Ultratinguj i zemrës - transkripti


Ultratinguj i zemrës, me fjalë të tjera ehokardiografi, i kryer për të zbuluar anomalitë në zhvillimin e trupit dhe të metat e saj. Dhimbje e përsëritur në sektor të majtë e sipërme të kërkojë kardiolog menjëhershme frekuentimit të cilët do të përshkruajnë nënshtrohen ultratinguj i zemrës dhe vullnetit të transkriptit të tij. Procedura është absolutisht e sigurt.

Si me ultratinguj e zemrës?Për procedurën, me ultratinguj zemra mund të aplikojnë për institucionin e tyre. Me kalimin e këtij diagnozës drejtimet mjeku janë të nevojshme. Para fillimit specialist kërkohet të zhvishet në bel dhe shtrihen në anën tuaj të majtë. Shkaku i parë Mjeku-diagnostikues mban një xhel të veçantë në trup, atëherë sensor do të kapur të dhënat e nevojshme për të decrypt ultratinguj e zemrës.

Çfarë bën ultratinguj e zemrës?


Ultratinguj zemra është metoda më informative dhe të sigurt për të përcaktuar gjendjen e trupit të njeriut. Kjo procedurë do të ndihmojë në përcaktimin se një person:

 • Madhësia e trupit;

 • mungesa ose prania e plagët;

 • statusi i të gjithë valvulave;

 • trashësia e mureve të jashtme;

 • vëllimi goditje e dhomave të zemrës;

 • shkurtime normë;

 • diameter i aortës;

 • Përqindja nxjerrje pjesë e gjakut.


 • Shpjegim rezultatet ultratinguj zemra


  Pas ultrazërit zemrës, mjeku i cili realizoi anketë do të sigurojë deshifrim në një burg. Nëse ka një devijim nga performanca normë, sipas zemrës ultrazërit për të vizituar specialist destinacion për trajtim.

  Duke pasur përfundimin e studimit mund të kryejë në mënyrë të pavarur deshifrim ultratinguj zemrës në të rriturit. Por pa trajnim mjekësor e këtij informacioni mund të kuptohet vetëm tablo të përgjithshme të trupit. Këto të hyra në të dhënat duhet të krahasohet me indekset normale të ultrazërit zemrës:

 • fraksion normal nxjerrje është në rangun nga 55- 60 vjeç%;

 • volum goditje duke filluar nga 60 në 100 ml;

 • aorta duhet të jetë në rangun e 21-41 cm;

 • Trashësia diastolic mur është normalisht 075-11 cm;

 • En'am ose madhësia përfundimtare systolic në rangun e 31-43 cm;

 • trashësia e atrium majtë është 19 deri 40 cm;

 • shkalla e atrium të drejtë në rangun e 27-45 cm.


 • Nëse ka një devijim të vogël nga treguesit normë për rezultate ultratinguj zemra, ajo duhet të kuptohet se rezultati sondazh mund të ndikojnë në gjininë, moshën dhe shëndetin e përgjithshëm. Një diagnozë e saktë është vënë vetëm kardiolog. Ankesa urgjente për ndihmë profesionale të zgjidhur problemet dhe për të filluar, nëse është e nevojshme, trajtimin e sëmundjeve të sistemit kardiovaskular.