Angioma venoz të trajtimeve të trurit


Angioma venoz dhe arteriovenoze - cen - një lidhje të pasakta në mes të anijeve të sistemit të qarkullimit të gjakut. Ata janë formacione të përbërë nga enëve të gjakut (gjaku dhe limfatike). Ata shpesh zhvillojnë në nënlëkuror trupit, dhe nuk depërtojnë në indet e muskujve. Format e tilla janë më të kapërcyeshme dhe të veçanta lëndimi nuk sjellin. Gjithashtu në këtë marrëveshje angioma trajtim të thjeshtë. Por ky lloj i arsimit në tru më të lehtë të arritshme dhe mund të çojë në një numër të simptomeve të pakëndshme. Në një vend dhe madhësisë angioma të caktuar të trurit mund të shkaktojë dhimbje koke e kohëzgjatje të ndryshme dhe intensitet, nauze dhe vjellje, abuzim të perceptimit (shije, vizion, marramendje dhe dobësi, zhurma pa lidhje, problemet me të menduarit apo koordinim, konfiskimet, konvulsione dhe madje edhe paralizë lokale . Një grup i veçantë i simptomave është mjaft individuale dhe varet nga vendndodhja e zonës anormale, sepse problemet e tilla paraqiten në një enë nën presion me përqendrime të mëdha të indeve të caktuar të trurit apo afër palcë mangësi qelizave të gjakut. Ka disa lloje të Angio, të cilat mund të formohen në tru me shkallë të ndryshme të rrezikut Një nga llojet më të rrezikshme -.. shpella (arsimi nga dëmtimit të dhëmbëve të mbushura me gjak dhe të kufizuara në mënyrë të qartë nga indet përreth kanë tendencë për të marr gjak) Ka kapilar, angioma venoz dhe arteryalnovenoznыe.


Angioma venoz pak të rrezikshme dhe paraqesin një bandë e madhe e venave thurur të cilat janë të lidhura me një trungu. Gjithashtu mund të jenë të trashje e mureve të enëve në këtë fushë. Kjo eshte anomalitë më të zakonshme të sistemit qarkullues e trurit. Venoz masë truri anhyoma është zbuluar me ardhjen e MRI teknologjisë diagnostike. Shpesh, gjetur rastësisht në cen deje studim frikëson njerëzit dhe një kërkesë "venoz anhyoma lob ballore të drejtë, trajtim" në rrjet bëhet më shumë. Por si rregull, angioma venoz e trurit nuk kërkojnë trajtim, si në varësi të vendndodhjes dhe madhësisë është shpesh mjaft i parrezikshëm, mos zbulojë veten e tyre dhe nuk ndikojnë në shëndetin. Por në çdo rast, konkluzionet e pavarura nuk duhet të bëjë. Konsultimi me mjekun tuaj është gjithmonë e përshtatshme, veçanërisht kur është fjala për tru. Për një rrezik në vetvete është hemorragji të vogël, por yyazytsirnist me këtë diagnozë. Pas gjithë gjakun e në trup shumë, por jo se derdhur tepërt të saj, ajo mund të çojë në vdekje. Mjekët duhet të parashikojë çdo gjë dhe di çdo gjë, se çfarë po ndodhte në këtë sëmundje dhe se si për të ndihmuar njerëzit. Anhyoma trurit mund të ndodhë në çdo fushat. Arsyet mund të jenë të ndryshme nga problemet e lindura, lëndimet apo infeksion. Nëse cen, sipas mjekut, është një kërcënim për shëndetin e pacientit, trajtimi është përshkruar. Nëse anhyomu arteryalnovenoznuyu vendosur në sipërfaqen e trurit mund të hiqet kirurgjike, në rastin e kirurgjisë venoz angioma është mjaft e padëshirueshme, si volum i tij midis enëve të mund të jenë të palca. Pra, trajtimi kryesor eshte heqja e sistemit angioma qarkullimit nga mbyllja anijeve. Për ta bërë këtë, përdorni "thikë gama" ("thikë në internet"), rrezatimi gama e cila shkakton si angioma trombyrovanyyu (e përdorur shpesh në rastet e cen rajone të thella të trurit, ose kur duke përdorur kateteri është problematike, por ka kufizime mbi madhësinë e metodës së tokës angioma: jo më shumë se 3 cm) ose injektohet direkt përmes kateterit эmbolyzat substancë. Kjo lëngshme në kontakt me destinacion "mbush gjithë hapësirën si një sfungjer të vogël dhe mbivendosjet e tyre. Эmbolyzat tjetër zëvendësuar gradualisht nga indit lidhor në trup. Këto metoda të lejojë sistemi arsimor për të izoluar rrjedhjen e gjakut në tru dhe për të hequr simptomat e dhimbshme. Kjo është shumë e dobishme për të gjithë njerëzimit dhe është pak, por më mirë. Në çdo rast, njoftimi mbi inspektimin keqformime nevojën urgjente për të konsultuar një neurokirurgu. Të konsultohet rezultatet e hulumtimit duhet të jetë mundësisht në mënyrë elektronike.