Vaskulare Terapia


Enët e gjakut të depërtojnë në çdo centimetër të trupit të njeriut, duke siguruar rrjedhjen e gjakut, dhe për këtë arsye oksigjen, vitamina dhe minerale në të gjitha indet. Prandaj, funksionimi i tyre i duhur është çelësi për shëndetin dhe funksionimin e duhur të çdo sistemi. Terapi vaskulare për trajtimin e formave të ndryshme të patologjive të lidhura me qarkullimin e gjakut. Është e teknikave natyrisht ilaçe të zgjedhura në mënyrë individuale.

Terapi enëve të gjakut për arteriosklerozës cerebraleSëmundja zakonisht konsiderohet shkaktohet nga tensioni i lartë. Për më tepër, atherosclerosis është i mbushur me komplikacione të rënda si infarkt miokardi, hemorragjike dhe goditje ishemike, edemë cerebrale.

Terapi vaskulare në këtë rast është një kombinim i disa lloje të barnave;
1. antihipertensive:

 • Эprosartan (Teveten);

 • Ramiprili (Kardypryl, Trytatse, Ramyheksal, Ampril, Karta);

 • Kandesartani (Kasark, Atakand, Kandesar);

 • Losartan (Lozap, Kozaar, Sentor, Lozartyn, Pulsar);

 • Perindoprilit (Prestaryum Combi me indapamidi, Nolyprel).


 • 2. Statins:

 • Simvastatin (Vabadyn, Symvakol, Vazostat, Zokora, Symvaheksal, Vazylyp, Symvasandoz);

 • Atorvastatina (Livostor, Lyprymar, Atorvakor, Astin, Aztor, Эmstat, Atorys);

 • Pravastatin (Lypostat);

 • Lovastatin (Lyproks, Mevakor, Lovakor, Lovaheksal);

 • Tseryvastatyn (Kretosr).


 • Gjithashtu terapi vaskular për hipertension dhe lezione vaskulare sklerotike përfshin përdorimin e drogës vasoactive që përmirësojnë qarkullimin e gjakut në indet e trurit, dhe agjentët antiplatelet neyrometabolycheskyh tserebroprotektorov.

  Përgatitjet terapi vaskulare në osteokondroza


  Kjo patologji është e shoqëruar me dhimbje sindromi i rëndë që është shkaktuar nga enjtje e inflamacionit përreth indeve. Si rezultat, shkatërroi fibrave nervore që transmetojnë impulset e sistemit kardiovaskular. Si rezultat, ka një vrull të enëve të gjakut, aktuale lëngun Mund biologjike.

  Për të adresuar emëruar drogë vasodilating:

 • Trental (Pentoxifylline);

 • Eufillina;

 • Xantinol;

 • Aktovegin;

 • lipoic acid (BERLITHION).


 • Ndër anhioprotektoriv përdorur:

 • Anavenol;

 • Hlivenol;

 • Trybenozyd.


 • Për të përmirësuar qarkullimin:

 • Piracetam;

 • Nootropil;

 • VINPOCETINE.


 • Decrease brishtësinë kapilar dhe ndihmon në forcimin e enëve të gjakut Venoruton mur (Troxevasin) dhe përgatitjet e vitaminës E, C (askorutin).

  Terapi enëve të gjakut për humbjen e dëgjimit


  Humbja Sensorineural dëgjimit në shumicën e rasteve të shkaktuara nga mungesa e oksigjenit. Kushti i komplikuar nga hipertensionit dhe atherosclerosis në histori.
  Prandaj, në trajtimin e skemës së rimëkëmbjes humbjen e dëgjimit praktikuar qarkullimit të përgjithshëm:

 • Trental;

 • Xantinol;

 • Eufillina.


 • Studimet e fundit klinike tregojnë se të drogës është SERMION shumë të efektshme, ka aktivitet të rëndësishëm neuroprotective dhe neyroprotektornoy.
  Një numër i eksperimenteve të fundit në trajtimin e sëmundjes konfirmuar nevojën për të përfshirë në trajtimin gjithëpërfshirës të hormoneve steroide vaskulare, në veçanti - prednisolone. Metoda e tij e siguron rivendosjen e shpejtë të rrjedhës normale të gjakut, eliminimin e simptomat e hipoksi dhe kancerit.

  Terapi enëve të gjakut për sytë me glaukoma


  Kjo abuzimi është i lidhur ngushtë me rritjen e presionit intraokular dhe gjaku si terapi vaskulare konsiston kryesisht në marrjen e barnave antihipertensive:

 • Travatan;

 • XALATAN;

 • Betoptyk;

 • Timolol;

 • Trusopt;

 • Pilocarpine;

 • Proxodolol;

 • Azopt;

 • Clonidine.


 • Gjithashtu, përdorin një kombinim të barnave:

 • Fotyl;

 • Ksalakom;

 • Tympylo;

 • Normohlaukon.