Procedura e gjakut nga një venë në mollaqe


Procedura Autohaemotherapy quajtur një gjaku nga një venë në vithe. Për ta thënë thjesht, një marrë gjak pacientit nga një mënyrë e injektuar atë në mollaqe - intramuskulare ose subkutane. Kjo procedurë Procedurat e transfuzionit të përmendura immunocorrective terapi.
Profesionistët mjekësorë që specializohen në studimin e kishte autohaemotherapy sjelljen e tij, thonë se ky trajtim i efekteve klinike, kryesisht, i njëjti tip:
1. rivitalizimi atje dhe rehabilitimin e shumë mekanizmave mbrojtës të trupit të njeriut.


2. Intensiteti indeve të buta të procesit rigjenerimin rritet. Kjo është e nevojshme, pas lëndimeve dhe operacioneve.
3. kapaciteti fizik dhe mendor të rritet njeriu.

Karakteristikat e dhurimit të gjakut nga një venë në vithe.
Ky lloj i terapisë është përdorur në fusha të ndryshme të mjekësisë, terapi, hematologjisë, onkologjisë. Gjaku nga një venë në vithe si e përhapur në cosmetology. Ka disa versione të ndryshme autohaemotherapy, por shumica e mjekëve ende preferojnë procedurën klasik.

Në mënyrë që të kryejë autohemotherapy klasike, punëtor shëndetësor merr gjak nga një venë e njeriut pacientit. Menjëherë pas kësaj, asgjë përpunuara dhe nuk podverhayuschuyusya çdo veprim të gjakut të freskët injektuar në sheshin mollaqe verhnenaruzhnoy, intramuskulare.

Për të duhet të përcaktuar se cila duhet të jetë vendi për të injektuar, ju keni nevojë për mollaqe vizualisht ndarë dy linja - vertikale dhe horizontale. Duhet të shkojnë katër sheshe. Injection duhet të bëhet në sheshet e sipërme e jashtme majtas ose djathtas. Këto kërkesa mund të shpjegohet me faktin se në këto pjesë të mollaqe përmban numrin më të vogël të mbaresa nervore. Por ka shumë më tepër enët e gjakut, në mënyrë shumë të shpejtë zhytur në gjak, si dhe ndonjë ilaç. Duhet të theksohet se në mënyrë për të minimizuar rrezikun e infiltrimit, ekspertët këshillojnë për të vënë një jastëk ngrohjes në vendin e injektimit. Po aq e rëndësishme është trajtimi i faqes injeksion.

Për vitin e plotë autohaemotherapy mesatare të rekomandojë bërë dhjetë procedurat deje transfuzionit të gjakut në mollaqe. Gjaku Doza injektuar nën lëkurë, mjeku përcaktuar individualisht për çdo rast. Ku gjatë terapisë në njerëz vërejtur efekte anësore si ethe ose ënjtje shfaq indeve të forta në doza injeksion administruar pjesën tjetër të zvogëluar të gjakut të paktën dy herë.

Kur është e nevojshme, mjeku mund të vendosë për futjen e venoz nuk intramuskulare dhe subkutane. Por, duke marrë vendime të tilla, mjeku duhet të jenë shumë të kujdesshëm - kjo është për shkak të faktit se kur injeksion nënlëkurës është shpesh reagimet inflamator mund të ndodhë. Ata shfaqen skuqje, dhimbje dhe ënjtje në vendin e injektimit, si dhe simptoma negative të tilla si temperaturë të lartë trupore, të shoqëruar me një ndjenjë të dridhura, dhimbje në muskuj dhe nyje. Nëse këto simptoma ndodhin, ju duhet menjëherë vidyazykatysya e gjakut nën lëkurë venoz.


Indikacionet për procedurat e transfuzionit në vithe venoz të gjakut
Dystonia.
Dhurimi i gjakut kjo metodë nuk është vetëm shumë efektive eliminon të gjitha simptomat e sëmundjes, por edhe të eliminuar shkakun origjinale e paraqitjes së saj.

Sëmundjet e lëkurës.
Procedura transfuzionit venoz të gjakut në një vithe efektive në sëmundjet e lëkurës të ndryshme, të tilla si abrasions, forma të ndryshme ekzemë, dermatit atopik. Autohaemotherapy në gjendje për të ndihmuar shumë e shumë vajza adoleshente shpëtoj e problemit të puçrra fytyre adoleshente dhe blackheads. Kjo autohaemotherapy pronë qenë prej kohësh vërejtur nga dermatologists dhe cosmeticians dhe ata janë përdorur gjerësisht.


Sëmundjet e sistemit riprodhues të femrës.
Gjinekolog shumë shpesh drejtuar në këtë procedurë. Gjaku nga një venë në vithe ka ndikimin më të favorshme në punën e sistemin riprodhues të femrës. Kjo procedurë është veçanërisht e efektshme në sëmundjet e organeve gjenitale që kanë durimin si kronike, si dhe akute. Brenda pesë ose gjashtë ditëve pas trajtimit fillon lehtësim të dukshëm.