Atrial dridhje - trajtim


Diagnoza "dridhje atrial" tingëllon e frikshme. Në fakt ajo është - dridhje atrial. Problemi, siç e dini, nuk është aq e tmerrshme sa mund të duket në shikim të parë. Megjithatë, trajtimi atriale dridhje kërkon të kujdesshëm dhe të plotë. Ka disa lloje të aritmia, por ato janë pothuajse të gjithë skema e vetme e trajtimit.
Llojet e atriale dridhje
Kjo është ndoshta aritmi më të zakonshme zemrës. Shkaktojë vdekjen dridhje atrial nuk mund, sepse mjekët nuk e konsiderojnë atë të arrhythmias fatale.


Ndryshme në simptomat atriale duration:

 • Konvulsiv dridhje atrial - fenomen konvulsiv. Duke vazhduar një sulm jo më shumë se dy ditë. Kur shkalla e papritur e shërimit mund të thith aq sa shtatë ditë.

 • Përhershëm pacienti atrial dridhje dhemb vazhdimisht. Sulm aritmia nuk ndalet për një të dytë.

 • Një tjetër lloj - dridhje atrial vazhdueshme. Kohëzgjatja e sulmit në këtë rast është më shumë se një javë.


 • Që të dyshuarit duhet të kontaktoni menjëherë një specialist. Edhe pse sëmundja nuk është fatale, ajo nuk është e nevojshme për të kandiduar.

  Fybryllyatsyy Trajtimi dhe trepetanyy dridhje


  Trajtim efektiv drogës konsiderohet. Droga përkatëse janë zgjedhur në varësi të formës së shëndetit atrial dhe e përgjithshme e pacientit.
  Lista e barnave më të njohura aritmi përfshijnë si në vijim:

 • Kardylok;

 • Normyten;

 • Lopressor;

 • Propafenon;

 • Profeks;

 • Sotalol;

 • Tambokor;

 • Digoxin.


 • Terapi shumë efikas metabolike, e cila përfshin përdorimin e mjeteve të posaçme që të normalizuar metabolizmin dhe për të përmirësuar ushqimin e muskujve të zemrës. Ky trajtim nuk është i nevojshëm, por në të shumtën e rasteve ekspertët ende insistojnë në të.

  Ndonjëherë trajtimi i paroksizmal si dhe çdo formë tjetër e dridhje atrial mund të kërkojnë kirurgji. Të gjitha operacionet janë kryer nën anestezi të përgjithshme. Në disa raste të mjaftueshme për të bërë një shkurtime disa në fusha të caktuara të atrium. Ndonjëherë të bëjë pa ndarëse të veçanta, izolues një atrium e majtë dhe të djathtë nga njëri-tjetri, është thjesht e pamundur.
  Mënyrë efikase, pa dhimbje dhe të ulët-ndikim moderne për të trajtuar dridhje atrial - kateter larguarit.