Thrombophlebitis thellë venë e gjymtyrëve të ulët Shkaqet


Thrombophlebitis venë e thellë extremiteteve te ulta eshte nje semundje e karakterizuar nga koagulimit të gjakut në lumenin e venë, e cila është shkaktuar nga formimi i mpiksjes gjakut. Sëmundje e fshehtë që të çon në qenët i qartë dëmtuar të venë.


Shkaqet


Shfaqja dhe zhvillimi i thrombophlebitis thellë promovon rritjen e koagulimit të gjakut. Përveç kësaj, si shkaqet e sëmundjes gjithashtu prodhojnë ngadalësimin e rrjedhjes së gjakut dhe dëmtimit të murit anije.Faktorët e rrezikut për sëmundje konsiderohet të jetë:

mosha të avancuara;
mbipeshë;
operacionet;
pirja e duhanit;
thyerje komplekse, kirurgji në nyje;
shtatzënisë dhe lindjes së fëmijës;
ilaçe që ndikon në sistemin e koagulimit të gjakut.Tip! Uyazyka favorshme për ndodhjen e kësaj sëmundjeje krijuar nga pjesa tjetër zgjatur krevat, siç është ngadalësuar rrjedhjen e gjakut mungesë të tkurrje e nevojshme muskujve, ku mund të përjetojnë çrregullime në gjak të rrjedhin përsëri në zemër.

Përveç kësaj, thrombophlebitis thellë dhe të rinj, njerëz të prirur të shëndetshëm të cilët kanë një kohë të gjatë për të ulur ose të qëndrojë.
Simptomat


Thrombophlebitis thellë venë, ndryshe nga thrombophlebitis sipërfaqësore, hera e parë që shkon pothuajse asimptomatike.
Identifikimi i sëmundjes mund të për këto arsye:
Në varësi të cilën një pjesë e gjymtyrë vendosur ngjizur mund të ndodhë ënjtje hips, këmbët, këmbëve apo edhe të gjithë këmbën.
Pacienti u torturuar nga një ndjenjë e shurdhim në këmbë dhe ndjenja e tij e plotësi, i shoqëruar nga dhimbje, rënduar nga ulja e gjymtyrë poshtë dhe në rënie në përmirësimin e saj.

Në disa raste, sfond bëhet e qartë ënjtje e dukshme e model nënlëkurës venoz.
Nuk ka temperaturë të lartë (mbi 38 gradë) ruhen për 5-6 ditë.

Implikimet


Komplikimi më i rrezikshëm i trombozë emboli pulmonare qëndron.
Pas sëmundjes, zakonisht ënjtje dhe dhimbje në zonën e trombozë mbetet. Pacientët gjatë kanë vështirësi në këmbë, ata gjithmonë duhet të marrin trajtim. Kjo gjendje quhet sindromi posttromboflebitychnyy ku u reduktuar cilësinë e jetës, derisa të aftësisë së kufizuar.Si mund thellë venë trombozë, e rrezikshme dhe se si ajo trajtohet?