Gjakderdhje kapilar


Enët e gjakut të vogël të vendosura në afërsi të lëkurës dhe mukozës membranat, të quajtur kapilarët. Ata janë dëmtuar mjaft lehtë me mjete mekanike, duke rezultuar në të paturit e abrasions, plagët. Gjakderdhja kapilare nuk është humbje e bollshme e lëngjeve biologjike, por kjo është e rrezikshme, sepse ajo mund të çojë në infeksion të sipërfaqes së dëmtuar e baktereve patogjene.

Shenjat e gjakderdhjes kapilarKarakteristikat e kësaj gjendje:

 • Gjaku është e kuqe të ndritshme;

 • minimale përfundimi intensiteti lëngjeve biologjike;

 • Mungesa e pulsimesh;

 • gjakderdhje të gjithë sipërfaqen e zonën e dëmtuar.


 • Zakonisht ndaluar gjakderdhje kapilar nuk kërkojnë trajnim të specializuar dhe masat komplekse mjaft trajtimi i pavarur nga plagët. Vështirësitë mund të lindin vetëm në rast të sëmundjeve që provokojnë thinners gjakut, të tilla si hemofili.

  Si për të ndaluar gjakderdhje kapilar?


  Problemi përshkruar është e lehtë për të hequr, gjëja kryesore - menjëherë të marrin masa për dezinfektimin e sipërfaqeve të dëmtuara të lëkurës.
  Ndihma e parë për gjakderdhje kapilar:


 • Lahen plagë me zgjidhje të zier me ujë ose ndonjë antiseptik.

 • Procesi i dezinfektimin agjent.

 • Apliko një fashë sterile për plagë me garzë ose një fashë, për ta mbajtur lëkurën.

 • Nëse keni nevojë për kujdes mjekësor, të tilla si kur një prerje të thellë dhe të kërkojë qepur.


 • Si rregull, këto lëngje për të ndaluar gjakderdhje kapilar:

 • peroksid hidrogjeni;

 • Zgjidhja CHLORHEXIDINE;

 • fërkim alkool;

 • jod;

 • Hemostab;

 • Jeshile Brilliant;

 • Tretësirë ​​Calendula;

 • Septyl;

 • Kapylor;

 • Zgjidhja e klorur alumini;

 • Katalyuhem.


 • Shpesh konsiderohet si problemi ndodh në fushë dhe në dorë nuk është gjetur vendosur të drejtën e barnave. Në situata të tilla, scratches larje apo plagë të përshtaten ujë të zakonshëm (gjëja kryesore - për të pastruar lëkurën nga papastërtitë dhe pluhuri), si një antiseptik, ju mund të përdorni alkool (vodka, birrë). Në vend të kësaj dressings garzë mund të imponojë një gjethe delli, i cili ka qenë i njohur për të pronave antimicrobial dhe shërimin.
  Për reheneruvaly indeve të shpejtë vend rekomanduar yndyrat gjakderdhje Vinilinom mbulon mëngjes film mikroskopike dhe nxit formimin e trombociteve kore.