Sëmundjet e enëve të vogla të gjakut


Në çrregullime Raynaud-së gjakut sëmundje kuptojnë sulmon furnizimin me gjak e duarve apo këmbëve, që rrjedhin nën ndikimin e ftohtë ose eksitim. Gra të tilla vuajnë më shumë sëmundje se sa meshkujt. Sindromi Raynaud është zakonisht një fenomen i mesëm zhvillohet me sëmundje të ndryshme të shpërndara lidhës indeve.
Simptomat dhe sëmundje Raynaud-së
Kur sëmundja, përkatësisht sulmi fillon të ulet gishtat ndjeshmëri, të mpirë dhe të shfaqet në majë të gishtave ndjesi shpimi gjilpërash në lëkura bëhet gishtat kaltërosh të bëhet i ftohtë, dhe kur sulmi është e gjatë, ata marrin të nxehtë dhe në këtë mënyrë i fryrë. Ndikon në enët e gjakut të gishtave, këmbët, pjesë rrallë të tjera të enëve të trupit, si veshët, hunda, etj Furnizimi më tej dhe më tej fillon për të zhvilluar çrregullime të lëkurës, gishtave të fillojnë të humbasin elasticitetin e tyre, kodin fillon të zhvishem off tmerrësisht, ai bëhet i butë dhe shumë të thatë. Nuk mund të ketë plagët e vogla, pustules që shërohet shumë keq.Me studime të ndryshme klinike tregojnë llojin e sëmundjes, nëse ajo është sëmundje shtet specifik apo sindromi me sëmundje të tjera.
Sëmundjet e enëve të vogla të gjakut në këtë rast trajtohet aq sa duhet, megjithatë, si sëmundje të tjera që lidhen me enët e gjakut. Në trajtimin e parë të sëmundjes Raynaud-së, ju duhet të marrë ilaçe që mjeku caktimin direkt. Ajo është e mirë për të marrë ilaçin ato që përmirësojnë qarkullimin e gjakut, zgjerimin e enëve të gjakut dhe rritjen e fluksit të gjakut me pjesë të vogla. Ky medikament është pentoksyfelin tillë.

Sëmundjet e enëve të vogla të gjakut të çon në pasoja shumë të rënda. Rezultatet në gjymtyrët e sipërme dhe të poshtme të çrregullimeve serioze të qarkullimit të gjakut që mund të shkaktojë ishemi, dhe nëse ju nuk i kushtoj vëmendje, pastaj më vonë për nekrozë dhe skajor pjesët e trupit. Kjo sëmundje është shumë i zakonshëm në gratë sesa tek burrat. Nëse ju krahasoni mashkull dhe femër, në gratë është 5-6 herë më e zakonshme. Kjo mund të shpjegohet me faktin se gratë janë më të ekspozuar ndaj stresit, neuroza, një shkelje e sistemit kardiovaskular, etj, që lidhen drejtpërdrejt në ngushtimin e enëve të gjakut dhe qarkullimin e gjakut. Gjithashtu, hormonet femërore të ndikojë në gjendjen e enëve më shumë se meshkujt.


Zbaton më themelore sindromi mekanizmi Raynaud-së - një shkelje të rregullores autonom të enëve të gjakut. Ka Lezioni arteriet skajshme e të dy gjymtyrëve të sipërme dhe të poshtme, duke ndërprerë arteriet e vogla dhe arterioles që çojnë në indet ishemike.
Faktorët që kanë shoqëruar zhvillimin e sëmundjes Raynaud-së. Ka disa faktorë:
- faktori i parë - një kohë të gjatë dhe kronike gishtat hipotermi dhe duart;
- Faktori i dytë - një dëm shumë të shpeshta të lëkurës;

- Faktori i tretë ka të bëjë me dridhje në furçë;
- Faktori i katërt, e cila është shumë e rrezikshme faktor - një mosfunksionim i gjëndrës tiroide, dhe gjëndra veshkave;
- dhe faktori fundit - një overstimulation nervor, nervozizmi, stresi.

Të gjithë faktorët e mësipërm janë mjaft të favorshme për zhvillimin e sëmundjes. Kështu ndikimi i tyre i veçantë nuk shkakton asnjë shenja klinike. Arsyet më të rëndësishme janë - kjo është kryesisht mbingarkesë emocionale, nerva, stresi që të ketë një ndikim negativ në shëndetin e njeriut dhe të shkelin rregulloren hormonal. Të gjithë këta faktorë ndikojnë në sistemin nervor, pra sistemi vehytatyvnuyu, e cila çon në zhvillimin e kësaj gjendje, si një sëmundje të enëve të vogla të gjakut, sëmundje Raynaud-së.


Kjo sëmundje mund të ndodhë nën ndikimin e emocioneve negative që mund të jetë, dhe madje edhe temperatura të ulëta. Vetëm një person duhet të shkoni në të ftohtë apo të shqetësuar në mënyrë të drejtë ka një vrull të arterieve duart e vogla, por shpesh ajo mund të jetë: këmbë, mjekër, veshët. Gishtat e shtetit vetëm ankthi, gishtat të fillojë të zbehet fillon mpirje, nganjëherë mund të jetë një dhimbje dhe një ndjenjë e ndjesi shpimi gjilpërash. Por kjo duar të zhytur në ujë të nxehtë ose të ngrohtë e tyre, foto e gjitha që është ndryshuar në çast.

Për shkak se lëkura venoz pezëm bëhet gishtat blu shfaqen ënjtje dhe mpirje po bëhet gjithnjë e më shumë. Sulmi përfundon në një zgjerim të mprehtë të enëve të gjakut dhe për të rivendosur rrjedhën normale të gjakut. Një fotografi tjetër: duart si djegie gishtat e tij dhe skuqem. Pastaj fillon ndryshimi tre ngjyra: e bardhë, blu dhe të kuqe, dhe nuk është, sigurisht, tipar kryesor - sëmundja e një Raynaud-së.

Në qoftë se një kohë të tillë të gjatë, përveç për t'u ngjyrosur duart, nuk ka asnjë problem për shëndetin e njeriut, nuk ka ankesa, ne mund të theksojmë formën primare e sindromi Raynaud-së. Kjo sëmundje shfaqet si është thënë më parë është e rrallë dhe nuk ia vlen fare, sepse me të vërtetë përvoja.

Në qoftë se ne po flasim për endokrine ose sëmundje revmatolohycheskom, atëherë ajo është sindromi i Raynaud mesme-së. Në këtë rast, ka ende disa simptoma të sëmundjes, zonat e prekura nga lezione të lëkurës janë formuar të cilat janë tepër të vështirë për t'u kuruar. Nëse koha nuk shëroj ose nuk ofrojnë këtë vlerë, ajo mund të gjithë të përfundojë në gangrenë. Këtu duhet të jenë të frikësuar.
Për mjekun e parë diagnozës kërkon pacienti t'i nënshtrohet një testi të thjeshtë. Ju duhet të mbajë duart disa minuta në ujë të ftohtë. Në pacientët të shëndetshme gisht nuk ndërrojnë ngjyrën, që do të mbetet normale, ose ata do të ndryshojnë pak. Në qoftë se lëkura e pacientit kthehet blu apo të kuqe, atëherë mund të themi se personi është i sëmurë, dhe mjeku i dërgon pacientin për shqyrtim të mëtejshëm.


Ju duhet të mbrojtur shëndetin tuaj! Dhe të trajtohen në kohë, ndiqni këshillat e mjekëve dhe pastaj gjithçka do të jetë mirë.