Pulmonare edemë - ndihmës së parë


Ndihma e parë për edemë pulmonare - një masë e nevojshme për të ruajtur jetën e njeriut.
Ndihma e parë - një sërë masash që synojnë adresimin e simptomave akute dhe ofrimin e mbështetjes jetës.
Nëse ka pasur edemë pulmonare, këshilla e parë është për të thirrur ambulancë, si dhe në kushtet e fituar në komunitet, janë të rrallë të gjitha ilaçet dhe pajisjet e nevojshme. Ndërsa duke vazhduar duke pritur mjekët e kualifikuar, njerëzit përreth pacienti duhet të marrë masat e nevojshme.

Edemë pulmonare: klinika dhe kujdesit urgjentePulmonare edemë - është një kusht ku mushkëritë grumbulluar shumë të lëngshme. Kjo është për shkak të treguesve të mëdha ndryshim osmotike colloidal dhe shtypja hidrostatike në kapilarët e mushkërive.
Ka dy lloje të edemë pulmonare:
Membranohennыy - ndodh kur pėrshkueshmėrisė kapilar rritur në mënyrë dramatike. Ky lloj i edemë të mushkërive shpesh si mirëmbajtësi i syndromes tjera.
Hidrostatike - zhvillimin e sëmundjes, në të cilën kapilar shtypja hidrostatike ngrihet ndjeshëm, pjesa lëngshme e gjakut e gjen një rrugë në sasi në të cilat është e pamundur për të sjellë përmes sistemit limfatik.

Manifestimet klinike
Pacientët me edemë pulmonare ankohen për mungesën e ajrit, me gulçim dhe sulmeve ndonjëherë të shpeshta të astmës kardiak që ndodh gjatë gjumit.
Lëkurës zbehtë, dhe sistemi nervor mund të jetë reagime të pamjaftueshme siç konfuzion apo shtypjes.
Kur edemë pulmonare në një pacient avokatët djerse të ftohtë, dhe kur duke dëgjuar në mushkëri janë wheezing lagur në mushkëri.
Ndihma e parë
Në këtë kohë, është e rëndësishme për të vepruar shpejt dhe me saktësi, për shkak të mungesës së situatës mbështetje shpejt mund të përkeqësohet.


 • Para ardhjes së njerëzve ambulancë që rrethojnë pacientin, duhet të ndihmojë ata për të marrë gjysmë-ulur pozicionin që ai u tërhoq këmbët nga shtrati. Ajo është konsideruar sjellje më e mirë për mushkëritë e frymëmarrjes çlirimi: këtë herë presioni ndaj tyre është minimal. Këmbët duhet të tërheqë për të lehtësuar qarkullimin e vogël.

 • Nëse është e mundur, bëni suctioning mukusit nga traktin e sipërm respirator.

 • Ju duhet të jepni akses maksimal të oksigjenit, duke hapur dritaren, si mund të ndodhë anoksi.


 • Kur vjen ambulanca, të gjitha aktivitetet do të synojnë profesionistëve tre objektiva:

 • reduktuar excitability e qendrës respirator;

 • hequr barrën e qarkullimit pulmonar;

 • hiqni shkumë.


 • Në mënyrë që të zvogëlojë excitability e qendrës së frymëmarrjes, pacienti është injektuar morfinë, e cila jo vetëm lehtësimin e edemë pulmonare, por edhe një sulm astmë. Kjo substancë është e rrezikshme, por këtu është një masë e nevojshme - morfinë selektive ndikon truri qendrat përgjegjëse për frymë. Gjithashtu kjo drogë bën rrjedhjen e gjakut në zemër nuk është aq intensive dhe kështu stagnimi në indet e mushkërive është reduktuar. Pacienti është shumë më e qetë.

  Kjo substancë ose vena ose subkutane, dhe pas 10 minutash arriti efektin e saj. Nëse presioni është ulur, në vend të morfinë administruar Promedolum e cila ka më pak e theksuar, por një efekt të ngjashëm.
  Për të lehtësuar presionin përdorë gjithashtu edhe diuretics forta (p.sh., furosemide).
  Të shkarkoj rreth të vogël të qarkullimit të gjakut, janë drejtuar për të dalë me nitroglycerin.
  Nëse keni simptoma të vetëdijes, atëherë të japë pacienti neuroleptiku dobët.
  Megjithatë, këto metoda tregon terapi oksigjeni.

  Nëse pacienti ka formuar një shkumë të qëndrueshme, ky trajtim nuk japin efektin e dëshiruar, sepse ajo mund të bllokojë rrugët e frymëmarrjes. Për të parandaluar këtë, mjekët japin thithjen e 70% etanol, e cila është miratuar me oksigjen.
  Pastaj specialistë thith lëngjeve të tepërta nëpërmjet kateterit.

  Shkaqet e edemë pulmonare


  Edemë hidrostatike mund të jetë për shkak të:

 • Mosfunksionim kardiak.

 • Futja e ajrit në enët e gjakut, clots gjakut, yndyrë.

 • Astma.

 • Tumoret e mushkërive.


 • Diafragma edemë pulmonare mund të ndodhë për arsyet e mëposhtme:


 • Dështimi i veshkave.

 • Trauma gjoks.

 • Gëlltitja e toksike tymi, gazrat, tymi, zhiva etj

 • Neglizhimi i përmbajtjes stomakut në rrugët e frymëmarrjes apo ujë.