Eclipse mushkërive X-ray


Në listën e procedurave vjetore të detyrueshme ekzaminimit mjekësor janë x-ray e mushkërive. Kjo ndihmon për të identifikuar fazat e hershme të sëmundjes, e cila si rezultat mund të jenë të rënda. Një tregues që ju duhet të kërkoni specialist është të identifikojë spote në X-ray drita kur shikojnë.

Çfarë është një eklips në mushkëri?Para se të bëhet te mjeku, pacienti i cili manifestohet një simptomë të tillë të pakëndshme mendojnë se eklipsi do të thotë mushkëritë. Pa dyshim, kjo është një shenjë shqetësuese e përkeqësimit të shëndetit tuaj, por nuk e bëjnë menjëherë dëshpërim. Shkaqet e eklips në X-ray e mushkërive të mjaftueshme, kështu që në mënyrë për të vënë praktikuesin përfundimtar diagnoza duhet të përshkruajnë teste shtesë që mund të zbulojnë simptome të tjera të një sëmundje:


 • Shumica eklips inflamacion të mushkërive dhe duke treguar ngurtësim, e cila mund të shkaktohet nga një numër i sëmundjeve infektive.

 • Pika të errëta mund të ndodhë për shkak të shfaqjes së nyjeve të formacioneve të tumorit, më të pakëndshme. Në këtë rast, fluoroscopy është e vetmja zbulimin e kancerit, kështu që mjekët rekomandojmë për të marrë atë rregullisht.

 • Përveç kësaj, eklipsi mund të tregojë zhvillimin e tuberkulozit të mushkërive për shkak të asaj zgjatur kollë që nuk është e shërueshme nga expectorants konvencionale, mjeku duhet të japë takim për X-ray, pa marrë parasysh se sa kohë ju bëni atë.

 • Kur zona ajrore pakalueshme në foto do të errësojë. Por simptomat mund të shfaqen dhe shfaqjen e problemeve të tilla pleurë (cipë që mbulon mushkëritë dhe zgavrën e kraharorit) si e lëngjeve në pleurë, inflamacion qelbëzues apo abscese.


 • Gjithashtu pika të errëta në në x-ray të lehta mund të jetë një sinjal i problemeve me organet e tjera, të tilla si:

 • limfatike nyjet - inflamacion;

 • brinjë dhe shpinë - neoplasms;

 • ezofag - zgjerimi dhe më shumë.


 • Por, vend cuditerisht errët në foto mund të thotë jo vetëm zhvillimin ose braktisjen e sëmundjes së rëndë, por edhe traumat e pneumoni ose bronkit. Këto sëmundje lënë pas nodules në indet e mushkërive që nuk shkaktojnë ndonjë dëm dhe përfundimisht të zhduket krejtësisht, kështu që kini frikë nga ata nuk ia vlen.

  Llojet e eklipset
  Eclipse pjesë në formë dhe sasi. Segmente individuale tregojnë një tumor beninje ose malinje. Nëse fotografia ka vendosur shumë pika, atëherë ata mund të flasim për disa patologji:

 • pneumoni;

 • tuberkulozi;

 • qendër kanceri;

 • shtrëngim bronkiale qendrore;

 • grumbullimi i lëngjeve në pleurë;

 • Formimi malinje në organe të tjera të brendshme.


 • Edhe segmente vendndodhjen e rëndësishme. Kështu, në qoftë se fotografia shfaqet në krye eclipse mushkëri, ajo mund të tregojë tuberkulozi, por mjeku duhet të rekomandojë, përveç analizave të mëtejshme, të caktuar për sëmundje të dyshuar, kalimin e përsëritur të x-rrezet.

  Nëse fotografia identifikuar vend me kufij fuzzy, ajo mund të tregojë pneumoni. Ky manifestim e foto, e shoqëruar zakonisht me ethe, dhimbje koke, dhe dobësi. Por ndonjëherë Pneumonia mund të ndodhë pa vlera të larta në termometër.
  Një ndërprerje nuk është përcaktuar forma gjeometrike mund të jetë rezultat i disa çrregullimeve:

 • infarkt pulmonar;

 • hemorragji;

 • ënjtje;

 • akumulim pleural fluide dhe më shumë.


 • Këto simptoma janë shoqëruar me dobësi, marramendje dhe kollitjes.