Presionit të ulët, çfarë duhet të bëjmë
Përshëndetje, Doktor! Nëna ime shpesh vuan nga tensioni i ulët (rreth 80/60). Nëse presioni rritet në 100-110 fillon dhimbje koke të rënda, marramendje, dhimbje në zemër. Por jo shumë kohë më parë ajo filloi të ankohen për dhimbje të zemrës edhe në presion normal, përveç kësaj, presioni e sipërme shpesh u reduktua në 70. Vizita e fundit për terapist dha asgjë, mjeku shkruan off të gjithë në moshë (nëna 60). Ju lutem më thoni, çfarë është e lidhur dhe çfarë të bëni në presion të ulët, dhimbje?
Catherine, nëna duhet të kalojnë numërimin e gjakut, analiza biokimi dhe të bëjë një kardiogramë. Presioni mund të reduktohet për shkak të shumë arsye, përveç kësaj, ka njerëz që kanë presionin e ulët të gjakut është normale. Por zvogëlimi sistematike mund të jetë dëshmi Patologjia e pamjaftueshmërisë veshkave apo anemi. Dhimbje në zemër mund të shkaktohet nga faktorë të tjerë, jo presion reduktuar domosdoshmërisht. Prandaj është e nevojshme për të përcaktuar shkakun e dhimbje në zemër, pasi ajo mund të rri në osteokondroza banale ose angina.


Kohët e fundit, unë presion shpesh të ulët (deri në 95-50), unë nuk e di se çfarë të bëjë, quickens pulsin (95 rrahje në minutë), marramendje dhe të përzier të fillojnë. Çfarë kjo mund të jetë për shkak, dhe se si të shpëtoj nga Sëmundjet?
Që ankesat mjaft e pasigurt, nuk është një përshkrim i detajuar i historisë (dhe në çfarë rrethanash që ul presionin, kaloi provimin dhe një kurs të trajtimit), unë nuk mund të përcaktojë shkakun e sëmundjes tuaj. Ka një numër të madh arsyesh për reduktimin e presionit dhe të zemrës palpitations. E njëjta gjë mund të thuhet në lidhje me dhimbje në zemrën time. Pra, e vetmja gjë që unë mund të them me siguri - shihni një mjek. Ai shqyrton dhe të përshkruajnë trajtim.

Doktor, gjyshi im '97. Gjithë jetën e tij ai kishte më shumë tensionin e lartë, më shumë kohët e fundit, njësia tregon 97/60. A ka një mënyrë për të rritur? Gjyshi jeton në një fshat të largët, me stafin mjekësor ka shtrënguar. Të na ndihmojë, ju lutem!
I nderuar Eugene! Presioni mund të reduktohet për shkak të shumë arsye. Prandaj, unë ju këshilloj për të ende të shihni mjekun e vjetër dhe të bëjë zemrën kardiogramë.
Përshëndetje, Doktor! Në mëngjes kam presion shpesh e ulët (rreth 7040) dhe normës së përshpejtuar zemra (deri në 100-110 rrahje në minutë). Unë u përpoq për të pirë kafe të fortë dhe për të marrë эleuterrokok - nuk ka efekt. Ne mund të supozojmë se arsyeja për IRR presion të reduktuar, apo është diçka tjetër? Çfarë duhet të bëni? Thanks in advance.

Përshkruajnë simptomat tuaja mund të jetë i lidhur me VSD, edhe pse unë nuk mund të përjashtojë praninë e sëmundjeve të tjera.
Çfarë të bëj në presion të ulët? Shqetësuese se ajo është e ulët time për një kohë të gjatë.
Për të dhënë disa këshilla, unë kam shumë pak informacion. Mund të shkaktojë afatgjatë uljen e presionit është hipotension, por kjo është vetëm një supozim. Më mirë të nënshkruajë për një takim me kardiologu.