Fletët ndarjes së cipë e zemrës
Kjo është një gjendje në të cilën cipë e zemrës akumulon në mes të fletëve fluide - lëngu dhe gjethet fillojnë për të ndarë veten nga njëri-tjetri. Vetëm cipë e zemrës - dhe cipë e zemrës - një lloj qese në të cilën zemra është 2 faqe. Midis tyre është një zgavër të vogël, e cila përmban rreth 25 ml të lëngshme. Megjithatë, në sëmundjet e caktuara të lëngjeve fillon të rritet në mënyrë të konsiderueshme, dhe ata cipë e zemrës lë të fillojnë të lëvizin larg nga njëri-tjetri.

Nëse shtresa ndarja e cipë e zemrës ndodhur vetëm në murin e pasmë të barkushe të majtë, ajo tregon se lëngu në cipë e zemrës nuk ka shtuar aq shumë. Por në qoftë se ndarja ka ndodhur dhe mbrapa dhe sipërfaqja e përparme e zemrës, lëngu rreth zemrës në mes të fletëve akumuluar pretty much.


Sa e rrezikshme ndarja e shtresave rreth zemrësNë mënyrë tipike, një shtet pa ndonjë simptome të tjera nuk kërcënojnë jetën e njeriut, por vetëm nëse ndryshimet nuk tejkalojnë fletët rreth zemrës pak milimetra.
Por ka një sëmundje e rrezikshme e zemrës, i quajtur perikardit, në të cilën ka inflamacion i cipë e zemrës së zemrës. Dhe këtu ndarja e shtresave rreth zemrës mund të jetë shumë i rëndësishëm.
Perikardit ajo mund të shkaktohet nga një sërë arsyesh. Kjo mund të jetë reumatike tuberkuloz perikardit ose traumatike dhe alergjik, perikardit shkaktuar nga fungi, viruset dhe mikrobet. Ky njeri u ankuan për gulçim dhe dhimbje të forta në zemër. Ju mund të konfirmojë diagnozën përdorur EKG ose zemrën duke përdorur ultratinguj. Përdorur në trajtimin e sëmundjes eliminimin themel dhe largimin e lëngut nga cipë e zemrës.

Fletët ndarja e cipë e zemrës - të lëngshmeFluid dhe ju nuk mund menjëherë të identifikojë. Në ashpër mes fletët e cipë e zemrës përmbante në lidhje me 15 deri në 30 ml të lëngjeve të kërkuara në mënyrë që vazhdimisht zmaschuvalysya dy fletë dhe nuk ndërhyn me funksionimin normal të zemrës. Vetëm nëse gjethet janë greased mirë cipë e zemrës, zemra lehtë mund të rrëshqasin me të, dhe kështu të funksionoj në rregull.
Nëse në mes të fletëve të lëngjeve rreth zemrës është shumë më tepër, ajo parandalon punën e zemrës normale dhe shumë fasha atë. Nëse akumulimi lëngu procesi është shumë i ngadalshëm, atëherë ndërsa pacienti nuk mund të paraqesë asnjë ankesë. Dhe pastaj do të vazhdojë të rritet dështim të fortë të zemrës, të cilat ndonjëherë mund të çojë në vdekje.