Rreziku i pectoris për shëndetin e njeriut


Grykët akute ose një dhimbje të fytit, është një nga sëmundjet më të zakonshme të traktin e sipërm respirator. Përveç duke sjellë një sasi mjaftë e probleme për njerëzit. Edhe zhvillimi modern mjekësi, nuk arriti të reduktojë si incidencën dhe incidencën e shumë komplikime. Kjo është kryesisht për shkak të qëndrimit tradicionalisht mbizotëruese ndaj kësaj sëmundjeje. Për shkak se disa njerëz të vetëdijshëm për rreziqet e shëndetit angina njeriut. Por kjo mund të kushtojë edhe jetën.
Por çdo gjë në rregull. Kjo sëmundje çon në dehje angina, hipertermia (ethe). Kjo është e rrezikshme për fëmijët nën një vit, pasi mund të shkaktojë konfiskimet febrile. E njëjta gjë mund të ndodhë për një njeri i cili pësoi nervore rënda relativisht sëmundje të re (meningjit, encefalit, stroke), i cili vuan nga epilepsia dhe sindromi parkinsonit.Por rreziku më i madh është paraqitur ndërlikimet e grykët. Të gjithë prej tyre mund të ndahen në fillim dhe në fund.

Nga komplikimet e hershme të grykët përfshijnë të gjitha kushtet patologjike që lindin gjatë ose menjëherë pas sëmundjes.
- Në radhë të parë janë në frekuencën e shfaqjes së abscesit - formimin e dëmtimit të dhëmbëve me përmbajtje purulent. Kjo është lehtësuar karakteristika strukturat anatomike të pjesës së sipërme të fyt, me ndërprerje të saj të ndryshme të mukozës (e ashtuquajtura "Xhepat"), Nyjet limfatike të pasur dhe mesazhe praninë Tabelë e qafës. Ky i fundit është vendimtare në formimin e mediastinitis - inflamacion i mediastinum. Përveç kësaj, më shumë formimi iyazytsirno e abscese pas rëndim të grykët kronike, se për shkak të inflamacionit akut.

- Next në rëndësi janë ndërlikimet e ndryshme qelbëzues jashtë orofaringut. Këtu faktori kryesor është tipar i furnizimit me gjak. Fakti që i tërë gjaku venoz nga Mukoza e bajamet të mbledhura në sinuseve e kafkës, dhe më pas shkon në Cava vena e sipërme të zemrës. Kështu, uyazyka favorshme për zgjidhjen e gërryen substrate në strukturat e kafkës. Kjo mund të çojë në meningjit, otitis, mastoidit (inflamacion i kreshtë shkëmbore të kockave përkohshme).
- Komplikime më pak të shpeshta, por më të tmerrshme - sepsës. Për këtë gjendje mjekësore është shumë e paparashikueshme dhe për këtë arsye i rrezikshëm. Kjo i lejon sepsë në 90% të vdekjeve të hershme nga ndërlikimet, të cilat çojnë në lloje të ndryshme të pectoris.


Komplikime të vonuara të ndodhë pas disa javësh shërohet nga një dhimbje të fytit. Kjo përfshin ethe reumatike dhe glomerulonefriti. Të dy sëmundje janë konsideruar patologji klasike autoimune. Fakti që grykët akute shpesh shkaktohet nga beta-hemolitik të grupit A. Streptococcus Ajo ka me 2 pronat që janë të rrezikshme për trupin e njeriut.
Së pari, bakteret mund të prodhojë një efekt toksina të dëmshme është në muskujt e zemrës - të quajtur kardyotoksyn. Kjo substancë proteina që ndërveprimi me membranën e cardiomyocytes, mund të çojë në shkatërrimin e saj.


Një tjetër Streptococcus tipar është ngjashmëria e strukturës së saj të murit qelizor dhe cipë proteine ​​të indit lidhor dhe podotsytov (qelizat kryesore nephrons e veshkave). Kjo rrethanë është kërcënimi kryesor për shëndetin në individë me defektet kongjenitale të sistemit imunitar. Por në praktikë, një numër i tillë shumë i madh i njerëzve. Nëse inflamacioni i shkaktuar nga Streptococcus (e cila është vetëm tipike për pectoris), sistemi imunitar fillon duke e bërë antitrupa specifike. Ata janë të dizajnuara për të njohin dhe lidhen me murin qelizor të baktereve. Për këtë qëllim, struktura e tyre komplementare (p.sh. parimi " kyç-lock) në lidhje me strukturat sipërfaqe Streptococcus. Si rezultat i kësaj, makrofagjet e njeriut dallojnë "e tij" dhe "huaj". Thithjen e fundit të ekspozuar dhe shkatërrimi. Kështu, sistemi imunitar punon në shumë raste. Por me antitrupat anginë lidhin jo vetëm bakteret, por edhe me podocytes, membranat dhe qelizat e indeve lidhës. Si rezultat i kësaj, "sulm" nga sistemin imunitar të ekspozuar të veshkave, mur të brendshëm të enëve të vogla dhe të nyjeve të vogla.


E para çon në faktin se në zhvillimin e nephrons inflamacion - glomerulonefriti. Për më tepër, ky inflamacion ka lindur fillimisht për shkak të ngjashmërisë së murit qelizor streptokokut dhe nephrons, shkon më tej pa antigjenet bakteriale. Kjo është për shkak se kur dëmtimi ndodh podotsytov ndryshojnë strukturën membrana e tyre, dhe kjo është perceptuar tashmë si "i huaj"Kundër të cilit përsëri fillon të prodhojë antitrupat. Si rezultat, procesi bëhet kronike, e cila mund të çojë në dështimin e veshkave. Rastësisht, shkaku kryesor i fund-fazë dështimi i veshkave dhe dializë për jetën, vendi i parë është glomerulonefriti.

Tjetër "dots"Nga e cila ka struktura ngjashmërisë janë veglat, nyjeve dhe zemra. Mekanizmi i inflamacionit në këtë mënyrë shumë të ngjashme me atë në glomerulonefriti. Por pasojat e kësaj janë të ndryshme. Në rast të etheve reumatike akute me humbjen e sistemit kardiovaskular (si më parë që ajo e quajti reumatizmi), të parat në klinikë jashtë çrregullimit të zemrës dhe enëve të gjakut. Parë shpesh çon në formimin e sëmundjeve të zemrës, dhe i dytë - zhvillimin e çrregullimeve të ndryshme të sistemit nervor qendror. Dhe, si ndryshe të dobishme për shëndetin.


Nëse preferuar dëme të përbashkët zhvillimin e inflamacion të tyre - arthritis. Ai shoqërohet me dhimbje të shpeshta dhe çrregullime funksionale të joints. Kështu, për një person edhe shërim të plotë nga një dhimbje të fytit mund të rezultojë në shkelje të jo vetëm shëndetit, por edhe të çojë në vdekje. Sepse edhe sëmundje banale mund të jetë një rrezik për trupin e njeriut.