Dhimbje pectoris në sulme në zemër


Pectoris - një sëmundje e zakonshme që është në origjinën e sulmeve të dhimbjes në zemrën time. Shkaku kryesor i pectoris - atherosclerosis e arterieve koronare të zemrës. Angina referohet, së bashku me infarkt miokardi, sëmundjes koronare të zemrës. Dhe si shkaku kryesor është atherosclerosis, faktorët e shfaqjes dhe sensibilitet janë të njëjta si në atherosclerosis. Në fazën e hershme të sëmundjes shkaku i angina është spazmë të arterieve koronare. Le të flasim për një temë, të tilla si sulmet pectoris e dhimbje në zemrën time!
Pain - ky është një problem sinjal në trup. Për të dhimbjes takohet me trurin. Me nevojat në rritje të muskulit të zemrës e oksigjenit dhe paaftësia për të marrë atë për shkak të substancave vrull të veçanta që të përcjellë acarim në tru. Prandaj nuk ka dhimbje gjoksi. Atherosclerosis pasuese prohressyrovavshy, ka stenozë (ngushtim) të enëve koronare, dhe kështu - mungesa e furnizimit me gjak të zemrës. Nga fjala "stenozë" emri "angina."Ndonjëherë dhimbja e sulmeve pectoris më të shpeshta, zgjeruar, duke u bërë më të rënda dhe mund të çojë edhe në infarkt miokardi. Angina ndodhin rastësisht, me frekuencë të ndryshme dhe në kohë të ndryshme. Në disa raste nuk kanë vërejtur ndonjë shenjë e zemrës, dhe në raste të tjera, sulmet mund të paraprijë pamjen e madje edhe një vështirësi të vogël, por e vazhdueshme e fryma kur të rritet, të themi, vetëm në katin e dytë apo të përshpejtuar hapin.

Kjo ndodh se shumë ankohen për mungesën e në zemër, që është, pamjen e aritmisë. Këto sulme provokuar aktivitete fizike (duke përfshirë ecje, ngjitje shkallët), stres emocional (stresi, tendosje nervor), faktorët e pafavorshme meteorologjike (erë e fortë, të ftohtë, ndryshimet në presion atmosferik), ushqimi dhe disa arsye të tjera. Në angina është një tjetër ndryshim - kurs të frekuencave. Në një periudhë të caktuar kohe mund të jetë një seri sulmesh dhe pastaj ata të ndaluar në më shumë ose më pak afat të gjatë.

Ashpërsia është e ndarë në katër klasë funksionale të pectoris.

Klasa e parë funksionale karakterizohet nga aktiviteti i zakonshëm tolerancës mirë fizike dhe angina të ndodhë vetëm në praninë e stresit shumë intensive. Klasa e dytë funksionale përcaktohet nga kufizimin e zakonshme të vogël të aktivitetit fizik; angina ndodhin kur duke ecur në një distancë prej më shumë se 500 m mbi terrenit të sheshtë, veçanërisht në mot të ftohtë të lagësht, kur ngjitje shkallët (mbi katin e parë). Klasa e tretë funksionale shprehur aktivitet fizik Konvencionale, goditje të ndodhë kur duke ecur në një distancë prej 100-200 metra, ose kur ngjitje shkallët në katin e parë. Dhe, sigurisht, do të thotë duke ecur në ritmin e terrenit të sheshtë të zakonshëm.


Karakterizohet nga klasa e katërt funksionale e pectoris me të vogël (e përditshme) ushtrimi, stresi emocional, kur në këmbë, por terrenit të sheshtë në një distancë më pak se 100 metra, si dhe në pjesën tjetër. Identifikimi klasën funksionale e pectoris, përkufizimeve të dhëna udhëzuar, thjesht, ju mund ta bëni lehtë. Megjithatë, kjo nuk do të thotë që ju mund të përdorni këtë klasifikim për vetë-trajtimin dhe trajtimin e të tjerëve. Terapi primare duhet vetëm të emërojë një mjek dhe të ndjekin rekomandimet e tij - është detyrë e pacientit, nëse sigurisht ai e vlerëson shëndetin e tij. Klasifikimi i pectoris - një pikë referimi në jetën e përditshme, dhe ndryshimit në klasë funksionale e pectoris kërkon trajtim të menjëhershëm të mjekut.