Vegjetative-vaskulare Faktorët distonia rrezikut dhe Trajtimi


Gjatë dystonia vegjetative-vaskulare referohet një sërë simptomat që tregojnë mosfunksionim autonom të sistemit kardiovaskular. Në shumicën e rasteve simptomat shfaqen në situata të vështira. Në të crregullimeve të sistemit nervor autonom, ata mund të ndodhë në pjesën tjetër. Foto klinik mund të përshkruhet si më poshtë:çrregullime neurotike;
pagjumësi dhe çrregullime të gjumit të tjera;
Sindromi asthenic;
Dhimbje koke e vazhdueshme e etiologji të ndryshme;
dridhje të gjithë trupit, e cila është e theksuar sidomos në gjymtyrë të ulëta dhe të larta (në këtë mënyrë ata mund të bëhet i ftohtë);


ënjtje të indeve;
rritet shkalla e zemrës (abbr. HR) dhe ndërprerje të tjera të zemrës.Pacienti mund të përjetojnë efekte dizuricheskie (mosmbajtjeje), duke rezultuar në urolithiasis shpesh është tipike për simptomat e saj. Kjo ndodh lezione të sistemit musculoskeletal, siç dëshmohet nga dhimbje në nyje. Nëse keni ndonjë simptome të tilla duhet të kontaktoni menjëherë patologji qendër të sistemit të qarkullimit të gjakut, i cili do të kryejë një diagnozë cilësore me pajisjet e fundit.

Etiologji
Distonia vegjetative-vaskulare ndodh nën ndikimin e faktorëve të brendshëm dhe të jashtëm. Grupi i parë do të mund të konsiderohet si një predispozitë trashëguar, jostabiliteti hormonal (p.sh., gjatë pubertetit, ngjizje, pas lindjes, etj), sëmundjet endokrinologjik (p.sh., diabeti, hypothyroidism dhe tiroide tjetër në lidhje me hipo saj - ose hyperfunction), sidomos gjendja mendore e një personi, duke përfshirë rritjen e ankth, mosbesim dhe të tjerët. Të rrisë rrezikun e sëmundjeve mund reaksione alergjike edhe për shkak të shkeljes së përgjigjes autoimune. Në disa raste, efektet indirekte edhe lëndime të rënda kokë. Grupi i dytë përfaqësohet nga të ashtuquajturat faktorët ekzogjene:

infeksionet akute dhe kronike;
alkoolit për një kohë të gjatë;
dehje kronike (zakonisht në rastin e rreziqeve profesionale);
pirja e duhanit dhe konsumi i shpeshtë i kafeinë;
stres të vazhdueshëm;
ushtrim të rënda.Një kombinim i faktorë të jashtëm dhe të brendshëm të dështimeve pashmangshmërisht çon në sistemin kardiovaskular.

Diagnoza dhe trajtimi
Për qëllim të diagnostikimit kryhet duplex arteriet skanim brahyotsefalnыh. Kjo metodë lejon për të vlerësuar gjendjen e jo vetëm anije të mëdha, por edhe capillaries të vogla që përshpejton të marrë të dhëna të besueshme mbi gjendjen e zemrës, dhe për këtë arsye rrit shanset e një shërim të shpejtë.

Trajtimi përfshin një qasje gjithëpërfshirëse. Para së gjithash, ajo është e trajtimit shkakësore. Ajo boils poshtë për normalizimin e sfondit emocionale e pacientit me anë të përjashtimit të faktorëve psikogjenike. Në mënyrë që të lehtësojë crregullimeve ne sistemin nervor autonom merren antipsikotikët. Nëse gjendja e pacientit e gravitetit të mesme apo të rëndë terapi ilustruar përshtatjes, e cila mishëron refuzimin e zakone të këqija, përmirësimin e dietë, krijimin e aktivitetit optimale fizike. Nuk mund të administrohen seancat e fizioterapisë dhe ushtrimeve të frymëmarrjes.