Angina Prinzmetal


Në angina - sëmundje mjaft të njohur të sistemit kardiovaskular - ka shumë varieteteve. Pectoris Vasospastic, ose siç quhet - angina Prinzmetal s - një prej tyre. Kjo sëmundje është mjaft e rrallë dhe më e paparashikueshme. Pectoris Ka ndryshueshme papritmas, për asnjë arsye të dukshme, dhe pacienti ka një shumë sherr.

Shkaqet dhe simptomat e angina PrinzmetalPectoris në çdo manifestimin e saj vjen nga mungesa e oksigjenit furnizuar të muskulit të zemrës. Pectoris Prinzmetal paracaktuara vrull e arterieve koronare. Dallimi kryesor i kësaj sëmundjeje është se gjatë sulmit në zonën e prekur janë arteriet praktikisht të shëndetshme.

Impressive Prinzmetal angina pacientët në moshë shpesh mesme - nga 30 deri 50 viteve. Sëmundja manifestohet një sulm të fortë të dhimbjes në rajon retrosternal. Për më tepër siklet mund të ndodhë pas stresit fizik apo emocional, dhe në një gjendje tjetër.
Telefononi Prinzmetal angina mund të jenë faktorët e mëposhtëm:

 • hipotermi;

 • një shumë të stresit;

 • pirja e duhanit;

 • hyperventilation;

 • sëmundja autoimune;

 • çrregullime të qarkullimit të gjakut të zemrës.


 • Prinzmetal sulmet angina variant të zgjasë më pak se pesë minuta, por me rregull të palakmueshme. Shumë pacientë ankohen se ndjenja e "gjoks guri," ka në to çdo ditë (më shpesh - çdo natë) për disa muaj. Atëherë sëmundja recedes në kohë, sulmet pushuar. Por me kalimin e kohës çdo gjë është përsëritur përsëri.

  Të besueshme të përcaktuar Prinzmetal angina është me anë të një elektrokardiogramë. Duke ditur simptomat kryesore të sëmundjes, ajo mund të njohin pa pajisje speciale. Angina është treguar:

 • takikardi;

 • dhimbje koke, ndonjëherë i shoqëruar nga të përzier;

 • zbehje;

 • panik;

 • depresioni.


 • Prinzmetal angina Trajtimi


  Sigurisht, trajtimi i pectoris duhet të jenë të angazhuar specialist. Gjasa për hedhje kupash sëmundje dhe pasuese parandalimi aplikuar nitroglycerin ose medikamente të tjera, gjatë vepruar nitrateve.

  Pacienti nga ana e saj do të duhet të bëjë gjithshka të mundshme për të provokuar sulme të gjithë faktorët janë eliminuar. Kjo është, nëse është e nevojshme, pacienti do të keni për të ndaluar pirjen e duhanit duhet të shmangur situata të vështira dhe nëse është e mundur jo peremerzaty.