Infarkt pulmonar


Shumë i ekzistencës së një problemi të tillë kurrë nuk e dinte ekzistuar. Mjerisht, infarkt pulmonar - një sëmundje shumë e vërtetë që i jep pacientit një shumë sherr. Ju mund të shërohen nga një atak në zemër, kryesore gjë - kohë për të njohur të sëmundjes dhe të konsultoheni me një specialist i cili mund të jetë trajtim efektiv dhe të përshtatshëm.

Shkaqet e infarkt pulmonarInfarkt pulmonar ndodh si rezultat i bllokimit të trombo arteries pulmonare. Emboli (ata - clots gjakut mund të formojnë në trupin e çdo personi Kur mpiksje të bëhet mjaft e madhe, ajo vjen off dhe mbush një enë Përfundimisht emboli zgjidhur Nëse mpiksje zakuporyt një anije të vogël, ajo mund të dështojnë të vijë më parë... ajo shkrin në gjak.

Në fakt, infarkt pulmonar është për shkak të një rritje të mprehtë në presion në arteries pulmonare të shkaktuara nga bllokimi i enëve të gjakut. Shkaqet kryesore të sulmit në zemër janë si më poshtë:

 • Venë trombozë - një nga arsyet më të zakonshme.

 • Ndërhyrja kirurgjikale (operacione sidomos barkut) të çojë në zhvillimin e një sulmi në zemër.

 • Shpesh sëmundja është diagnostikuar në gratë që kanë përjetuar punën e vështirë.

 • Ndonjëherë të kontribuojë në zhvillimin e hemorragjike infarkt pulmonar mund të jetë kontraceptive hormonale.

 • Shkaku i sëmundjes mund të shërbejë gjithashtu si dështim të zemrës.


 • Disa herë sëmundja zhvillohet pas injeksione pasuksesshme, për shkak të cilat mund të jenë të dëmtuar anijes.

  Simptomat dhe trajtimi i infarkt pulmonar kryesore


  Simptomet e infarkt pulmonar ndryshojnë në varësi të madhësisë dhe numrit të anijeve mpiksjen e mbyllur. Rëndësishme dhe comorbidities. Simptomat më të zakonshme janë:

 • Befas u bë gulçim - një shenjë e keqe. Ajo mund të sinjalizojë zhvillimin e një sulmi në zemër.

 • Impuls nxitimi ose rrahje zemre ngadalësim të mprehtë - shenjë e shpeshtë e sëmundjes.

 • Alert ka dhimbje gjoksi. Sidomos në qoftë se ai është i shoqëruar me kollë me gjak.

 • Vrullshëm dhe pamja e qafës pulsating kurorë.


 • Treat infarkti pulmonar nevojshëm nën mbikëqyrjen e një specialisti. Shumica e përshkruesit që të gjakut hedh lëng. Gjatë trajtimit, pacientët duhet t'i përmbahet në shtrat, të mos përpiqen për punë jashtë orarit.
  Dështimi për të ndjekur këshillën e një profesionist mund të çojë në pasoja të pakëndshme të një mushkërive sulm në zemër:

 • pneumoni;

 • inflamacion i pleurë;

 • edemë pulmonare.