Astma në të moshuarit


Sipas një hulumtimi, njerëz të moshuar që vuajnë nga astma, shpesh përballen me rreziqe serioze për shëndetin e tyre. Për disa arsye kjo po ndodh dhe pse astma në të moshuarit mund të shkaktojë shumë probleme?

Ajo rezulton, astma është veçanërisht e rrezikshme jo vetëm për fëmijët. Nëse një person vuan nga astma, pas 65 vitesh, ai shpesh duhet të kalojnë nëpër një betejë të vështirë për shëndetin e tyre.
Numri i pacientëve të astmës në mbarë botën çdo vit është në rritje. Aktualisht, numri i asthmatics ka tejkaluar 300 milionë. Shumica e astmës fëmijët e sëmurë. Përveç kësaj, rritja e incidencës vërejtur në mesin e meshkujve të moshës 65-75 vjet. Specialistët e mëparshme pothuajse nuk i kushtoj vëmendje për të. Por tani numri i njerëzve në vdesin moshuar nga rritje të astmës.Një nga arsyet që shkaktojnë vështirësi të veçantë është fakti se astma rritur është misdiagnosed shpesh. Në qoftë se njeriu i moshuar fillon të vuajë gulçim, mjekët shpesh e konsiderojnë atë një manifestim i moshës apo efektit të devijimeve në zemër.
Për më tepër, në pleqëri shumë njerëz të grumbulluar një shumë probleme të tjera shëndetësore, dhe kjo ndikon negativisht në rrjedhën e astmës. Ndër këto probleme janë, mbi të gjitha, sëmundje kardiovaskulare (angina, aritmia, hipertension, etj) dhe sëmundjeve të traktit gastrointestinal. Përzjerë astmës dhe vetë eksperiencën e saj afat-gjatë, si pacientët shpesh kanë nevojë për doza korrigjim, monitorimin pulmonologists, kardiologët.


Shkaqet
• Dështimi Zemra.
• sëmundja pulmonare obstruktive kronike.
• sëmundje akute respiratore.
• Pneumonia.
• Komplikimet pas duke marrë drogë.
• vasculitis sistemik.
Aging - është një proces i pashmangshëm, karakterizohet nga zhvillimi i kufizimeve funksionale rezervave të trupit, të gjitha organet e saj dhe të sistemeve, duke përfshirë edhe sistemin e frymëmarrjes. Me moshë, një person është duke ndryshuar gjoks musculoskeletal kornizë, udhë ajrore, një refleks rënie kollë, e cila shkel vetë-pastrimin e rrugëve të frymëmarrjes. Këto ndryshime të kontribuojë në zhvillimin e sëmundjeve kronike të sistemit bronkopneumonare.

Në mungesë të trajtimit në kohë dhe kompetent të astmës në të moshuarit, zakonisht një përkeqësim të mprehtë të pacientit, shpesh ka komplikime.

Diagnoza e sëmundjes
Për të vënë pacientët e moshuar diagnostikuar me astmë, mjeku duhet të i kushtoj vëmendje për praninë e simptomat e mëposhtme:
• gulçim;
• wheezing;
• Kollë të shpeshta;
• Ndjenja e kufizuar në gjoks;
• astma.
Specialisti duhet tërësisht pyes pacientin në lidhje me simptomat, të përpiqen për të krijuar shkaqet e mundshme të sëmundjes. Shpesh astma vjetër brez ndodh pas infeksioneve respiratore akute.

Një pjesë e rëndësishme e ritmeve të rritjes së diagnozës janë të detyruar espirator vëllimit dhe rrjedhjes espirator. Mjeku duhet të konsiderojnë se pacientët e moshuar nuk mund gjithmonë të drejtë herë të parë për të kryer këtë test, përpjekjet nganjëherë e nevojshme të përsëritura.
Në disa raste, konfirmimi përfundimtar i diagnozës përdorur për analizën citologjike e pështymë në mënyrë spontane ose të detyruar theksuar thithjen e zgjidhjes hypertonic.

Trajtimi i sëmundjeve
Në qoftë se një person nga koha në kohë nuk është një ndjenjë e turpit fryma utrudnenosti dhe gjoks, wheezing, pavarësisht nga mosha ai duhet të konsultoheni me një specialist. Nëse një vizitë person i moshuar me një mjek është veçanërisht e rëndësishme.

Qëllimi kryesor i trajtimit të astmës në të moshuarit - është kontrolli i simptomave dhe mirëmbajtjen e funksionit normal të mushkërive, parandalimin e efekteve anësore ilaçeve dhe rikthim.
Metodat e trajtimin e astmës jane perzgjedhur bazohet në peshën e tyre të sëmundjes. Të moshuarit duhet të vaksinohen çdo vit kundër gripit, sepse ata janë në rrezik për shkak të moshës dhe praninë e astmës.
Trajtimi i astmës duhet të jenë efikase dhe të butë të jetë e mundur, të marrë parasysh sëmundjen ekzistuese e pacientit. Në mënyrë tipike, kjo kërkon futje shtesë e ilaçeve.


Në fazat e hershme të sëmundjes një immunotherapy efektive. Megjithatë, ndonjëherë ka contraindications, dhe atë që pacientët e moshuar, yyazytsirnist lartë shkaktuara.
Përshkruar shpesh për astmë bronkiale terapi komplekse, e cila përfshin drogë anti-inflamator dhe fondet Bronchospasmolytic. Përveç kësaj, kontrolli i sëmundjeve afatgjatë kërkon përdorimin e agonist thithur BB2-blockers të veprimit të zgjatur. Dhe për të eliminuar ose parandaluar gulçim, kollitjes, mbytje, të aplikojnë thithur B2-agonist veprim të shkurtër.

Pacientët me astmë duhet të jenë të vetëdijshëm se kjo sëmundje nuk është një dënim. Me trajtimin e duhur dhe të duhur mund të kontrollohet me sukses.