Pajisje për stimuluesin zemrës


Që atëherë, si 50s vonë ishin futur me sukses stimulues kardiak parë që kjo shpikje e mrekullueshme ka ndihmuar miliona cores. Me këtë pajisje, njerëzit me çrregullime zemra ritmin mund të çojë një jetë normale. Çfarë pajisje stimulues kardiak për zemrën dhe si t'i përdorin ato?
Çdo person ka ritmin e vet të rrahje zemre, por mesatarisht ajo rreh në një frekuencë prej 60-80 rrahje në minutë. Në disa sëmundje, tonë "motor zjarrtë" të përballen më me një pjesë të detyrave të tyre. Dhe në disa raste mund të ndihmojë një pajisje e vogël - stimuluesit kardiak (stimulues kardiak) që është transplantuar direkt në trup. ECS rikthen një nga ritmet më të popullarizuara të jetës - ritmin e zemrës. Electrocardiostimulation sistem i tërë përbëhet nga dy pjesë: një gjenerator të pulses elektrike dhe elektrodë (një, dy apo tre), e cila është një dirigjent i veçantë spirale me fleksibilitet të mjaftueshëm për t'i bërë ballë rrotullim dhe Bending shkaktuar nga lëvizjet e trupit dhe kontraktimet e zemrës.Stimulues kardiak dërgon impulse elektrike të muskulit të zemrës. Ata janë të vendosur individualisht dhe dosed pikërisht, duke e detyruar zemrën për të punuar në një sërë ritëm natyror. Tillë një pajisje mund të veprojë në mënyrë të vazhdueshme ose pulsuese "të kërkesës", që dërgon pulses elektrike vetëm kur ato janë të nevojshme, dhe në raste të tjera është i papunë. Ndërsa modelet e para mund të kërkoni vetëm një ritëm, ritmin modern stimulues kardiak mund të ndryshojë në përputhje me intensitetin e lëvizjes njerëzore. Për më tepër, nuk janë modele që rregullojnë çdo barkushe, duke lejuar për të arritur punën e koordinuar të dy. Kjo është veçanërisht e rëndësishme në qoftë se muskujt e zemrës është dobësuar.


Operacioni ngulitje stimulues kardiak nuk konsiderohet punë intensive. Zakonisht stimulues kardiak futur njërën nga dy metodat: transvenozno (via Vjenë) ose эpykardyalno (përmes epicardium, dmth shell e jashtme e zemrës). Dhe një javë më vonë njeriu kthehet në jetën normale, por nën mbikëqyrjen e kardiolog rrethit. Shkenca nuk qëndrojnë ende, dhe çdo vit ka stimuluesve kardiakë që të bëhet më i vogël në vëllim dhe të lehta. Kohët e fundit në Kolumbi u krijua stimulues kardiak miniaturë duke përdorur nanoteknologji. Madhësia e saj - nga kokërr e vogël e orizit, duke zbatuar të tashmen - e një kuti shkrepëseje. Ndërsa duke u testuar në kafshë, dhe pas pesë planifikuar të fillojë prodhimin në masë të stimuluesin miniaturë. Kjo pajisje i ndihmon shumë njerëz përballen me trazirat e ritmit të zemrës, e cila çon në funksion të dobët të zemrës dhe muskujve të zemrës dhe departamentet e tyre. Kjo është arsyeja pse ECS është i njohur për cilësinë e tij, përmes të cilit ju mund të krijojë një funksionim të mirë dhe efikas të zemrës.