Gjakderdhje venoz


Në mënyrë që të sigurojë ndihmën e parë për gjakderdhje, ju duhet së pari të përcaktojë se çfarë lloji i takon. Asistuar gabuar mund të përkeqësohet ndjeshëm gjendjen e viktimës. Në këtë artikull ne e konsiderojmë atë të karakterizuar gjakderdhje venoz dhe se si për të ndaluar atë.

Simptomet e gjakderdhjes venozVenoz gjakderdhje - një humbje e gjakut për shkak të dëmtimit të venave. Venat janë muret e hollë të orendive që bartin gjakun nga zemra në kapilarët e organeve dhe indeve. Gjaku rrjedh nëpër venat përmban dioksid karboni dhe të varfër në oksigjen.

Gjaku venoz karakterizuar nga errët ngjyrë të kuqe ose qershi. Ajo rrjedh nga plaga në mënyrë uniforme dhe të vazhdueshme, ngadalë. Nëse dëmi është venat e mëdha, të cilat vnutryvenoznoe presioni u rrit, gjaku mund të rrjedhë lumë, por zakonisht kjo nuk është pulsing. Megjithatë, ndonjëherë nuk është një gurgullimë të vogël lidhur me transmetimin e valës pulsin e arteries, e cila kalon pranë venë dëmtuar.
Në mënyrë tipike, gjakderdhje venoz është shkaktuar plagë të thella ose shkurtime. Ky lloj i gjakderdhjes është e rrezikshme jo vetëm yyazytsirnistyu sasi të konsiderueshme të humbjes së gjakut, por rrezikun e emboli ajrore - një kusht vdekjeprurës. Kjo është për shkak se venat e mëdha plagosje deje, enë veçanti qafës së mitrës, duke shkaktuar plagët thithjen nëpërmjet ajrit në kohën e mbytje. Rreziku përfaqësuar transmetohet nëpër venat e ajrit që arrin muskujve të zemrës.

Stop gjakderdhje venoz - ndihmën e parë


Kur venoz parzmore gjakderdhje mbulesë zakonisht nuk është e nevojshme, ndryshe nga gjaku. Në këtë rast, të eliminuar humbjen e gjakut të bëra nga një tjetër metodë, duke përdorur zakonshëm davlyuchoyi. Por, para se duhet t'i jepet zonës ngritur pozitën e dëmtuar, në mënyrë që të ottekala gjak nga zonën e dëmtuar.
Për vendosjen e fashë të ngushtë është mirë të përdorni paketë individuale salcë. Në qoftë se kjo nuk është i dobishëm, përdorni një fashë garzë apo leckë garzë sterile, palosur në disa shtresa. Materialet Kati përdorur duhet të bashkangjitni një shami të pastër.

Shtypur një fashë është aplikuar vetëm nën zonat e dëmtuara, sepse gjaku venoz është transportuar me anije zemrës periferike. Për të forcuar ajo mbahet fashë rrethore lidhurit. Për më tepër fashë duhet të jetë i ngushtë në disa radhë, apo kur nuk ka shtrëngimi i pamjaftueshëm mund të përkeqësohet gjakderdhje.
Në qoftë se gjaku u ndalua, dhe pulsi ka mbetur poshtë, pastaj duke shtypur një fashë mbivendosur saktë. Nëse gjaku vazhdon të rrjedhë, dhe përsëri filloi të lidhësh me fashë prosyakaty saj, ajo duhet të vendosë disa shtresa e lartë e garzë (fashë, napkins) dhe përsëri fort perebyntuvaty.

Nëse fashë të shtrënguar në dorë nuk e bëjnë, gjakderdhje vend duhet të shtrydh gishtat tuaj. Kur gjakderdhje nga ana duhet të vini ta merrni. Gjithashtu gjakderdhje shumë të efektshme venoz ndalesa me gjymtyrë maksimale lakimi (sipërme apo të poshtme). Bëj bërryl tuaj duhet perebyntuvaty dorës parakrah fort e barazimit në shpatull. Bend gju tuaj deri perebyntovыvayut ankorimin këmbë të kofshës, ose nga bending këmbën në hip përbashkët, mbajtur fiksim fashë kofshën dhe bust.

Gërshet në gjakderdhje venoze shqiptohet vetëm në rast gjakderdhje të rënda. Gërshet të imponuar pas lëndimit, në krye të veshjeve apo zakonshëm. Të jetë i sigurt për të shkruar një shënim që tregon kohë mbulesë parzmore. Ndalohet mbajtur tërheqje më shumë se 15 - 02:00 - duhet disa minuta për të xhiruar atë, duke shtypur gishtat e tij në Vjenë të dëmtuara.
Pas masat e mësipërme është e nevojshme për të dërguar viktimën në spital.