Sindromi klinik i dystonia vegjetative


Nga fëmijëria, mjekët na frikësuar Dystonia vegjetative-vaskulare. Dhe kardiologët nuk aksidentalisht mundi alarmi, kur në fëmijët e shkollave ishin shenjat e para të sëmundjes. Çfarë është distonia dhe çfarë është rreziku i saj?
Rreth një herë në muaj Fëmija nuk dëshiron të bëjë detyrat e shtëpisë, duke u ankuar për dhimbje koke, qan dhe thotë se i lodhur? Kjo është truket të vetmit fëmijë s? Jo domosdoshmërisht. Mjekët me përvojë në asnjë nxitim për t'iu përgjigjur. Në fund të fundit, në fëmijët dhe adoleshentët rrezik veçanërisht e lartë e dystonia vaskulare. Dhe në qoftë se koha nuk ka marrë masat e nevojshme, simptomat e sëmundjes manifestuar më vonë. Mbi vjet e dhimbje koke dhe lodhje do të shtohet meteozalezhnist, hipertensionit, vjellje, marramendje, dhe sëmundje të zemrës.


Nga 1990, dystonia, diagnoza dhe trajtimi i saj u administruar nga neurologë. Por pastaj mjekësi ynë kaloi në Klasifikimit Ndërkombëtar të Sëmundjeve, sipas të cilit vehetolohyyu kryhet në fushën e psikiatrisë. Fakti që 80% e meshkujve adoleshente me çrregullime psychopathic, distonia është vërejtur.

Çfarë është një sindrom distonia vegjetativ klinik?
Sindromi Dystonia shfaqet këtë diagnozë si një sindrom i dystonia vegjetative. Ajo karakterizohet nga sisteme autonome paaftë të rregullimit dhe organeve të trupit të njeriut në sfond të çrregullimeve psiko-emocionale.

Sindromi i quajtur distonia vegjetativ si mosfunksionim autonom është zakonisht manifestime të mesme nga format e ndryshme të patologjisë. Për fat të keq, mjekët nuk kanë gjithmonë të mbani mend këtë, dhe kjo çon në overdiagnosis. Ndërsa nuk ka asnjë distonia fillore dhe të mesme vegjetativ që është formuar kundër sfondit të sëmundjeve të tjera. Simptomat mosfunksionim të tilla - jo negative, ata vetëm të ndihmojë sistemin autonom nervor për të përshtatur për të sëmundjes primare.
Ky sindrom klinik zhvillohet për shkak të shkeljes së sistemit nervor qendror. Duke ditur në lidhje me llojet kryesore të dallimeve dystonia vegjetative, një mjek mund të bëjë diagnozën e saktë dhe trajtim.


Sindromi mosfunksionim autonom, ka shumë. Dhe pothuajse të gjitha sistemet e trupit të njeriut përgjigjen për vegjetative çrregullime. Shumica e ankesave drejton pacientët me sindromin klinik të dystonia vegjetative janë:
• hipertension ose hipotension;
• meteozalezhnist;
• marramendje;
• i dobët;
• dobësi;
• hyperhidrosis, dmth rritje djersitje;
• humbje e oreksit;
• ethe;
• të vjella;
• Ndjenja e shkurtër fryma, frymarrje.

Hipertensioni dhe hipotension
Nëse një fëmijë ankohet për dobësi, vjellje, dhimbje koke, në qoftë se ajo është presion gjaku i ulët (më pak se 80/70 në fëmijët e moshës 7-9 vjet dhe më pak se 90/55 në adoleshentët 16-17 vjet), nuk është e nevojshme për t'i dhënë atij tsitramon ose ilaçe të tjera për presionin e lartë të gjakut. Ilaçet mund të lehtësojë dhimbje koke, por ata nuk mund të përballen me shkakun e kësaj gjendje. Një hipotension është një sëmundje serioze që shoqërohet migraines në disa raste të çon në çrregullime mendore dhe seksuale, phobias dhe çrregullime depresive.

Nëse një fëmijë është rritur presionin (mbi 120/70 në fëmijët 7-9 vjet dhe mbi 140/90 në adoleshentët 16-17 vjet), atëherë ajo duhet të konsultohet menjëherë me mjekun. Një mjek duhet të jetë analiza e nevojshme dhe për të mbajtur dy procedura të rëndësishme, pikërisht për të matur pulsin rrezatimi, arterie femurit, dhe presionin e gjakut në këmbë dhe të armëve. Pas analizave, specialisti mund të përjashtojë diagnozën e kortatsyya aortës, shtresëzimin e saj, gjendjen e pacientit për vdekje të rrezikshme.

Parandalimi dhe trajtimi i mosfunksionim autonom

Zakonisht faktorët kryesorë të faktorit autonom mosfunksionim është trashëgim. Megjithatë, besnikëria dhe dietë të ndihmojë të kapërcyer këtë sindrom klinik. Kështu, presioni i lartë i gjakut duhet të marrin më pak yndyrore, skuqur, miell, kripë. Një gipotonikov duhet të konsumojnë më shumë ushqime që përmbajnë jod, sodium, kalcium. Dhe syçeltësi aderimin dhe gjumi, ushtrimi i moderuar janë ndihmëtarë të shkëlqyera për hypotensive dhe për pacientët hypertensive.

Trajtimi i vegjetative Dystonia përdorimit të drogës

• baza për trajtimin e dystonia vegjetative janë droga me grupin neuroprotective quajtur neyrometabolycheskye stimuluesve.
• droga psikotrope, si qetësuesit sedatyky dhe nebenzodyazepanovыe. Ata emërohen në rastet kur vëren shkelje të çrregullimeve autonome shoqëruese sferën emocionale.
• Droga koэnzymnoy grup që optimizojnë proceset energjetike të trupit të njeriut.
• Ilaçe për përmirësimin e qarkullimit cerebrale.
• Phytomedication.