Thrombophlebitis thellë venë, shkaqet, trajtim


  Thrombophlebitis thellë venë konsiderohet si një nga fazat e ardhshme të thrombophlebitis e venave sipërfaqësore. Kjo patologji shoqërohet me inflamacion në muret e venave dhe mund të shkaktojnë vasospasm. Deep venë thrombophlebitis - pasojat e infeksionit në venë, duke rezultuar në këtë vend formuar trombo.

 

Sëmundja është e shoqëruar gjithmonë nga inflamacion murit anije dhe ka koagulimit të gjakut, që rezulton në një mpiksje gjakut. Mpiksje rezultuar bashkangjitur tek valvula venoz, i cili është më parë dëmtuar nga një proces. Ka dy forma të trombozës venë të thellë:phlebemphraxis - është një formë e sëmundjes kur a mpiksje gjaku bashkangjitur në vena. Ajo që nuk është dëmtuar më parë. Kjo formë e sëmundjes statochno shpesh shoqërohet me komplikime të rënda të tilla si emboli pulmonare, trombozë të organeve të ndryshme, duke përfshirë të trurit.
thrombophlebitis - një gjendje ku një format mpiksje gjaku në një mënyrë të dëmtuara më parë. Ajo është e bashkangjitur në venat sipërfaqësore me forcë të madhe dhe provokon probleme serioze qarkullimit të gjakut në venë e prekur.
Çka e shkakton trombozë thellë venë?

Arsyet thrombophlebitis mund të jetë shumë, por gjetja e se arsye është shtyllë e trajtimit. Kjo mund të shërbejë si një tumor sdavlyvayuschaya muret e arterieve, duke shkelur në gjak. Gjithashtu thrombophlebitis është shpesh rezultat i lëndimit, e cila ka ndodhur për shkak të dëmtimit të murit venë. Të jesh mbi peshë mund të shkaktojë pezëm venoz, i njëjti rezultat ka shtatzënisë, ekspozimit të zgjatur në pjesën tjetër të rreptë shtrat. Thrombophlebitis madje mund të provokojë infeksione që depërtojnë venat e mënyra të ndryshme. Në sëmundjet autoimune shpesh ndërprerë koagulimit të gjakut, në mënyrë që njerëzit të cilët kanë probleme të ngjashme të bien në rrezikun e zhvillimit të trombozë thellë venë. Një tjetër arsye mund të quhet thrombophlebitis marrë kontraceptive orale të caktuara. Shenjat e para të thrombophlebitis dalin kundër venat deje. Ne nuk mund të përjashtojë një predispozicion lindur ndaj sëmundjeve.


Simptomet e trombozës venë të thellë

Sëmundja zakonisht fillon befas, pacienti ndjen një gjymtyrë të mprehtë dhimbje. Dhimbja së shpejti do të ndryshojë mpirje, dhe ata e lokalizuar në një vend ku anijes dëmtuar. Duke marrë parasysh gjymtyrë mund të shihni se ato venat që shtrihen afër sipërfaqe të lëkurës, duket rrafshuar, dhe impuls më poshtë Lezioni nuk është ndjerë. Simptomat flasin të tilla në lidhje me qarkullim të dobët, se rritja e nivelit të koagulimit të gjakut dhe një funksionalitet shkelje valvulave anije. Një tjetër simptomë e zakonshme është ënjtje e gjymtyrëve, dëmtim ndodhur venë nd. Intensiteti i sëmundjes mund të jetë e shpejtë dhe e quajti simptomat shpejt të ndjekin njëri-tjetrin, por mund të zgjasë disa ditë. Në rastin e fundit të pacientit gjatë gjithë kohës torturuar dhimbje se në vend të dëmtuar, e cila intensifikuar veçanërisht në procesin e gjetjes aktivitet fizik. Kjo gjendje është e shoqëruar zakonisht me lodhje, dobësi e përgjithshme.


Trajtimi i trombozës thelle venoze

Thrombophlebitis thellë venë mund të trajtohet vetëm në një spital, për shkak të rrezikut të lartë të komplikimeve të rënda që mund të çojë në vdekje. Kursi i trajtimit mund të vendoset vetëm pasi mjeku proveet provimin e nevojshme dhe për të përcaktuar vendndodhjen e një mpiksje gjaku. Mjekësia moderne ka metoda të tilla të trajtimit të trombozës venë të thellë - një tromboliz ilaçeve dhe kirurgji.


Tromboliz - Kjo procedurë është kryer duke futur një droge të veçantë, efekti i cili ka për qëllim shpërndarjen e ngjizur. Procedura është e përshkruar vetëm në rastet më të rënda, pasi ekziston rreziku i gjakderdhjes. Kirurgji mund të jetë opsioni i vetëm trajtimi në rastet kur ka një rrezik të lartë të nekroza e indeve përreth. Mjekim përfshin anticoagulants pranimin, pajtueshmërinë me regjim shtrati. Regjim shtrati duhet të respektohen për të paktën 10 ditë. Anticoagulants pritjes ndodhin nën mbikëqyrje të ngushtë mjekësore, me nivele të rregullta të kontrolluara e koagulimit të gjakut. Laboratorike dhe monitorimi klinik është e nevojshme, pasi kjo do të ndihmojë për të parandaluar gjakderdhje. Trajtimi i hershëm në bazë të parametrave laboratorike, administruar intravenoz anticoagulants të veprimit të drejtpërdrejtë, dhe më pas transferohet në pacientin marrës anticoagulants indirekte. Bazuar në gjendjen shëndetësore mund të caktohet venotonics Sigurisht, antispasmodic ose qetësues, ju lutem.


Parandalimi i trombozës venë të thellë

Parandalimi i trombozës venë të thellë - një sërë masash që synojnë parandalimin e dukurive negative në lidhje me disa faktorë. Masat parandaluese janë të bazuara në atë që është e nevojshme për të eliminuar të gjithë faktorët që nxisin zhvillimin e trombozës venë të thellë. Në këtë rast, bëhet fjalë për ndërprerjen e duhanit, pranimit dhe miratimin e një jetese të shëndetshme. Nëse një person vuan nga diabeti, ajo duhet të jetë rregullisht dhe menjëherë trajtohen. Ne duhet të monitorojnë rregullisht nivelin e kolesterolit në gjak. Gratë nuk janë të rekomanduara për të veshin taka të larta për të ulur tensionin në këmbë dhe të mos pengojnë qarkullimin. Veshur compression stockings gjatë thrombophlebitis e venave sipërfaqësore do të parandalojë zhvillimin e trombozës venë të thellë.