Hekur mangësi anemi, shkaqet, trajtimHekur mangësi anemi - mungesa e qelizave të gjakut të kuqe, hemoglobinë dhe qelizat e kuqe të gjakut që është. Të gjitha llojet e anemisë janë në 90% të rasteve është hekur mangësi anemi,
është një sëmundje në të cilën mungesa e hekurit në gjak, dhe është baza e komponenteve të hemoglobinës, jetike dhe minerale unike. Ky artikull është një oxidizer natyrshme, dhe kur i lidhur me oksigjen të përhapet në të gjithë trupin me gjak, duke siguruar frymëmarrje e indeve të cilësisë dhe ushqen të gjitha qelizat e trupit me oksigjen.


E di se hekuri luan një rol shumë të rëndësishëm në hematopoiesis.


Shkaqet e anemi

 Çdo organ në rritje humbet sasi të drejtën e hekurit si rezultat i aktivitetit të tepruar fizik. Dhe ky faktor është shkaku kryesor për anemi së bashku me të varfër dhe kequshqyerja dhe mungesa e diellit. Reduktuar hemoglobinës në vajzave të reja për shkak të menstruacioneve të parë, pasi që në këtë kohë trupi fillon të rregulloj ndaj regjimit të ri. Sëmundje zorrë, gastrit me aciditet të ulët dhe operacioneve u zhvendos në traktin gastrointestinal, e gjithë kjo e pengon thithjen normale të hekurit.


Përveç kësaj, sëmundja mund të provokojë dehje hlystnaya, i cili pengon prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut dhe jep gjak, dhe edhe pse sëmundja është më e zakonshme në fëmijë, por në të rriturit është vërejtur edhe. Një tjetër shkak i anemi është e shtatzënisë, që nga periudha e trupit fetusit metabolizmit plotësisht perestoyuye amtare. Përveç kësaj, nëna ime është një nevojë e madhe për yndyrna, proteina, vitamina, kalcium dhe vitamina të tjera. Për shkak të menstruacioneve të rënda në vajzat dhe gratë kundër sfondit të fibroids mitrës, si dhe kundër sëmundjeve të tjera të grave mund të zhvillojnë anemi.


Si rezultat i ngjarjeve të tilla anemi, në të cilën gjaku i një personi ulet në proporcion me numrin e formuar elementet hekurit dhe hemoglobinë. Ndonjëherë anemi ushqimore dhe mungesa e hekurit i vitaminës B12 që kërkon një qasje të ndryshme për trajtim. Për shembull, me mangësi hekuri anemi për të plotësuar mungesën e vitaminës që luan një rol të rëndësishëm në sistemin e krovotvorenyya, sepse funksioni i saj - është duke siguruar mundësi për të absorbuar trupi është hekuri, i cili vjen me ushqim. Por, kur trupi anemia ushqimor i vetëm duhet të rregullojë dietë për të sjellë atë sasinë e nevojshme të hekurit.


Manifestimet e mangësi hekuri anemi

Disa pacientë nuk ndihen sëmundje, por në të tjerat nuk ka dobësi, lodhje, gulçim, të qenët i përgjumur, i dobët dhe marramendje FAQ. Nëse nuk pafuqie qartë, ata paguajnë vëmendje të veçantë për shprehjen e ndryshimeve të ndryshme trofike në trup. Pas një mangësi të enzimeve që përmbajnë hekur në trup ka një fije floku mungesa famë, humbje e flokëve, thonjtë i brishtë, lëkurë të thatë, të çara në anët e gojës. Në disa raste, një pacient duke pasur pasionin e çuditshme, kjo nuhatje bojë është materiale shkumës erë me scents të mprehtë.


Ashtu si shumë sëmundje të tjera, hekur mangësi anemi duhet të trajtohet në një fazë të hershme për të parandaluar të gjitha pasojat e mundshme shumë serioze. Për shembull, në shkallë të rënda të anemisë tek njerëzit mund të zhvillojnë dështimit të zemrës me edemë dhe takikardi dhe mund të ulin presionin e gjakut. Përveç kësaj, njerëzit mund të merrni të sëmurë në spital në humbjen e papritur e vetëdijes, e ndjekur nga shumë mjekë do të kryejë teste për të gjetur shkakun e zalisur, ata caktojnë për atë hekuri në gjak ekzaminim, gjak, dhe të zbuloni të gjitha pasojat e të mos zbulohet ose nedolikovani anemi mangësi hekuri. Kjo është arsyeja pse të gjithë njerëzit me një predispozicion për sëmundje dhe pacientët të cilët janë të regjistruar mjeku rekomandon çdo tre muaj që do të shfaqen gjak.


Trajtimi i hekurit mangësi anemi

Kur dyshimet e para, ju shkoni te mjeku, dhurojnë gjak dhe teste të tjera. Nëse testi i parë i gjakut zbulon hekuri fazë mangësi anemi të lehtë, ajo është zakonisht mjeku përshkruan një kurs të hekurit që përmbajnë droga, të cilat janë prodhuar si tableta, kapsula ose shurup. Pas 15 muajve të trajtimit duhet të nënshtrohen testeve të përsëritura të gjakut, ajo do të ndihmojë në identifikimin e hekurit është zhytur në trup apo jo deri A hemoglobinë. Nëse arritur efekte pozitive, mjeku fillon të ndryshojë skemën e përdorimit të drogës në mbështetje të dozave të nevojshme ose të caktojë një dietë të veçantë, në të cilën ka një refuzim të plotë të barnave. Nëse medikamente nuk ndihmojnë, mjeku përshkruan është një provë që zbulon shkakun e përthithjes të dobët hekurit. Nëse testi i parë i gjakut zbulon shkallë të rëndë dhe të lartë të anemisë, mjeku përshkruan për trajtim më serioz, dmth trajtim ambulator me marrjen përgatitjet hekuri, të cilat do të jenë të kombinuara me dietë. Në vendosjen ambulatore mund të caktohet për të barnave të ndryshme injectable që ndihmojnë trupin të shërohet shpejt.