Enët e trurit MRI


Kjo metodë është mënyrë e sigurt dhe shumë efektive për të studiuar. Avantazhi kryesor i anijeve MRI të trurit para tomography kompjuter është për të marrë një imazh më të qartë përmes të cilit është e mundur për të zbuluar fazat e para të sëmundjes. Metoda është përdorur gjerësisht në neurokirurgji dhe neurologjisë provim për të rriturit, fëmijët dhe madje edhe gratë shtatzëna.
Kjo tregon trurit MRI?
Imazhe rezonancë magnetike siguron imazhe dy-dimensionale dhe madje edhe të tre-dimensionale të arterieve, venave dhe indet përreth. Kjo teknikë ju lejon të merrni informacionin e nevojshëm në lidhje me praninë e patologjive.


Nga deshifrim MRI të trurit të përcaktuar atherosclerosis, vasculitis dhe shkelje të tjera të mundshme. Me ndihmën e programeve të veçanta të zbulojë treguesit kryesore, të tilla si natyra e rrjedhjes së gjakut arterial dhe vrull.
Indikacionet për MRI të trurit
Sondazhi rekomanduar që pacientët të cilët kanë simptomat e mëposhtme:

 • në prani të dëmtimi i trurit;

 • hydrocephalus;

 • mundësinë e pranisë së tumorit;

 • defekte në zhvillimin e trurit natyrë të lindur;

 • epilepsi;

 • patologji inflamator i rreshtim e trurit;

 • skleroza e shumefishte;

 • probleme me qarkullimin e gjakut;

 • çmenduri

 • sindroma konvulsive.


 • Përgatitja për MRI të trurit
  Procedura nuk kërkon përgatitje të veçanta, por në qoftë se nuk kryen inspektimin e pelvisit. Para tomography duhet:

 • Të ndryshojë në një mantel të veçantë që nuk do të përmbajë elemente metalike.

 • Është gjithashtu e rëndësishme për të hequr bizhuteri, hairpins, protezat.


 • Metal mund të degradojnë cilësinë e imazhit, dhe fushë formuar magnetike është në gjendje të dëmtojë pajisjet.
  Para procedurës, është e rëndësishme që të informoni mjekun tuaj të pranisë së proteza metalike, implantet valvulave të zemrës apo në dhëmbë.

  Si trurit MRI?
  Kohëzgjatja e trajtimit të shkonin 30-60 minuta. Ndërsa pacienti është në një pozitë të palëvizshme, të vendosura më lart skaner koka e tij transmeton imazhe të vendosura në kompjuterin tuaj në dhomën tjetër. Kontaktoni me mjekun tuaj të mbështetur me të ndërtuar në hardware mikrofon.
  MRI të trurit me kontrast rrit detajet e trurit. Para procedurës, kontrast intravenoz substancë të veçantë që hyn në gjak, të përqendruar në zonat e prekura nga prania e tumoreve dhe indet.

  Kundërindikimet për MRI të trurit
  Tomografia është i kundërindikuar në mënyrë rigoroze në grupet e mëposhtme të njerëzve:

 • kanë objekte metalike në bazat e tyre;

 • në prani të trupit të nje stimuluesi ose pajisje të tjera elektronike;

 • Tomografia me kontrast ndaluar në anemi hematopoietic;

 • kanë clips Hemostatic në tru.


 • Kujdes duhet të jetë e qartë, duke e bërë ekzaminimin në rastet e mëposhtme:

 • me claustrophobia;

 • prania e protezave metalike në organet që sfidon kërkimore;

 • gratë shtatzëna në tre muajt e parë të shtatzënisë;

 • në prani të tatuazheve që kanë elementë metalike;

 • dehje alkoolit;

 • duke marrë drogë.


 • Radiolog do të shqyrtojë pacientit menjëherë para se të procedurës dhe të vendosë për zbatimin e saj.
  Dëmshme sjellja MRI të trurit?
  Mbi efektet negative gjatë të imazhit është ende i panjohur. Që studimi nuk përdor rrezatim jonizues, ajo mund të bëhet në mënyrë të sigurtë përsëri. Nuk mund të jenë shenja të claustrophobia përmes qëndrimit të pacientit në një hapësirë ​​të mbyllur. Është e rëndësishme për të paralajmëruar për ekzistencën e phobias mjekut të tillë.