Hipoplazise e arteries majtë vertebral


Në mjekësi quhet hypoplasia moszhvillimin si të lindura dhe të fituara. Kjo vlen edhe për enët e gjakut që furnizojnë trurin sigurojë. Hipoplazise e arteries majtë vertebral është karakterizuar nga ngushtimi i lumen, nga e cila lëngu biologjik nuk vjen në indet në sasi të nevojshme.

Simptomat dhe shenjat e hypoplasia të arteries majtë vertebralPatologji konsiderohet kohë të gjatë nuk mund të shprehin veten, si dhe rritjen sëmundje klinike gradualisht dhe shumë ngadalë. Kur faza vaskulare zhvilluar sa duhet, ka shenja klinike:


 • dhimbje koke dhe marramendje periodike;

 • një rritje të konsiderueshme në presionin e gjakut për shkak të furnizimit të gjakut mungesat e kompensimit;

 • dobësi, sidomos në gjymtyrë;

 • koordinimi i dobët i lëvizjeve;

 • Përkeqësimi i ndjeshmërisë në gishta;

 • reduktuar cilësinë e vizionit;

 • çrregullimet e sistemit nervor.


 • Në mënyrë tipike, simptomat pas një periudhë të bëhet më pak e theksuar si truri rregullon punën e sistemit enëve të gjakut dhe rikthen rrjedhjen e gjakut duke rritur barrën mbi arterieve të tjera. Nëse kompensimi i tillë nuk ndodh, pacienti mund të humbasin të gjitha ose pjesë e performancës. Në raste të tilla, hipoplazise i arterie majtë vertebral është bërë aftësi të kufizuara. Për këtë procedurë, ju duhet të bëjë një numër të testeve laboratorike, pas së cilës komisioni i mjekëve do të vendosë nëse për të siguruar statusin e tha.

  Trajtimi i hypoplastic arteries majtë vertebrale


  Trajtimi konservativ i sëmundjes është përshkruar në normalizimin e qarkullimit të gjakut. Agjentët e përdorura farmakologjike që nxisin zgjerimin e enëve të gjakut, thinners gjakut. Kjo shmang shfaqjen e komplikimeve të tilla si trombozë, kimike dhe ndryshimet fizike e biologjike atherosclerosis fluide. Përveç kësaj, ndonjëherë kanë nevojë për medikamente të tjera, të normalizuar presionin e gjakut, droga nootropic, komplekset vitaminë.
  Në hypoplasia rënda të kirurgjisë vertebral majtë arterie është treguar. Zakonisht caktuar për angioplasty ose stenting të anijeve. Pavarësisht efektivitetin e lartë të ndërhyrjeve kirurgjikale, ata nuk janë mbajtur në 3 dhe 4 fazat e sëmundjes për shkak të rrezikut të dëmtimit të mureve të arterieve.