Hypoglycemia - Shkaqet


Hypoglycemia - kjo ndodh papritur ose gradualisht gjendjen patologjike në të cilën përqendrimi i glukozës në gjak bie poshtë niveleve normale poshtë (35 mg / dL). Në shumicën e rasteve, i shoqëruar nga një rënie në sindrom hypoglycemia glukozë - një grup të simptomeve karakteristike klinike që lidhen me çrregullime autonome, nervor dhe mendor të trupit.

Shkaqet e hypoglycemiaShkaqet e hypoglycemia ndryshme. Kjo gjendje mund të zhvillohet si një stomak bosh (pas agjërimit), dhe pasi të hahet. Hypoglycemia që ndodh në një stomak bosh, mund të shoqërohet me glukozë sverhutylyzatsyey në trup ose hartimin e saj të pamjaftueshëm. Arsyet sverhutylyzatsyy glukozës janë:


 • Hyperinsulinism - rritjen e sekretimit insulinë në pankreas dhe rritjen konsekuent në përqëndrimin e saj në gjak.

 • Insulinoma - një tumor beninj i pankreasit, që sekretojnë insulinë tepërt.

 • Konsumi i tepërt i glukozës në tumoret e tjera (më shpesh - tumoret e mëlçisë, veshkave gjëndra).

 • Mbidozë e insulinës ne trajtimin e diabetit.

 • Rritja e ndjeshmërisë ndaj insulinës, e cila zhvillohet si rezultat i përdorimit hypoglycohaemic zgjatur dhe droga të tjera.

 • Familja idiopatik hypoglycemia - një sëmundje gjenetike, në të cilën ka një insulinë menjëhershëm ndarjen hyn në gjak.


 • Prodhimi i pamjaftueshëm i glukozës është rezultat:

 • përçarje e glycogenolysis;

 • sëmundjeve që lidhen me një rënie në hormonet kontrinsulyarnyh prodhimit (sëmundja Addison-së, hypopituitarism);

 • defektet në sistemet enzimë hlykohenovoy sëmundje të mëlçisë dhe sëmundje (hepatiti, cerozë, etj).


 • Hypoglycemia që ndodh pas një vakt (reaktive), mund të zhvillohet në përgjigje të ushqimit (kryesisht në konsum karbohidrate).

  Përveç atyre të përmendura tashmë, shkaqe mjaft të shpeshta të hypoglycemia në diabetit janë:

 • alkooli;

 • Aktiviteti intensiv fizik;

 • insulina jo korrekte para shtrat (hypoglycemia nate të shoqëruara me nevoje trupit minimal për të insulinës gjatë natës nga 2 në 4 orë).


 • Parandalimi i hypoglycemia


  Në mënyrë për të parandaluar hypoglycemia rekomanduar:

 • Alkoolit Vidyazykatysya.

 • Vetëm llogaritur dozën e insulinës dhe të drogës hypoglycemic.

 • Mos kaloni ngrënies.

 • Gjithmonë mbani tableta glukozës ose një pjesë të sheqerit.