Zemra gjerë miokardiShumë shpesh infarkt miokardi është shkaku i vdekjes së pacientëve, dhe në qoftë se një sulm masiv në zemër, rreziku i vdekjes rritet nga disa herë. Në këtë nekrozë sëmundjes, dmth zhdukja, subjekt i një pjesë të madhe të muskulit të zemrës, që do të thotë se funksionimi normal i zemrës më të thjesht nuk mund. Shumë i njëjti sulm në zemër ndodh kur qarkullimi i gjakut është formuar mungesë të shkaktuara nga shkaqe të ndryshme, të tilla si ngjizur ose atherosclerosis e arterieve.
Pasojat e një zemër të sulmit në zemër

Infarkt miokardi të gjerë ka një numër pasojash, të cilat në të ardhmen do të jetë niveli shumë më të ulët të jetës. Për shembull, shumë shpesh nuk është dështimi i zemrës. Kjo zemra nuk po bëhet mjaft gjak dhe për shkak se trupi fillon të vuajë.
E dyta pasojë po aq të pakëndshme - një edemë pulmonare. Kjo gjendje është e lidhur ngushtë me infarkt në zemër.
Me infarkt miokardi gjera ndodhin kushte të tilla të rrezikshme për jetën si shok kardiogjenik dhe trombozë arterie pulmonar. E gjithë kjo pa përkujdesje profesionale mjekësore mund të çojë në vdekje.

Këputje miokardi - kjo është një tjetër pasojë e sulmit në zemër, e cila shfaqet në 2 - 8% e njerëzve me zemër miokardi. Ajo qëndron tri nivele këputje. Më shpesh ky ndërlikim lind brenda 3 ditëve pas infarktit të vërejtur në njerëz mbi 60 vjeç.
Trajtimi i zemrës gjerë të miokarditTrajtimi i pacientëve me infarkt miokardi duhet të fillojë sa më shpejt që të jetë e mundur. Ky trajtim duhet të kryhet në njësinë e kujdesit intensiv ose kujdesin intensiv. Në ditën e caktuar për të parë pjesën tjetër shtrat. Ushqimi duhet të jetë i plotë, përveç kripë dhe kufizimin yndyrë.

Anestezi infarkt miokardi duhet të jetë shumë efektive, kështu që këtu emëruar analgesics narkotike. Me qëllim që të heqë mpiksje gjaku të formuar dhe për të parandaluar formimin e ngjizur ri gjakut domosdoshmërisht gjetur substanca të tilla si heparin ose aspirina. Nëse nekroza ka pësuar një pjesë të madhe të muskulit të zemrës, mund të ekzekutohet menjëherë koronare të anashkalojë arterie shartim kirurgji.
Jo vetëm trajtimi korrekt gjatë sulmit aktual, por një mënyrë jetese të shëndetshme pas daljes nga spitali janë të rëndësishme për parandalimin e ri-infarkt, dhe parandalimin e komplikimeve të ndryshme.