Arsyet për stagnimin e clots gjakut në gjak


Qelizat e mëdha dhe të fuqishme të gjakut, trombocitet të na shpëtojë nga vdekja pothuajse çdo ditë. Ata rrinë me bruises dhe shkurtimet, duke krijuar plagë që nuk lejojnë të gjithë rrjedhës së tonë të madhe të gjakut nga trupi përmes një prerje të vogël. Por çdo fenomen është ana "e errët". Trombocitet rrinë së bashku si shumë. Nëse përqendrimi është shumë e lartë, ata mund të rrinë së bashku mes tyre vetëm si kjo, pa ndonjë shkurtime. Kështu formuar mpiksjen e gjakut që bllokojnë rrjedhjen e gjakut dhe të prish tërë sistemin e qarkullimit të gjakut. Por nëse ju nuk shkoni te mjeku, ngjizur poshtër fillon të trash. Si rezultat i proceseve biokimike në "skenën" e tretshme fibrinogjene proteina e gjakut është konvertuar në pazgjidhshëm - fibrinë. Ajo formon një rrjetë e filamente dhe çrregullësi, forcon të gjithë strukturën e një mpiksje gjaku në mur anije. Kati i rrjetave të vazhdojë t'i përmbahet trombocitet, qelizat e kuqe të gjakut, qelizat e bardha të gjakut dhe pastaj. Dhe të tilla një com shtrënguar shkatërruar ilaçi nuk është kaq e thjeshtë. Çka e shkakton stanjacion e clots gjakut në gjak?


Grupet e rrezikut
Ka tre faktorë që kontribuojnë në shfaqjen e mpiksjen e gjakut - e ashtuquajtura treshe Virchow.
1. Dëmtimi i murit anije. Kjo mund të jetë një këputje e anijes si rezultat i traumave, dhe ngushtimi apo deformim. Boshllëk del enëve nën lëkurë në formën e nxira. Por në qoftë se gju goditi asfalt prekur kapilarët kryesisht të vogla që shtatzënia dhe lindja mund të dëmtojë enët e mëdha dhe më të thella. Përveç kësaj, anijet vuajnë ndërhyrjen kirurgjikale dhe dietë të varfër - ata depozituar kolesterolit pllakë. Të gjitha aktivitetet që lidhen me nevojën për të nxitur (kjo e lindjes dhe ngritja e peshave dhe eci në tualet me kapsllëk), përkeqësimi rrjedhjen e gjakut venoz nga këmbët dhe kërcënuar anijeve.


2. koagulimit të gjakut ndodh për shkak të numërimit të tepruar trombociteve. Ata mund të llogarisin analiza klinike të gjakut. Norma - 200-400h109 për 1 litër. Gjithashtu, shkalla e koagulimit të ndikojë në numrin e qelizave të kuqe të gjakut. Teprica e tyre e bën gjaku i trashë dhe ndihmon mpiksje gjaku rritet dhe të zhvillohet. Numri normal i qelizave të kuqe të gjakut - 45-5h1012 për 1 litër. studimi më në modë dhe të vërtetë informativ deri më sot - një analizë mbi D-dimers. D-Dimeri - një produkt i ndarjes fibrinë. Ekzistenca e tij në gjak është vetëm Thirrjet vendos fibrinë pazgjidhshëm në gjak! Clots rritet! Në qoftë se përmbajtja e D-molekules dyfishe në varg normal (më pak se 248 ng / ml), me një besimit 97% ne mund të thuhet mungesën e plotë të mpiksjes gjakut në trup. Koagulimit të gjakut mund të ndodhë për shkak të çekuilibër hormonal apo çrregullime metabolike. Rreziku më serioze - ajo është gratë që marrin kontraceptive orale dhe në këtë mënyrë fitojnë një sistem dështim hormonal.


Stanjacioni i gjakut - një fatkeqësi e madhe për të gjithë ata punëtorë të cilët kalojnë orë të tëra para kompjuterit, dhe udhëtarët të cilët kanë për t'u ulur për orë të tëra në vendin e pakëndshme aeroplan. Stagnimi më serioze e gjakut në këmbë ndodh në njerëz të zhvendosur për shkak të sëmundjes të mbajtur pjesën tjetër shtrat. Jo trombyruetsya gjak në venat tuaja? Është koha për të menduar nëse ka këmbët dhemb dhimbje që rrit, kur shtypet. Nëse rritja e dhimbjes trombo bëhet akute dhe arching, ethe, këmbë dhe këmbë mund të bymehet.


Pulmonar, thromboembolism
Çka është e rrezikshme dhe shkakton mpiksjen e gjakut? Pas të gjitha, ata rrallë plotësisht "heshtur" anije - zakonisht një rrjedhë kufizimin e gjakut. Rreziku kryesor i një mpiksje gjaku - ka çrregullime të qarkullimit të gjakut të këmbëve, dhe mundësia e ndarjes, ose, në gjuhën shkencore, notim. Trombo jo, bashkangjitur shumë efikase në anije, me ndikimin apo edhe lëvizjen e vështirë mund të shkëputet dhe të shkojnë në një not të madhe përmes enëve të trupit. Të gjitha venat, gjatë gjithë rrugës për në shtëpi, më shpejt ose më vonë çojë në barkushe të drejtë të zemrës. Dhe pastaj zemra dërgon mpiksje gjaku në arterie pulmonar. Këtu mpiksje dhe merr mbërthyer. Në varësi të madhësisë ajo privon rrjedhjen e gjakut 1-100% të enëve pulmonare. Në rastin më të keq, personi vdes brenda sekonda. Në më të mirë - ai shkon në spital. Simptomat dhe shkakton thromboembolism pulmonare vështirë të humbasë: presioni bie, ka një normë të shpejtë të zemrës, një person mund të bien në një agoni, ose bien në gjendje kome.