Format e rënda të tuberkulozi pulmonar


Tuberkulozi është një sëmundje mjaft e zakonshme nga e cila askush nuk është imun. Edhe në kohën tonë shumë dhe pothuajse të gjitha tronditur nga fjala "tuberkulozit". Pas të gjitha, të gjitha për gjithnjë, viti dhe pavarësisht nga vendi, kjo sëmundje nuk do të heq një jetë.
Format e rënda të tuberkulozi pulmonar, për fat të keq, ndodhin shpesh ju duhet të dini për të shmangur këtë sëmundje? Sot Artikulli ynë hap shumë detaje, të cilat ju nuk keni dëgjuar më parë.

Siç të gjithë e dinë, tuberkulozi është transmetuar nga pikat ajrore. Forma më e rëndë, kjo formë e hapur nga tuberkulozi. Njeriu fillon peshtyn gjak, bakteret dhe Koch fluturojnë rreth e rrotull për shumë metra. Pranë ulet apo qëndron, lehtë mund të marr këtë bacil, e cila shkakton gjykim të gjatë dhe të lodhshme jetës dhe vetëm në raste të rralla, më të mirë duke i dhënë fund pozitiv.Njerëzit ndihen dobësi, por nuk ndjeni dhimbje. Ata gjithmonë, pothuajse gjithmonë, ethe. Bones dhembje, por më shumë në thelb, nuk ka simptoma janë vërejtur.
Bronkit të shpeshta, veçanërisht pneumonia, është rezultat i tuberkulozit mëtejshëm infeksionit. Në thelb, sëmundja mund të bëhet njerëzve të infektuar me sistemet imun të dobësuar. Në fund të fundit, çdo person në lindje ka bakteret më tuberkulozi, por jo të gjithë vuan nga kjo sëmundje. Tani shumë vende, pothuajse të gjithë nga fëmijëria e hershme të gjithë fëmijët janë duke bërë teste për tuberkulozin (Mantoux). Kjo ju lejon të vendosur sëmundje yyazytsirnist dhe për të parandaluar atë. Nëse testi Mantoux është pozitiv, personi duhet të shihni një mjek, dhe ndoshta edhe të shtruar në spital për të parandaluar pasoja të rënda. Nëse drejtuar sëmundja, kollë kronike të angazhohen në vetë, rezultati mund të jetë mjaft negativ. Sëmundja mund të zbulohen mjaft vonë dhe më pas të jetë e vështirë për të përballuar me të. Zakonisht fillon në fund të një forme të hapur të tuberkulozit shkatërruar mushkërive tek njerëzit. Në këtë rast, ajo vetëm mund të ndihmojë në kirurgji. Në 60 vitet e funksionimit bërë nën anestezi lokale periudhë mjaft e gjatë. Përpjekjet e rëndë aplikuar mjekun dhe pacientin, edhe pse rezultati nuk ishte i njohur plotësisht. Tani mjekësisë është në një nivel më të lartë, por, megjithatë, 80% e njerëzve nuk mund të shërojë sëmundje. Unë e di shumë njerëz që vuajnë nga tuberkulozi, por vetëm disa kanë qenë në gjendje për të mposhtur këtë sëmundje. Dhe në përvojën time, madje edhe kirurgji nuk është ndihmuar gjithmonë shërim.


Natyrisht, në historinë e shumë raste ku njerëzit e kanë kapërcyer forma të rënda të tuberkulozit. Megjithatë, edhe shëruar plotësisht, njeriu nuk mund të kthehen në një jetë normale aktive. Ai duhet monitoruar vazhdimisht shëndetin e tyre, mbajtur trajtim parandalues ​​çdo vit, duke pirë një numër të vitaminave dhe ilaçe. Pas shërimit, njerëzit e gjatë do të ndjeni dobësi dhe rraskapitje, ndonjëherë ethe.

Kjo kështu ndodh që një person duke filluar nga forma e mesme të tuberkulozi pulmonar. Në fillim, nuk ka ankesa, sëmundja është e fshehur. Prekur butë për disa javë. Nëse ju nuk japin trajtim, njeriu vdes në nja dy vjet. Shenja e tuberkulozit janë kollitjes. Pështymë shkon keq, pa qelb. Shpesh ka hemoptysis, ajo është e kufizuar në pështymë të gjakut-vija-vija dhe gjethe. Mjeku duhet të bindë pacientin të shkojë një rrugë të gjatë për shërim. Format e mesme duhet të trajtohet të paktën një vit. Në qoftë se kjo nuk është siç duhet dhe trajtimi në kohë, TB nuk mund të largohet për një jetë. Është e kuptueshme që këtë vit njerëzit do të kryhet vetëm në spital, shoqëruesit e tij do të sëmurë dhe njerëzve në kushtet e vështira sociale. Qasja do të jetë i kufizuar për pacientët. Objektivi kryesor do të jetë përdorimi i rregullt i barnave të përshkruara nga mjeku juaj. Pacienti kryejë një kurs të kimioterapi.

Format më të vogla të mesme të tuberkulozi pulmonar është fokale, tuberkulozi infiltrative. Ka dy lloje: e butë-qendrore-qelizore dhe fibroze. Pacienti pothuajse nuk lëshojnë mikrobakterii. Identifikimi i sëmundjes mund të X-rrezeve, ose X-rrezeve minutën simptomat e pacientit merr konfuze, ai nuk beson diagnostikuar. Kjo është e keqe, sepse të rriturit të marrë të përdoret për sëmundje dhe do të forcojë ato, por në qoftë se koha për të kryer kimioterapia, fokale e butë-TB mund të shërohet plotësisht.


Forma më e zakonshme e tuberkulozit sekondar është tuberkulozi infiltrative. Ajo mund të kalojë pa simptoma të dukshme apo me simptome të theksuara. Për shembull: dehje me tuberkuloz, kollë, hemoptysis. Në forma të avancuara, pacientët kanë një gjendje të keqe, dehje të rënda, nuk është një sëmundje e muskujt e brezin sup, e cila sugjeron lindur pleurit apykalnom thatë.
Atje format shkatërruese të tuberkulozit, të tilla si tuberkulozi shpella. Kur duket kollë, pështymë niset pranishëm wheezing lagësht në mushkëri, peshtyn gjak dhe pështymë. Për shkak të arterieve në dëmtimit të dhëmbëve terminalit, ekziston një rrezik i madh i aneurysm pulmonare gjakderdhje Rasmussen. Dhe ka edhe një arsye tjetër për frikë gjakderdhje - zhvillimin asperhyllezы dëmtimit të dhëmbëve ekzistuese tuberkuloz. Gropë Përparime çon në bronhoplevralnomu bilbil.


Më të pafavorshme, tuberkulozi pulmonar formë hyperhronycheskaya fibro-shpella. Sëmundja mund të ketë një kurs lokale. Ndonjëherë kimioterapia arrijnë të stabilizuar e sëmundjes, pasi nevojën për të hequr zonën e prekur të mushkërive. Megjithatë, sigurisht progresive, nuk mund të ndihmojë kimioterapi. Nëse për njëanshme mirë që të ketë një operacioni. Tuberkulozi pulmonar Tsyrrotycheskyy rritet në fijor ind lidhës dhe pleurë.