Pastrimi i plazma në helmimeve


Të gjitha proceset fiziologjike që ndodhin në trupin e njeriut drejtpërdrejt të varur nga gjaku, ajo jo vetëm që mbart oksigjen nga mushkëritë në indet dhe organet, ajo gjithashtu ofron të gjitha organet e nevojshme të ushqyesve që hyjnë në trupin me ushqim.
Gjithashtu, gjaku kalon nëpër mëlçinë dhe veshkat, dhe pastruar nga toksina të ndryshme dhe produkte të metabolizmit, i cili luan një rol të madh në gjendjen e përgjithshme të shëndetit.
Kur trupi të marrë disa carcinogens ose helmet në këtë rast kërkon pastrimin e gjakut të zgjeruara dhe plazma gjatë dehje.


Pastrimi i plazmës në helmimeve, duhet të kryhet në rastin kur një person ka helmim të rëndë dhe substanca toksike për të pastruar gjakun që merr në të gjitha qelizat dhe sjell një dëm të prodhojnë plazmën pastër.
Pastrimi i plazmës është kryer në ajër dehje, ujë, ushqim, ilaçe dhe helmet.

Mënyra kryesore në të cilën pastrimi plazma kryhet në helmimeve është plasmapheresis.
Gjaku i njeriut përbëhet nga një pjesë e lëngshme, elementet qelizore dhe plazma, indet substancë ndërqelizor është gjaku dhe ajo ka një ngjyrë të verdhë, dhe pas depozitimit të qelizave duke përdorur një Centrifuge, gjaku fillon të ndahen në plazma, e cila është më lart dhe qelizat uniforme, ato mbeten në fund.

Zakonisht të gjithë plazma rrjedhin produktet shkatërrim, ajo mund të jetë një antigjen-antitrup qe sigurojnë mbrojtje imunitar, si dhe helmet dhe toksina.
Shumica e elementeve qelizore të gjakut janë heterogjene dhe përbëhet nga qelizat e kuqe të gjakut, trombocitet qelizat e kuqe të gjakut, trombocitet dhe qelizat e bardha, qelizat e bardha të gjakut.
Zakonisht kryhet pas donatorët plasmapheresis të mbledhjes së gjakut, ajo pastaj ndahet në elemente qelizore dhe plazma dhe elementet qelizore të administruara për pacientët që kanë nevojë për masë qelizore.

Plasmapheresis mund të kryhet për të pastruar plazma e gjakut e antigjenit - antitrupave dhe është duke bërë me leuçemi kur ka një nevojë për të hequr qelizat e infektuara ose leukemic në sëmundje autoimune, në rastin ku antigjeni-antitrupave ndikon veshkat ose mëlçinë.

Lajm i keq është se plazmoforeze nuk fshini vetëm ato qeliza që janë patogjene, dhe hequr çdo gjë, duke përfshirë edhe qelizat e dobishme në mënyrë të konsiderueshme snizhet sistemin imunitar është kryer pas terapi zëvendësuese plazomoforeza për të rivendosur ekuilibrin.
Ajo është zhvilluar tani një tjetër metodë e pastrimit të plazmës së gjakut, dhe kjo mund të bëhet duke përdorur ymmunosorbtsyy ndërsa gjaku është pastruar vetëm në antigjenin - antitrupa.
Ju gjithashtu mund të kryejë pastrimin plazma në helmimeve, duke përfshirë helmimit kërpudha helmuese me pamjaftueshmëri të rëndë hepatike, duke përfshirë në glomerulonefriti dhe në rastin kur në trup në komplekset e gjakut dhe të imunitetit formuan është rasti me ftohjet apo cryoglobulinemia.

Kur një person ka zhvilluar kancerin si një mieloma, plazma mund të pastrohen, si filloi dehje.
Është e mundur për të pastruar dehje plazma kur ndërprerë ose koagulimit të gjakut në gjak është rritur shumë përmbajtjen e kolesterolit "të keq".
Gjithashtu, pastrimi i plazmës është kryer në intoksikimet tilla si varësisë heroinës, alkoolizmi kronike, dermatit atopik, psoriasis, dermatitis atopik dhe sëmundje të tjera.

Kohëzgjatja e plasmapheresis varet kryesisht nga natyra e sëmundjes, të tilla si sëmundjet autoimune, efektin e pastrimin e trupit nga dehjes mund të zgjasë deri në gjashtë muaj.

Kanë gjetur se plasmapheresis lehtëson rrjedhën gjitha sëmundjet xhoko kronike dhe pacientët bëhen shpejt të shëndetshme, dhe shkalla e procedurës pastrimin kryhet në një ditë, ju dhe dy.
Prodhimi dhe dializë, metodat e detoxification extracorporeal në të cilin ka nxjerrë trupin nga substancat e ulëta peshë molekulare, dhe kjo është bërë me anë të shpërndarjes përmes një cipë semipermeable në mjedis të lëngët dhe të gaztë.
E ashtuquajtura filtrimit - për gradient hidrostatik bën të mundur për të selektive të kryer reasorbtsyyu dhe filtrimin, pastrimin mekanizëm i ngjashëm ndodh në veshka.


Gjithashtu pastrimi dehje plazma mund të kryhet nga hemodializa dhe në këtë rast, gjaku shkon me një shpejtësi prej 350 ml / min nëpërmjet dyalyzator me një cipë semipermeable, dhe në anën tjetër të membranës është zgjidhje dyalyzyruyuschyy cila qarkullon dhe përqendrimi i tij është zero.
Ky lloj i pastrimit plazma është 3.5 orë për gjak dhe një njeri pastruar toksina plotësisht.
Një metodë për pastrimin e hemofiltration plazma dhe këtë lloj dehjes është shumë mirë për polyneuropathy, pericarditis, ne trajtimin e "malinje" hipertensionit.

Një metodë e re për trajtimin e dehje, atë hemodyafyltratsyya, ajo kombinon dy metoda, hemodializës dhe hemofiltration, e cila lejon dy herë më shpejt për të pastruar gjakun e toksinave. Me këtë metodë të pastrimit mund të mbajë kontrollin e presionit të gjakut, e cila është shumë e rëndësishme për pacientët me dehje të rënda.
Metoda e diuresis detyruar, mundëson për të ruajtur funksionin e veshkave në rastin kur kryhet helmim exogenous dehjes me alkool metil dhe barbiturate ose hemolizës akute.


Një metodë e thjeshtë e pastrimit dehje plazma e trupit të njeriut, është konsideruar dializën peritoneale, por ajo është përdorur në mungesë të metodave të tjera të trajtimit dhe ajo është përdorur kryesisht në peritonit.
Ka disa metoda të tjera të dehjes njeri plazmosorbtsyya, splenosorbtsyya, HEMO - dhe plazmoэkstraktsyy.
Këto metoda pastrimi të dehjes në plazmën e gjakut është domosdoshmëri e vështirë dhe të bëjë në situata të jashtëzakonshme, kur nuk ka asnjë mënyrë tjetër për të shpëtuar njeriun.