije që janë të bashkangjitur muskujt papilare të muskulit të zemrës;

 • lezione muskujt papilare;

 • zgjerimi i rrethit dendur përreth mureve të zemrës, e cila quhet unaza fijor.


 • Shkaku i fundit i pamjaftueshmërisë mitrale valvul është rezultat i inflamacionit të muskulit të zemrës, rritet në dëmtimit të dhëmbëve të zemrës, ose të ndryshojë tonin e muskujve të brendshëm të zemrës.

  Simptomet e pamjaftueshmërisë mitrale valve


  Shenja e parë e manifestimit të dështimit të valvulës mitrale është ritëm jonormal të zemrës që rezulton në gulçim. Në një masë më të madhe kjo është manifestuar në aktivitete fizike, as i madh. Nëse pacienti është duke përjetuar aritmi në pushim, në mënyrë që sëmundja përparon. Gjithashtu, nuk ka lodhje, ënjtje dhe dhimbje në kuadratin e sipërm të djathtë, të shkaktuar nga zgjerimi i mëlçisë. Shenjë mjaft e papritur e pamjaftueshmërisë mitrale valvul është kollë e thatë me sekrecione.

  Ndër simptomat e dukshme që nuk direkt tregojnë sëmundje serioze të zemrës, vuri në dukje:

 • cardialgia (dhemb dhe therur, të paktën - nën presionin e dhimbjes ne zemer);

 • pastoznost gjymtyrë të ulëta.


 • Trajtimi i sëmundjeve
  Metoda e trajtimin e pamjaftueshmërisë mitrale valvul varet nga faza e sëmundjes. Në fazën e parë kryer ilaçe, dytë dhe të tretë - kirurgjikale. Fazat e katërt dhe të pestë - kritike dhe gjendja e pacientit nuk është e qëndrueshme, kështu drejtuar për kirurgji është shumë e rrallë.

  Kur operacionet rifillojë zapyratelnuyu funksion të valvulës mitrale. Për këtë unazë të ngushtë fijor me një unazë referencë të veçantë të ngurtë. Në rastin e kalcifikim dhe fibrozë krijojnë protezë biologjike apo mekanike valvul. Periudha postoperative rehabilitimit varet nga pacienti. Kjo është e bazuar mjek caktimin e procedurave dhe drogë.
  Kështu, ajo mund të vërehet se dështimi i valvulës mitrale - është një sëmundje serioze që është e vështirë për të trajtuar, faza e dytë e pestë, kështu që kur simptomat e para, madje edhe të largët, ju duhet të kontaktoni menjëherë mjekun si moderuar dhe dështimin relative të valvulës mitrale kuruar shumë më e lehtë.