Emergjente pulmonare hemorragji


Është e nevojshme të bëhet dallimi midis dy koncepteve të "hemorragji mushkërive" dhe "peshtyn gjak", mes të cilave shpesh janë barazuar. Hemoptysis - ankesë mjaft e zakonshme, por është diagnostikuar hemorragji pulmonare janë të rralla. Hemoptysis - një pështymë të përzier me gjak gjatë kollitjes. Në këtë rast, të gjakut në këlbazë mund të shpërndahen në mënyrë të barabartë ose të veçanta të përfshira në venat e saj. Varësisht se çfarë lloji të sëmundjes shkaktuar hemoptysis, gjaku të shpërndara në mënyrë të barabartë në këlbazë mund të duken të ndryshme, të tilla si kafe apo trëndafili, shkumëzuar ose specie pelte-si. Ndodh që njerëzit e gabuar për gjak hemoptysis në pështymë, e cila është lëshuar kur çamçakëz ose dëmtim si rezultat i gjakderdhjes nga hunda.


Nga ana tjetër, hemoragjia pulmonare karakterizohet nga lirimin e bollshme e gjakut përmes traktit respirator që mund të shfaqet kur kolliteni apo jo. Pa u kollitur gjak mund të rrjedhin lumë në gojë, me një hemorragji të fortë pulmonar është një kërcënim për jetën e njeriut. Faktorët kryesorë që mund të shkaktojnë hemorragji pulmonare, është kanceri i mushkërive dhe tuberkulozit. Karakteristikat e gjakut lëshuar nga hemorragji pulmonar, nuk mbështjellë, strukturën shkumë, ngjyra - të kuqe. Në mënyrë tipike, këto simptoma kërkojnë shtrimin në spital të menjëhershëm të pacientit, dhe për shkak se ky shtet është një rrezik për jetën, me qëllim të shqyrtimit duhet të marrin në konsideratë një temë të tillë të rëndësishëm si pulmonare ndihmë hemorragji emergjente për një gjendje të caktuar.


Dhe pulmonare hemorragji dhe hemoptysis subjekt i pacientit është dhënë ndihma emergjente e parë mund të kenë nevojë ndërhyrje mjekësore. Pacienti u vu qetë, pacienti më të mirë të marrë semisitting pozicion, duke shmangur ekspozimit ndaj gjakut nga mushkërive prekur shëndetshme. Në pjesën e mushkërive të prekur, gjoksi imponuar paketë më të mirë të ftohtë akull. Ju mund të jepni pjesë ha e akull që do të reduktojë enët e gjakut mbushje të mushkërive.

Si pacienti dhe familja e tij në fillim të hemorragji pulmonare ose hemoptysis prirur për të shkunden të fortë emocionale, frika e sulmeve veçanërisht nëse i tillë ndodh për herë të parë. Ajo duhet të jetë shumë i qetë dhe i siguruar pacientit, duke e bërë të qartë se ky fenomen nuk do të kërcënojë atij vdekjen e menjëhershme. Kjo është veçanërisht e vërtetë kur një reagim i tillë ndodh në fëmijët e vegjël. Të qetë nga stresi emocional të ndodhë në njerëzit (sidomos fëmijët) që vuajnë nga hemoptysis apo hemorragji pulmonare, ajo është e rekomanduar për të përdorur në shtrat dhe të brendshme dhe shami dhe të veshin ngjyrat e errëta, që nuk është i gjakut shumë të dukshme. Mos e dëshirueshme që të përdorin listat e bardhë gjërat që gjaku është i dukshëm dhe të frikshme.


Hemorragji të mushkërive në të cilën ndihma e menjëhershme, nëse ajo është e shoqëruar nga një kollë të fortë, pacienti mund të shkaktojnë marrjen e mjeteve të ndryshme të kollitjes. Kjo nuk është e ndaluar, por mjekim duhet të përdoret vetëm me recetë. Ajo duhet të mbahet mend se efekti i temperaturave të larta që të intensifikojnë gjakderdhje, kështu që pacienti është paraqitur vetëm ushqim të ftohtë dhe pije, dhe ushqimi duhet të jetë logjike gjysmë të lëngshme. Është rreptësisht e ndaluar për të marrë banjot e nxehtë apo dushe, vënë Llaçe mustardë, bankat përdorni një jastëk ngrohje, fasha të nxehtë në gjoks. Ajo është e mirë në qoftë se një pacient me hemoptysis, dhe sidomos gjakderdhje të mushkërive, do të qetë, pozicionin e shtrirë dhe kështu do të presë për një ekzaminim të plotë mjekësor. Bisedoni dhe për të shkuar, ndërsa jo e dëshirueshme.


Shpesh hemorragji mushkërive shkakton pacienti për të humbur shumë gjak, kështu që ndihma e parë për viktimën duhet të përfshijë në rastin tim një transfuzion gjaku. Shpesh nuk është një pyetje që pacienti kishte kirurgji. Deri në kohën kur një njeri pacient nuk ndalet hemorragji pulmonare pranë shtratin e tij gjithmonë duhet të paraqesë atë nëpërmjet të cilit emergjente. Ju duhet monitoruar vazhdimisht frymëmarrje, matjet e presionit, monitorojnë pulsin e pacientit. Përveç se ushqimi duhet të jetë i ftohtë dhe gjysmë kërkon që ai përmban shumë vitamina dhe minerale.


Nëse gjakderdhja është e shoqëruar me dhimbje në gjoks, ju duhet të përpiqen për të ndihmuar pacienti merr pozitën më të rehatshme në të cilën dhimbja do të ndihen më pak. Në mënyrë tipike, stafi mjekësor që punon në pjesën e mushkërive ka aftësi me disa specifike. Për të parandaluar shpërthimet e infeksioneve brenda spitaleve është një numër i masave parandaluese, të cilat përfshijnë masat sanitare, të cilat përfshijnë si në vijim:

Duhet të merren 1. Kujdesi për të siguruar që të gjithë pacientët që vuajnë nga kollë me hemoptysis, sigurisht ishte një plevatelnitsa veçantë të pajisur me një vidë mbuluar. Periodikisht, ajo duhet t'i nënshtrohet dezinfektimit.


2. Së paku 5 herë një dhomë dite, e cila përmban pacienti është i ventiluar dhe të dezinfektoj ajrin, llamba duhet të përdoret dritën ultravjollcë.

3. Në dhomën ku pacienti duhet të bëjë pastrimin e lagësht rregullisht (të paktën 2 herë në ditë), ndërsa disinfectants përdorura, të tilla si zgjidhje klor zbardhues.
Në disa raste, hemoptysis mund të zgjasë me vite të tëra, nganjëherë ata janë të shoqëruar me ethe, të dridhura, kollë, të vjella, nëse shumë të fortë të mundshme. Suksesi i trajtimit gjithmonë varet se çfarë shkaku i vërtetë i hemoptysis.