Rreziku i çiban në hundë


Në rastet kur llambë e flokëve bëhet i përflakur dhe ende ndikon në të gjitha indet përreth, në këtë rast, do të zhvillohet një ulcerë. Rrezik veçanërisht e madhe në formën e inflamacion të vlim, me vendndodhjen e tyre në shkollë të mesme, kjo është për shkak të faktit se fytyra jonë innervuyetsya dymbëdhjetë palë e nerva kafkës, si dhe një numër të madh të anijeve të dy arterial dhe venoz lidhur drejtpërdrejt me drejtorin trurit.
Në fytyrë, si në pjesët e tjera të flokëve trupit rritet dhe kur infeksioni merr në qese e flokëve, ajo është rritja e mikroorganizmave, e cila mundëson formuar qese purulent. Cili është rreziku i çiban në hundë, ne kuptojmë kur kemi parasysh çështjen e furnizimit me gjak të indeve të buta të kokës dhe në këtë rast shohim se gjaku rrjedh venoz sidomos jo në zemër, siç është rasti me gjakun venoz të gjithë trupin, dhe koka . Sepse gjaku venoz mund të kapur disa nga formacionet ekzemë çiban, e cila është e vendosur në fytyrë, në këtë rast pranë hundës dhe për të shkuar të gjitha në tru, duke shkaktuar proces të pakthyeshëm mund të ndodhë që të çojë në vdekje, është i pari dhe ndoshta kryesore shkaktojnë rrezikun e ulcerës në hundë. Pra, ju nuk mund të shtrydh një ulcerë në hundë, dhe kjo është për shkak të faktit se në këtë rast infeksioni hyn në gjak më shpejt, dhe tashmë në venat e merr në tru.Në këtë rast, kur infeksioni merr në shtrat venoz, kjo mund të ndodhë inflamacion të rënda, dhe të fillojnë për të zhvilluar trombozë shpella sinus e trurit mund të çojë në vdekje. Vlon janë fillore dhe të mesme. Vlim fillestar mund të duket krejtësisht e shëndetshme për lëkurën, dhe vlon janë zhvillimi i komplikimeve të mesme të vijë vetëm pas, kur ka pasur Staphylococcus në sipërfaqe të lëkurës apo në shtresat e thella. Në këtë rast, inflamacion të lëkurës si jashtë dhe brenda, dhe arsyeja mund të jetë dëmtimi i lehtë i lëkurës dhe kjo do të lejojë germs të depërtojnë porta themeluar hyrjes dhe ato evoluojnë. Në rastin kur një person i paraqitur semundje si diabeti apo të prekur nga proceset metabolike në trup për shkak të konsumit të tepërt të alkoolit, si në rastin boils shfaqen shpesh. Gjithashtu, kur një person është i trashë, ose e bën atë të ketë endokrin patologjinë, dhe ai vuan nga anemia apo nivele të ulëta të sistemit imunitar, në këtë rast ekziston rreziku i çiban në hundë në mënyrë të përsëritur të rritet.


Zakonisht, vlon mundësinë e rritjes së pranverë dhe në vjeshtë, dhe në meshkuj, ata janë më shpesh se femrat, por paraqitja e vlon në fëmijët është shumë e rrallë. Vlon janë të dyja të rralla dhe mund të jetë një koloni të tërë, por pak mund të duket vlim përsëri pas një periudhe të shkurtër kohe, kjo mund të ndodhë si dy ditë dhe një javë, por vlon mund të shfaqen njëra pas tjetrës dhe mes tyre mangësitë janë minimale. Zakonisht vlon zhvillohet në tre faza, duke filluar një fazë të infiltrimit dhe gjatë kësaj periudhe pëlhurë fillon të trash, kjo është faza e dytë e nekrozë dhe qelbëzim dhe i fundit, fazën e shërimit. Zakonisht vlim Zhvillimi në hundë, fillon me një inflamacion të vogël gjëndër e flokëve, e cila është e vështirë dhe ka një të ndritshme - ngjyrë të kuqe, në këtë rast, kufizon shpërndarjen e tij nuk janë të qarta. Kjo infiltrimi, sidomos në hundë fillon të zgjerohet, mund të ketë rritje dhe ënjtje e indeve. Në vlim dytë fazë fillon të rritet, dhe pjesa e saj qendrore është shndërruar në një bërthamë purulent nekrotike dhe sipërfaqja e saj duket puçërr me qelb e formë konike, ajo bëhet blu, rrezatues dhe ndyrë. Kjo periudhë mund të jetë dhimbje dhe rritje të temperaturës, dhe personi do të përjetojë dobësi të përgjithshme dhe gjendja e keqe, me pak fjalë nuk janë të gjitha shenja të dehjes. Pustules pjekur dhe zbuluar vetë, dhe nganjëherë ajo shkon përmbajtjen shtrydhur. Në këtë rast, duke rezultuar vlim gjaku vjen përzier me pleh, dhe pastaj një bazë të verdhë-gjelbër. Pasi jashtë thelbi do të fillojë fazën e tretë, kjo është shërimi, e cila zhvillohet shumë shpejt dhe të gjitha simptomat zhduken.


Vendin ku vlim fillon me formimin e mbresë hranulyrovatsya, nganjëherë duket i shëmtuar, sidomos rreth hundës, por ajo mund të kthehet në fund të bardhë dhe të bëhet vështirë të dukshme. Megjithatë, ne duhet të kujtojmë se rreziku i çiban pranë hundës mund të qëndrojnë në faktin se pas zhdukjes së tij mund të mbeten plagët dhe shenjat që nuk zbukuro person, sidomos një grua. Edhe pse në afërsi hunda e ulcerës është gjatë javës, megjithatë, i gjithë procesi mund të bartin karakter mjaft të fshirë dhe në këtë mënyrë formojnë infiltrimin, por nuk është qelbi apo nekroza, por kjo infiltrimi është shumë e shëmtuar kur vendoset pranë hundës. Gjatë kësaj periudhe, indet pranë shtohet hundë dhe një madhësi rritje absolut i hundës dhe të kuqe, ajo nuk mund të vysyakatysya dhe të panevojshme fërkim vendin e infiltrimit, mund të kontaminojnë atë. Ky proces vetëm do të rritet, dhe indeve ndjeshmëri mund të përhapet në pjesët e tjera të fytyrës, e cila do të çojë në probleme të reja.


Vlim Shfaqja pranë hundës nuk mund të konsiderohet si një problem i një zonë të vogël të lëkurës, si nga trajtimit të pakujdesshëm të gjitha inflamacionit lindur mund të rezultojë në problem shumë serioz shëndetësor. Ndonjëherë vlim pranë hundës mund të japin pasoja të ardhur keq, kështu që të gjithë duhet të mbani mend se personi është një nga dobësitë për lezione infektive të lëkurës dhe për këtë arsye duhet të monitorojnë pastërtinë e saj dhe për të parandaluar ndodhjen e vlon.