Angiografia cerebrale


Tani një nga metodat më efikase dhe të teknologjisë së lartë të provimit, të përdorura në sëmundjet e enëve të gjakut është angiografi cerebrale. Kjo formë ju lejon të kujtoj të gjitha organet e njeriut dhe orenditë e të gjitha madhësive, kështu mjeku mund të bëjë një gjetjen e një aneurizëm, dhe tumoret bllokim. Përveç kësaj, shpesh përdorur për angiografi për përgatitjen para operacionit.
Indikacionet për angiography
Kjo procedurë është e nevojshme në situatat e mëposhtme:


 • zgjatur dhimbje koke për t'u marrë me atë metodat tradicionale nuk munden;

 • Siklet në zonën e qafës;

 • marramendje, e cila nuk është e lidhur me një ndryshim në pozicionin e trupit;

 • të përzier, të shkaktuara nga mos ngrënë;

 • i dobët i shpeshtë;

 • sëmundje kongjenitale të zemrës;

 • qarkullim të dobët në tumoret.


 • Angiografia emergjente është treguar për:

 • diagnostifikimi intraoperative;

 • gjymtyrët yshemyzatsyy;

 • lezione dhe lëndimet e enëve të gjakut;

 • retromboza yyazytsirnosti ose emboli përsëritet.


 • Angiografia MRI e enëve cerebrale


  Kjo procedurë përfshin përdorimin e një imager magnetike që ju lejon të merrni cilësi më të mirë foto. MR Angiografia është përdorur në aneurizëm cerebrale, për të konfirmuar ekzistencën e stenozës dhe occlusions. Kjo metodë është mënyra më e sigurt për marrjen e informacionit në lidhje me karakteristikat e anijeve, funksionimin e tyre dhe proceset që ndodhin në to. Angiografia cerebrale shmang nevojën për përbërjen kontrast, për detajet e enëve të trurit. Megjithatë, në qoftë se ju doni të eksplorojnë tumor, atëherë përdorni kontrast. Rezultatet e anketës janë fotografi anije me vendndodhjen e tyre të detajuar.

  CT Angiografia e enëve të trurit


  Kjo metodë është përdorur edhe për të studiuar gjendjen e trurit. Sondazhi marrë imazhe tre-dimensionale e bëjnë të lehtë për të krijuar dhe foto angiografike në organet e dëshiruar të studimit kënd. Kur metoda angiografi kompjuter të marrë informacion në lidhje me enët e trurit është duke përdorur jodit që përmbajnë agjent kontrast që kalon nëpërmjet autoriteteve mund të merrni foto më të hollësishme nga skanimi. Avantazhi i MSCT (multi spirale Angiografia llogaritur) është aftësia për të studiuar anijeve të trurit me një diametër prej 1 mm dhe duke marrë foto të tij në çdo kënd të mundësive të metodave konvencionale projektimit të tilla si cranio-është pranë bishtit.

  Anketa është si vijon:

 • Para se të procedurës për të testuar reagimin e trupit të administruar vena dy ml të kundërt.

 • Pas duke u siguruar nuk ka alergji, substancë injektuar në venë e parakrah apo dorën.

 • Doktor duke respektuar lëvizjen e kundërt përmes anijeve, pastaj merr foto.

 • Pas imazhit në programe të veçanta kujtoj enët e gjakut në parashikimet të ndryshme.


 • Kundërindikimet për angiografi e enëve të trurit


  Për shkak se procedura mund të shkaktojnë disa komplikime mëposhtme grupeve të individëve që kryejnë provimin e tillë është e kundërindikuar:


 • kanë intolerancën ndaj jodit që përmban komponente kontrast (në këtë rast të caktuar lidhjen gadolinite);

 • Sigurisht akute të sëmundjes mendore;

 • sëmundjet kronike të organeve të brendshme;

 • Faza akute e infarkt miokardi;

 • vuan nga dështimi i veshkave shkak të kundërt që nuk mund të jetë nga prodhimi trupit;

 • në prani të problemeve koagulimit të gjakut;

 • gratë shtatzëna.