Stent për anije të vogla të zemrës


Zemra - zjarrtë ynë motor - ditë e natë, duke punuar pa pushim, duke siguruar qarkullimin e gjakut në të gjithë trupin. Dhe në qoftë se më parë në ndonjë shmangie të mëdha në kirurgji kërkuar zemrës - Hapja kafaz i kraharorit ose pjesë të tjera të trupit, si gjatë devijim dhe operacione të tjera publike - tani në metodat kardyolohovydnыe shërbimit. Për shembull, ngushtimi i arterieve koronare dhe të vogla të përdorura stenting, stent koronare ngulitje është. Flisni për stent për anije të vogla të zemrës.


Stent - një rrjetë tub metalik që është instaluar në lumenin e vogël procesit patologjike, ngushtuar. Jo për të përmendur emrin e shpikësit. Emri i tij është Charles Doter. Ai propozoi konceptin e zgjerimin e enëve të vogla të gjakut të zonave të prekura duke përdorur një kornizë metalike. Ajo ishte pothuajse 40 vjet më parë. Zhvillimi i metodës së ka marrë një kohë të gjatë, dhe operacioni i parë i kësaj teknologjie është zbatuar vetëm në vitin 1986. Tani stenting i bën shumë njerëz - sëmundje ishemike të zemrës, arteriosklerozës e arterieve koronare.


Një stenting plus i madh është se ajo është kryer duke përdorur anestezi lokale. Anestezi të përgjithshme nuk është e nevojshme, dhe operacioni është kryer në një mënyrë të veçantë. Një birë të vogël në catheters ijë janë të veçantë, sepse ata kanë nevojë për një "rajon" të të ashtuquajturit udhëheqës të zemrës ushqyer. Ajo është e pajisur me një llak të veçantë.
Në kanaçe montuar në një gjendje të ngjeshur të stent - një fleksibile dhe elastike, të aftë për të përshtatur për gjendjen e enëve të vogla.

Futet në Windows Explorer tullumbace është fryrë, stent zgjeron dhe shtypet në mur e brendshme të enëve të dëshiruar. Ky pacienti nuk ndjeni dhimbje, sepse muri i brendshëm i enëve të gjakut ka mbaresa nervore. Ai mund të flasë në operacionet dhe të raportojnë për shëndetin e tyre.


Për të qenë të sigurt se stent është zgjeruar dhe u bë të drejtë, tullumbace është fryrë disa herë. Ai pastaj lulëzim jashtë dhe largohet nga arterie me një kateteri dhe një udhëzues. Një stent është në vendin e duhur dhe vepron si një kornizë për të mbështetur muret e enëve të gjakut.