Ndihmë me dëgjim të dëmtuar


Ka dy shkaqet kryesore të dëmtimit të dëgjimit, ajo goditi një trup të huaj në kanalin e veshit dhe të dëmtimit daulle e veshit. Fëmijët shumë të rinj janë futur shpesh në veshët sende të ndryshme. Shumica janë sende të vogla se çdo gjë që merr në duart e tyre. Hiq sende të tilla veçanërisht e vështirë. Kjo është për shkak të faktit se kanalin e veshit është e vendosur në kockë përkohshme. Përveç kësaj, kanalin e veshit është një lëkurë të hollë të ndjeshme, veprimet në mënyrë të ndryshme të huaja në kanalin e veshit mund të japë jo vetëm siklet, por edhe shumë e dhimbshme. Në mënyrë që të ndihmojë me të dëgjuar dëme, inspektojë kanalin e veshit dhe nëse është e nevojshme për të hequr objektin e huaj, mjekët përdorin mjete të posaçme.


Kur ju thyejnë veshit vërejtur simptomet në vijim:
- objekti të huaj në vesh;
- marramendje, vjellje, të vjella;
- dhimbje, telefononi ose gumëzhimë në veshin;
- shkarkimit të qartë apo gjakderdhje nga veshit;
- skuqje dhe ënjtje e kanalit të veshit;
- humbja e dëgjimit dhe ndjenja sikur një trup i huaj në vesh.

Shkaqet e dëmtimit të daulle e veshit mund të shërbejë:
- shëndoshë me zë të lartë ose shpërthimi (fishekzjarre, fishekzjarre shtënë);
- goditi në kanalin e veshit të objekteve të ndryshme (laps, swabs pambuku, toothpicks);

- një ndryshim të mprehtë në presion atmosferik (airfare, shpërthim, goditje për veshin, scuba diving).

Ndihma e parë për dëgjimin traumave të shkaktuara nga arsye të ndryshme.
Kur prekje trupin huaj në gjë kanalin e veshit të parë për të bërë është për të qetësuar personin. Pastaj të shqyrtojë vesh, në qoftë se objekti është i dukshëm, hiqni me kujdes me piskatore apo dorë. Përsëri, kontrolloni veshin trupi i huaj duhet të hiqet plotësisht. Nëse një objekt të huaj mbetur dhe është e vështirë për të parë dhe për të marrë, do të përpiqen për të tërhequr atë me piskatore pamundur. Ju jeni tij vetëm prodvynete më tej, duke komplikojë detyrën. Sikur veshi nuk është gjaku, ju mund të përpiquni të përgjojnë nga sende të vogla, por për të shmangur lëvizjet e papritura dhe gunga. Edhe në qoftë se një objekt i huaj është tërhequr tërësisht jashtë, të jetë i sigurt për të kontaktoni doktorin tuaj. Specialisti do të përcaktojë nëse dëmi pa u vënë re.

Kur injektuar në insektet kanalin e veshit nuk do të përpiqet për të marrë insekt tuaj gisht, ajo mund të provokojë vetëm një pickim. Anim kokën në mënyrë që veshi u gjet më sipër. Ndoshta zvarritje insekt në mënyrë të pavarur. Nëse nuk insekteve crawls të përpiqen për të derdh vaj perimesh në vesh. Nëse viktima - një i rritur tërheq llapë e veshit dhe përsëri pak. Nëse viktima - një fëmijë tërheq llapë e veshit poshtë dhe mbrapa. Insekt sigurisht mbysë në vaj. Në mënyrë që të marrë sende të tjera të veshit, vaj nuk mund të përdoret për shkak se ajo mund të shkaktojë ënjtje e materialit. Nëse ju mori një insekt apo jo, ju duhet të kontaktoni mjekun tuaj. Lëkurë shumë të ndjeshme veshët e kanalit mund të jetë subjekt irritations.

Kur ju thyejnë viktimë veshit ndjen dhimbje akute. Ndihma e parë në këtë rast - leshi pambuku me sa duket sterile për të mbyllur veshin. Kjo do të ndihmojë në parandalimin e infeksionit. Pastaj menjëherë të konsultoheni me mjekun. Ju nuk mund të dalë në medikamente veshit pa një recetë të veçantë.
Në qoftë se dëmi duhet të bashkëngjitni jashtme vesh plagë shtupë pambuku dhe prisni derisa ndalesa gjakderdhje. Më shumë duhet bërë me një listë steril fashë rreth veshit. Kur ënjtje dhe blanë bërë kompresë të ftohtë të thjeshtë. Në rastin e amputim të veshëve duhet të ruani atë para ardhjes së mjekut. Vesh pjesë të përfundojë një leckë të pastër, sterile dhe meremetimin e akull.

Në shkarkimit nga veshët bëjë të lirë me një fashë rul rreth veshët e tij. Kthejeni kokën në mënyrë që veshi i dëmtuar doli më poshtë. Kjo do të lejojë një shkarkesë daljeve. Vini re se në qoftë se viktima është plagosur mbrapa ose qafë, të ndryshojë vendndodhjen e saj nuk mund të. Një urgjente duhet të shihni një specialist.

Rekomandime të përgjithshme në rast të dëmtimit të dëgjimit:
- Ju nuk mund të hiqni një shtupë pambuku objekt i huaj, piskatore apo ndonjë instrument tjetër. Në vend të ndihmuar, ju vetëm mund të përkeqësojnë situatën dhe të shtyjë objektin më thellë në kanalin e veshit;

- Mos u mundoni për të ndaluar shkarkimin nga veshit;
- Nuk dripping ilaçe ose lëngun në vesh;
- Mos i lani veten apo pastruar kanalin e veshit.

Gjatë një fluturimi në një vesh aeroplan mund të ndjeni dhimbje dhe parehati. Në këtë rast, ju duhet të pini shumë lëngje. Mos pini alkool dhe duhan ditën e fluturimit. Në kohën e marrë-off dhe ulje do të ndihmojë çamçakëz ose karamele-karamele.