Hyperventilation mushkërive


Frymëmarrje normale dhe funksionimi i të gjitha sistemet e trupit varet nga një bilanc të qartë mes oksigjenit dhe dioksidit të karbonit në gjak. Mushkëritë hyperventilation çon për të ndryshuar këtë raport dhe, rrjedhimisht, për hypocapnia (mungesa e dioksidit të karbonit), dhe pastaj hipoksi (uria oksigjenit), kërcënuese vdes off indet e trurit.

Shkaqet e sindromës hyperventilation pulmonareFaktorët më të zakonshme nxitje të bëjnë me çrregullimet psikosomatike dhe paniku - ankthi, depresioni i rëndë, ankthi, stresi sensibilitet, zemërimit dhe emocionet tjera të forta.

Arsye të tjera:

 • pneumoni;

 • reaksione alergjike;

 • infarkt miokardi;

 • astma;

 • gjakderdhje të brendshme;

 • dëmtime kongjestive të zemrës;

 • emboli pulmonare;

 • sëmundja pulmonare obstruktive kronike;

 • ketoacidosis diabetik;

 • Dhimbje të forta;

 • infeksionet akute që ndodhin me inflamacion;

 • psychostimulants përdorimit të drogës;

 • ketoacidosis shtatzënë.


 • Simptomet e hyperventilation pulmonare


  Tipari kryesor i sindromi - frymëmarrje shumë e shpeshtë dhe të thellë. Gjithashtu vërejti:


 • gjendje paniku dhe ankthi rritje;

 • reduktuar mprehtësi vizuale, pamja qarqet ndritshme para syve të mi;

 • palpitations shpeshta, dhimbje gjoksi, squeezing;

 • goja e thatë;

 • marramendje;

 • dhimbje, ndjesi shpimi gjilpërash dhe dhimbje në gjymtyrët;

 • humbja e vetëdijes;

 • ndjenja e shkurtër fryma;

 • gjakderdhje;

 • bloating, belching;

 • dobësi në trup.


 • Trajtimi i hyperventilation pulmonare


  Masat e para për të lehtësuar sëmundjen:

 • Frymëmarrje të ngadaltë, nuk frymë më shumë se 1 herë në 10 sekonda.

 • Të qetë, për të shmangur gjendjen paniku.

 • Hiq veshje të shtrënguar dhe pajisje.


 • Terapi tej taktikë, sidomos me sindrom sulme të shpeshta hyperventilation varet nga shkaku. Në qoftë se kjo është në çrregullime psikosomatike duhet të vizitoni një terapist për këshilla. Sëmundje më serioze që përfshijnë ilaçe specifike.
  Si metoda alternative nganjëherë përdoret Chiropractic, yoga, pilates, ushtrime të frymëmarrjes normat e frekuentimit.
  Për të parandaluar mushkëritë hyperventilation për të marrë kujdesin e gjumit dhe pushimit, për të kontrolluar gjendjen emocionale, heqë dorë nga përdorimi i barnave të caktuara.