Sindromi akut koronare - Mjekimi, Shkaqet


Sindromi akut koronare - një periudhë të caktuar sigurisht koronare akute të sëmundjes. Ky sindrom është tërësia e simptomet e tyre mund të jetë i pari karakterin përafrimi i mundshëm i infarkt miokardi. Është thënë se sindroma akute koronare e krijuar nga mjekët për mjekët. Ky sindrom u shpik posaçërisht për të filluar pacientit terapi menjëherë pa humbur kohë për të përcaktuar diagnozën përfundimtare dhe diferencimin e sëmundjeve. Ekspozita e tij në orët e para kur pacienti hyn në spital. Më vonë, pas disa kërkime të kryhen në të njëjtën kohë me trajtimin, diagnoza e sindromës akute koronare u tërhoq dhe zëvendësimin pectoris paqëndrueshme apo infarkt miokardi.


Në thelb sindromi akut koronare është një shenjë serioze dhe mund të çojë në komplikacione më serioze. Më shpesh, siç është përshkruar më lart, diagnoza paraprake e sindromës akute koronare duhet të miokardit. Prandaj, pavarësisht nga fakti se kjo diagnozë është vetëm trajtim paraprak dhe parësore duhet të fillojë sa më shpejt që diagnoza është e ekspozuar.

Akute koronare shkakton sindromi


Para se të specifikojë arsyet kryesore që shkaktojnë zhvillimin e sindromës akute koronare, duhet të tregojë në të cilën sëmundja është e ndarë. Në mënyrë tipike e sindromës akute koronare përfshin sëmundjet e mëposhtme: sindromën akute koronare (atak në zemër më vonë), ku nuk ka lartësi ST-segment në kardiogramë; si sindromës akute koronare, por ku ka ST segment lartësi dhe të paqëndrueshme të pranishëm angina.

Segment ST, e cila u përmend më lart, rritja e vazhdueshme në strip EKG do të tregojë disa fusha të okluzion akut të enëve të gjakut që ushqejnë zemrën. Është ky opsion më shpesh shndërruar më pas në një sulm në zemër.
Nga ana tjetër, sindroma akute koronare, në të cilin segment lart-përshkruar nuk është rritur, do të flasim çfarë do të ndikojnë shtresa muskujve të zemrës dhe zhvilluar sindroma akute e tij ishemike.
Është e rëndësishme të dini se sindromi i akute koronare zhvillon kur lindja normale pika e gjakut në zemër dhe ajo fillon anoksi. Për paraqitjen e pamjaftueshmërisë koronare duhet të zbatohet si një ose dy më lart granatahedhës faktorë.

Baza për shfaqjen e sindromës akute koronare janë arsyet e mëposhtme: inflamacion i pllakatë, e cila është formuar në enët si rezultat i arteriosklerozës dhe tendosje e saj "mbulon"- Shtresa e lartë; bllokim i rëndësishëm i koronare (të zemrës) vrull arteriet e clots gjakut të vogla dhe muret e tyre.
Natyrisht, për shkak të mbizotërimit të tij, arsyeja kryesore për nisjen e sindromës akute koronare konsiderohen lezione aterosklerotike të murit të enëve të gjakut. Dhe figura më e rëndësishme në shkaqet aterosklerotike e sindromës akute koronare është një manifestim lokal e arteriosklerozës - pllakë atherosclerotic.

Pllaka të tilla patologjike janë depozituar në enët e gjakut, si dhe në sajë të disa proceseve shumë të ndërlikuara biokimike. Gjatë këto procese ndërprerë harmoninë në raportin e dy strukturave të rëndësishme të përfshira në transportin kolesterolit në nevojë në organet Ajo: lipoproteina, të cilat karakterizohen nga densitet të ulët (LDL) dhe lipoproteins densitet të lartë janë (HDL). Ky raport lipoproteina kanë densitet të ulët, është transportin kryesore e kolesterolit dhe lipoproteins me densitet të lartë "siguroj" trupi i kolesterolit të tepërt në të; ata e dinë se si për të nxjerrë kolesterolit të tepërt nga qelizat.

Atherosclerosis, lipoproteina me densitet të ulët janë duke u bërë më të dhe ata gradualisht degjenerojë në pllakë aterosklerotike. Këto lipoproteina gradualisht duke ndryshuar strukturën e tyre dhe do të shkaktojë pllakë të fortë nxitëse. Gjatë inflamacionit quajtur pllakë (shpesh kjo është ajo ku ajo është e bashkangjitur në mur ende të shëndoshë anije) dhe ajo mori substanca të caktuara që shkaktojnë vrull të fortë e arterieve.
Përveç kësaj, vendi i pushimit të shpejt të drejtuar proceset që krijojnë clots. Kjo është për shkak të faktit se pllakë zbuluar një numër i madh i faktorit të veçantë indeve është liruar. Ai gjithashtu tërheq sistemin e koagulimit vëmendje, feigning foto plagosje e anijes në trup përgjegjës për shpejtësi.

Kështu, ne mund të themi se shkaqet rritet zhvillimin e sindromës akute koronare mund të jenë të lidhura ngushtë, apo të ndjekin njëri-tjetrin. Për shembull, dëmtimi i pllakatë, e ndjekur nga vasospasm dhe përpjekje për të mbrojtur trupin, formimin e trombeve në zbulimin vend.

Simptomat akute sindromi koronare


Siç është e qartë, sindromi i madh akute koronare janë shenja të uria akute të muskujve të zemrës. Dhe manifestimin e këto karakteristika i mrekullueshëm, natyrisht, do të jetë dhimbje. Këto dhimbje kanë karakter shumë të caktuar. Ata kanë kufizime të qarta - shpesh ata shpjegojnë se si "dhimbje retrosternal", "dhimbje gjoksi" etj Ata janë të fortë për shtyp të mjaftueshme. Nuk është një simptomë e veçantë - një simptomë Levine, i cili sapo përshkruan sasinë e forcës dhimbjen e sindromës akute koronare. Ai thotë se në qoftë se ju kërkoni një pacient me sindromën akute koronare në krahasim me një gjest të dhimbjes së tij, atëherë ajo do të tregojë nayiyazytsirnishe grusht clenched që do të bëjë në gjoks.

Simptomat klinike të dhimbjes në sindromës akute koronare është karakterizuar rrezatim - aftësia e dhimbjes kënaq jo vetëm në patologji celular, por edhe në pjesë të tjera të trupit. Në këtë rrezatim sëmundje jashtëzakonisht të pasur: ajo mund të japë dhe klasik në krahun dhe shpatullën (për shkak të ulnar nervit se do të ketë një udhëzues i dhimbjes), dhe shfaqet në nofullën e poshtme ose qafë. Në përgjithësi, prevalenca e dhimbjes koronare mund të jetë nga nadbrovya në kërthizë, gjithçka do të varet nga madhësia e plagë dhe karakteristikat e organizmit.

Sulmet dhimbshme koronare shumë shpejt të arrijë kulmin e saj (fjalë për fjalë një minutë). Ata mund të zgjasë nga 2 minuta dhe 3 orë. Tre orë është kohëzgjatja maksimale e mundshme për dhimbje në sindromës akute koronare, pasi ajo është e gjatë kësaj kohe të qelizave të miokardit vdesin, dhe me ta qelizat nervore.
Është e rëndësishme të dini se pacientët me sindromën akute koronare do të bëjë çdo përpjekje për të shmangur çdo përmend fjalët "dhimbje"Ata do të përpiqen për të zëvendësuar siklet e saj, nervozizëm, ndjenjë të pakëndshme dhe kështu me radhë. Kjo është për shkak të faktit se pacientët kanë frikë se edhe përmendja e dhimbjes shkaktojnë pamjen e saj përsëri. Ky vëzhgim u quajt shyzokyneza Hnatta.


Ka një grup të caktuar të faktorëve fillestare që mund të kandidojë shfaqjen e dhimbjes në sindromës akute koronare. Ata janë quajtur "E tetradoy" ose "katër E" (shkronjat e para të emrave anglisht). Ky ushtrim (exersize), mbingarkesë emocionale (emocionet), të hahet tepruar (të hahet) dhe efekti i ftohtë, mot me erë në zhvillimin e dhimbjes (ekspozimit të ftohtë).
Këta pacientë janë karakterizuar bespokoynostyu sjellje. Ata do të, që është, "drejtuar" nëpër dhomë. Ata janë shumë të vështirë për të marrë të ulen ose barazim, si në këtë rast, dhimbja e tyre intensifikuar. Në dhimbje, sindroma akute koronare do të shoqërohet me gulçim dhe arrhythmias mundshme kardiake.

Është e rëndësishme që të jenë në gjendje të bëjnë dallimin sindromi koronare nga ngjashme "maska" sëmundjeve të tjera. Dhimbje "pseudo ishemike" një kufizim të qartë do të jenë të ndryshme, më shumë ose më pak peshë. Kjo dhimbje vazhdon apo kalimtare, ose janë të zgjatur (që zgjasin më shumë se 3 orë). Ajo dhe një thikë të mprehtë dhe mund të shoqërohet me mjaft i pasur "emocional" simptomat.

Akute diagnoza koronare sindrom


Një mjet më të zakonshme dhe të rëndësishme në zbulimin sindromën akute koronare, natyrisht, është electrocardiography. Përdorni standarde 12 të çon që lejojnë për të kapur disa ndryshime në zemër. Përveç kësaj, electrocardiograms të ndihmojë në përcaktimin variacionin e sindromës akute koronare dhe për të përcaktuar protokollin e duhur trajtimit.

Pra, në эlektrokardyohrammah gjeni rivendosjes rëndësishme "Ishemike" Intervali ST, prania tmerrshme Q-valë karakter nekrozë dhe transformimi T valë. Të gjitha këto karakteristika mund të bëjë të mendojnë për një sindrom të mundshëm akute koronare.
Nuk është një metodë mjaft e zakonshme për të gjetur sindroma akute koronare është një test Troponin. Troponynы - proteina speciale, rritje e cila është tregues i dëmtimit të shtresës së muskujve të zemrës.
Në analizën biokimike të dobishme në ACS do të zbulojë një nivel të lartë të kreatinë dhe aspartatamynotransferrazы. Si troponynы, ata të shkojnë në gjak kur qelizat e dëmtuara kalojnë - llojin e muskujve hulli ku ata zakonisht janë.

Një nga metodat më të preferuar që ju duan të shpenzojnë, diagnostikimin sindroma akute koronare, angiografi koronare është. Kjo ju lejon për të gjetur fushat e ngushtuar në sistemin e enëve të gjakut koronare. Angiografia koronare mund të shkojnë së bashku me stenting. Kështu, ne mund të shpejt të diagnostikuar dhe trajtimin e njëkohshëm, ndërsa shpejt rivendosjen zemrën e ushqimit.
Përveç kësaj çdo pacient me sindromën akute koronare nevojë për të diagnostikuar të gjitha profilin lipidet. Kjo është e nevojshme në mënyrë që të përcaktojë nivelin e kolesterolit, lipoproteins karakterizuar nga densitet të ulët dhe të lartë, dhe të identifikojnë fraksionet lipoprotein vlera me njëri-tjetrin.

Akute koronare trajtim sindromi


Trajtimi i sindromi i karakterizuar nga koronare akute sistemi pamjaftueshmëria e enëve të gjakut varet nga varianti i saj patogjen, sidomos prania ose mungesa e ndryshimeve në segmentin ST të kardiogramë.
Siç përshkruhet më sipër, rritja në këtë segment sugjeron se disa sistemi vaskular që ofron zemrën ushqim mbyllur clots. Kjo gjendje është shumë e rëndësishme, sepse nëse koha nuk fillon të fillojnë terapinë e duhur për këtë gjendje, është myocardium jashtëzakonisht të shpejtë vdes dhe pacienti mund të zhvillojë dështim akute të funksioneve të rëndësishme të zemrës.

Secili subtype e sindromës akute koronare eshte trajtim të ndryshme. Specia e sindromës akute koronare, të shoqëruar nga "kërcej" Segment ST thotë, siç është përshkruar më lart, mbyllje trombotike e koronare (koronare) arterieve. Prandaj, sa më shpejt që të jetë e mundur për të rivendosur qenët i qartë e sistemit koronare krevat vaskulare prekur. Këto çështje janë më të mirë për të rregulluar një procedurë të tillë si thrombolysis përshpejtuar. Ajo siguron substanca të dhëna tromborasstvoryayuschyh (heparin, Streptolyzyn etj). Kjo procedurë kërkon një shqyrtim të qartë të gjitha contraindications mundshme dhe monitorimin e vazhdueshëm të parametrave të koagulimit.

Në një variant të sindromës akute koronare, ne te cilin nuk vihet re rritja e përhershme e segmentit ST, nevojë për një metodë krejtësisht të ndryshme të terapisë. Këtu nuk ka dëme ishemike të zemrës, dhe për këtë arsye masat e mësipërme për heqjen e shpejtë të mpiksjen e gjakut nuk janë efektive, kështu që nuk zbatohen. Këtu fokusi do të jetë në eliminimin ishemi dhe Gjeneza e clots gjakut pengesë do të konsiderohet si parandalim.
Sistemi themelor i trajtimit me variacione të tilla akute koronare sindrom «ABCD» terapi. Ajo do të përfshijë droga, agjentët antitrombocitare, të cilët do të mbrojnë zonat e dëmtuara e clots gjakut të mundshme vendosen atje. Shpesh kjo do të paraqesë një gamë të aspirina. Përveç kësaj, në qoftë se fillimi i sindromës akute koronare në më pak se një vit, pastaj 1 vit Aspirina emëruar në të njëjtën kohë me klopidogrel (pllakezave te gjakut dy). Në shkronjën B në këtë terapi vendosur në-blockers, paraqesin letrat e barnave që ulin nivelet anormale të kolesterolit. Dhe Letra e fundit në trajtimin e sindromit pamjaftueshmërisë koronare është e ashtuquajtura "dylatatorы" - droga që e pengojnë zhvillimin e angiotensin.