Sëmundje kardiovaskulare infarkt miokardi


Besohet se simptomë e parë e sulmit në zemër - është intensive dhe shumë të gjatë (deri në një orë), dhimbje gjoksi. Shumica e njerëzve që kishin për të lëvizur infarkt miokardi, thonë se kjo dhimbje është shumë e fortë dhe e frikshme. Ajo është e lokalizuar në rajonin retrosternal mund të përhapet në të majtë krahun, shpatullat, nofulla, qafë.