Nazale gjakderdhje - Shkaqet


Frekuenca e shfaqjes në burra dhe gra nosebleeds është # 1 në mesin e të gjitha gjakderdhje myyazytsilnyh. Ata shfaqen papritmas dhe mund të shoqërohet me një humbje mjaft të madhe të gjakut. Por çfarë i ka rrënjët shkaqet nazale gjakderdhje?

Shkaqet lokale gjakderdhje hundësShkaqet lokale hundës gjakderdhje, rritje kryesisht të lidhura me dëmtim hundës në hundë dhe rinitit atrofik formë kronike. Gjaku në këtë rast më shpesh fillon të largohet nga pleksus vaskulare, e cila është e vendosur në mur ndarës hundës. Kur rrjet është gjakderdhje sipërfaqësore mund të ndodhë edhe në tendosje të vogël fizik.

Shkaqet lokale gjakderdhje të rënda hundës - është gjithashtu goditur trupave të huaj në zgavrën e hundës dhe të vazhdueshme rritet hunda e tij, e cila është aq karakteristike për fëmijë të vegjël. Këto veprime dëmtojë mukozën dhe shkaktojnë nivele të hundës.
Shkakton gjakderdhje të shpeshta të hundës mund të fshehin në infeksione të ndryshme. Kështu, duke ndryshuar strukturën e mukozës dhe të shkaktojë gjakderdhje:

 • difteria;

 • tuberkulozi;

 • sifilizi.


 • Ndonjëherë gjakderdhje nga pasazhe hundës të ndodhë në vetëm marrëzi. Për shembull, ky fenomen mund të shkaktojnë ajrit të thatë në dhomë apo atij personi vysyakavsya shumë. Por në disa raste shkaku hundës shpeshta gjakderdhje - kjo është një serioze sëmundje të trashëgueshme apo rreziqe profesionale (ajrit pluhuri i vazhdueshëm në punë).

  Shkaqet e përbashkëta gjakderdhje hundës


  Shkaqet e përbashkëta të hundës gjakderdhje në gratë dhe burrat - është shpesh hipertension, çrregullime të gjakut ose të mëlçisë dhe shkelje e koagulimit. Nëse gjaku nga hunda e ndjekur nga hipertensioni, frika nuk është e nevojshme. Trupi i pacientit në këtë mënyrë thjesht "prodhon avull tepërt", dmth siguron veten kundër gjakderdhje të rëndë në tru. Zakonisht kjo gjakderdhje pas rritjes së papritur të presionit arterial (hipertension) duke u përmirësuar.
  Por kur epistaxis u shkaktua nga sëmundje të tilla si hemofilia, leucemia, Thrombocytopenia, hepatiti apo kesh vlerë ndalimin Befas u bë gjak, kërkojnë kujdes mjekësor.

  Shkaqe të tjera të zakonshme të këtij fenomeni janë:

 • rritur pėrshkueshmėrisė e enëve të gjakut gjatë inflamacionit të tyre - mund të ndodhë në sëmundje të rënda infektive (gripi apo fruthit);

 • Mungesa e vitaminës C.