Urgjencës astma bronkiale


Astma referohet sëmundjeve alergjike, përfshirë sistemin bronkiale, dhe në këtë drejtim një kërcënim për mbytje gjatë sulmeve.
Simptomat e astmës rëndë dhe për këtë arsye ka nevojë për ndihmë emergjente, si një kërcënim për jetën e njeriut - ndodh në vrull bronke, rrit sekretimin e mukozën, e cila gjithashtu shtohet dhe lumen bronkiale ngushton në mënyrë të konsiderueshme.
Kur nevojë për ndihmë?
Kujdes emergjente është i nevojshëm në qoftë se sulmet e astmës klinike si më poshtë: • simptomat akute të sulmit;

 • Nxjerr pacienti e vështirë (i quajtur espirator dyspnea);

 • frymë shoqëruar nga zhurma dhe do të fërshëllejë;

 • Pacienti lëkure bëhet tinged me blu (e quajtur cianozë);

 • kur dëgjonin mushkëri dëgjuar fishkëllimë wheezing;

 • pacienti merr një pozitë në të cilën më të rehatshme - ulur me një theks mbi duar.


 • Emegency bronkiale astma duhet të bëhet në rastet kur ka dëshmi se astma bronkiale është jo, zemra. Të përcaktuar se kush zhvilluar astmë në njerëz, mund të jetë natyra e dyspnea nëse njeriu bronkiale astmë është e vështirë për të marrë frymë e ajrit, në zemër është astma e vështirë të marrë frymë.

  Astma - urgjente algoritmi • Gjatë sulmeve të astmës paragrafi emergjente e parë është për të siguruar paqen dhe sigurimin rrjedhën pacientit e ajrit të freskët, në qoftë se sulmi erdhi në dhomë. Devijuar pacienti nuk duhet, ai duhet të marrë pozicionin ulur, i cili përmirëson muskujt e frymëmarrjes dhe lehtëson shkarkimin e gëlbazë.

 • Është e nevojshme për të ndrequr rrobat në qoftë se ajo fasha gjoks.

 • Datat e përdorimit pacientit aparat për thithje ilaçi që ndihmon zgjerimin e lumen e bronke (me albuterol, ose Metaproterenolom Terbutalynom).

 • Jepni drogës pacientit diphenhydramine ose veprime të ngjashme.

 • Telefononi një ambulancë në qoftë se gjendja e pacientit është shumë serioze, ose mjeku në qoftë se gjendja e pacientit është vlerësuar në afërsi të qëndrueshme.

 • Të gjitha alergeneve mundshme rreth pacientit, duhet të eliminohen.

 • Nëse përmirësim nuk ndodh, pacienti është administruar 60 mg prednisolone - një inflamacion lehtësimin dhe kurs akute e sulmit.

 • Nëse prednisolon nuk lehtësoi gjendjen e pacientit, atëherë nuk është kërcënimi i statusit të astmës që lë pasoja të rënda në shëndetin e njeriut - pacienti humb vetëdijen dhe mund të humbasin jetën. Në këtë rast, kërkohet spital urgjente.