Sëmundjet respiratore bronkit


Bronkit - një sëmundje të frymëmarrjes që karakterizohen nga lezione te mureve bronkiale. Ka pasur një Prevalenca në rritje e bronkit. Kjo është për shkak të faktit se ka një ndotje e vazhdueshme e ajrit gazeve të dëmshme dhe toksike, prodhimi i përhapur pluhur, pirja e duhanit në adoleshencë, epidemitë e gripit të shpejtë dhe kështu me radhë. D. Flisni për artikullin bronkit frymëmarrjes!
Ka Bronkit:
- mprehtë,
- kronike.
Bronkit kronik i referohet sëmundjeve jo specifike mushkërive. Bronkit kronik karakterizohet nga karakteristikat e mëposhtme:


- është një plagë përhapur nga pema bronkial,
- nuk është një sëmundje progresive kronike me periudhat e acarimit dhe faljen,
- Simptomat kryesore janë kollë, prodhimit pështymë dhe gulçim.

Por në disa raste periudhat e rëndim të sëmundjeve të frymëmarrjes nuk mund të jetë. Bronkit akut është një inflamacion akut i mukozës bronkiale. Bronkit akut zakonisht ndodh në lidhje me inflamacionit akut i traktit respirator sipërme. Zakonisht shkakton të bronkit akut janë banorë të përhershëm të mukozës së traktit respirator që në kushte të pafavorshme bëhen patogjene. Provokojnë sëmundje janë të dridhura, hipotermi, e cila krijon një sfond të favorshme për zhvillimin e infeksionit. Gjithashtu, viruset mund të shkaktojë bronkit. Inflamacion akut mund të ndodhë nga ekspozimi irrituese tymi, pluhuri apo avujve korrozive.


Mukoza bronkiale në bronkit akut ka një hyperemia theksuar sëmundjet e frymëmarrjes, qëndron qelbëzuese ose lëngu i lëngshëm që përcakton natyrën e pështymë. Në bronkit akut duket kollë të mprehtë dhe të thatë. Në ditët e para pështymë e shkon në punë. Temperatura mund të rritet pak. Në gjak, rrit shkallën e sedimentimit të eritrociteve dhe leukocytosis është moderuar. Shkaqet kryesore të bronkit mund të jenë faktorë ekzogjene dhe endogjene. Faktorët kryesorë ekzogjene që çojnë në zhvillimin e bronkit kronik është pirja e duhanit. Shumë ekspertë besojnë se pirja e duhanit është një nga shkaqet kryesore të kësaj sëmundje të mushkërive. Tymi i duhanit përmban më shumë se 700 komponente që janë të dëmshme për shëndetin. Ajo është e lidhur ngushtë me rastet e bronkitit kronik sëmundjeve të frymëmarrjes me kohëzgjatjen e pirjes së duhanit dhe numrin e cigareve të pira. Njerëzit Bronkit në duhanpirësit më të rënda se sa jo-duhanpirësve; e ashtuquajtura pirja pasive e duhanit, kur një person është në një atmosferë të tymit të duhanit, edhe pse ai nuk pi duhan, e gjeti edhe raste të bronkit kronik.


Një faktor tjetër ekzogjene është ndotja. Sot ajri është e plotë të grimcave të dëmshme në trup dhe substancave. Kërkohet smogut, e cila mund të shkaktojë përkeqësimin e sëmundjeve të rënda bronkopulmonale. Smogu është formuar nga produktet e shpejtë ndotjes së ajrit të djegies që grumbullohen, veçanërisht në mot të qetë, një shtresë e ajrit të ngrohtë. Smog mund të qëndrojnë në ajër për disa ditë, duke çuar në një rritje të mprehtë në acarimin e sëmundjeve të mushkërive dhe madje edhe të vdekshmërisë, veçanërisht në mesin e të moshuarit dhe ata që vuajnë nga sëmundje kronike të mushkërive.


Përveç bronkit kronik mund të shkaktohet nga pluhuri, avujt toksike dhe gazeve me të cilën është përballur në punë. Irritues bronkial mund të jetë gjithashtu miell, pambuk, qymyr, çimento dhe pluhur kuarc, amoniakut avull, klor, acidet e ndryshme dhe kështu me radhë. F. ndikim plotësuese negativ mbi gjendjen e aparatit bronkopneumonare temperaturë të lartë në dyqanet e nxehta, gjatë apo të temperaturave të ulëta në prodhim. Kontribuojnë sëmundjeve bronkit kronik dhe uyazyka klimatike. Në klimën e papërpunuar dhe të ftohtë shënuar rritje në numrin e pacientëve me bronkit.


Shumë ekspertë besojnë se një rol të rëndësishëm në shfaqjen e bronkitit kronik luajnë një infeksion viral. Supozohet se infeksioni natyrën bronkopneumonare të cilat janë transferuar në moshën e fëmijëve mund të jetë shkaku i bronkit kronik në të rriturit. Bronkit akut mund te rrezikuar qenët i qartë e bronke, çon në atë bronkit akut bëhet kronik. Tjetra, faktorët endogjen e sëmundjes janë disa sëmundje, duke përfshirë alergji. Bronkit kronik është shkaktuar nga shprehur pak, por shumë kohë ndikimet negative të jashtme që çojnë për të theksuar mekanizmat mbrojtëse të hypertrophy dhe lodhje që vetëm përkeqësohet sëmundjen.