Pastrimi me kongjestion i hundës dhe kullojnë hundët


Vыsmarkyvanye gabuar në fakt mund të jenë të dëmshme. Së pari, jo kur defekt hundën në rritjen e sinuset mukusit por shfaqet plotësisht. Kjo mund të shkaktojë zhvillimin e komplikimeve të ftohjet. Së dyti, shumica e njerëzve vыsmarkyvayut dy hunda në të njëjtën kohë. Kjo krijon presion shtesë në zgavrën e hundës dhe infeksioni mund të depërtojnë vesh, i cili kërcënon zhvillimin e mediave akute otitis. Kush preferojnë metodën e pastrimit me kongjestion i hundës dhe kullojnë hundët?
Si të hundë duhet të pastër me hundës dhe të ftohtë? Për këtë ju mund të përdorni ujë të zakonshëm të ngrohtë nga tap, dhe zgjidhja më e mirë e sode buke dhe ujit të kripur (1/2 ch. L. Nga pjekje sode dhe 1/2 orë. L. Salt në 1 filxhan me ujë) ose infuzion anti-inflamator bimor . Të mbajë një flegër me flegrat tuaja gisht Pull ujin e lirë nga pëllëmbë ose filxhan tilted në mënyrë që një pjesë e tij ra në fyt (pështyj ujin). Pastaj nëpër të njëjtën vrimë hunde nxjerr shumë ajër dhe për të sjellë ujë dhe mukusit. Përsëriteni dy herë. Pastaj të bëjë të njëjtën gjë si mbajtja flegër tjera.Nëse ju bëni larje dhe pastrim hundë fëmijë, përdorni një version pak më të ndryshme. Type në ujë të ngrohtë ose shiringë bimor infuzion në (llak huyazykay) dhe të hyjë fëmijën në një vrimë hunde. Fëmija duhet të qëndrojë, të përkulur mbi lavaman, goja në këtë mënyrë duhet të jetë i hapur. Shtypi i parë shiringë është e lehtë për ujë nuk rrjedh jet shumë e fortë. Kur fëmija merr përdorur për procedurën, mund të rrisë presionin, sepse jet elastike larë shumë më efektive. Kur fëmija fol washings, kalojnë një procedurë të ngjashme me një tjetër vrimë hunde.


Shpëlarje hundë me një të ftohtë dhe për të ndihmuar të heqin qafe e clots mukusit të hundës, frymëmarrje më të lehtë, hiqni qelb nga sinuset, mbrojtje kundër depërtimit të infeksionit në sistemin e frymëmarrjes. Përsëriteni 3-5 herë në ditë. Në qoftë se ju përdorni ndonjë pika medicinale ose pomade për të lyej mukozën e hundës, të bëjë atë pas larjes zgavrën e hundës. Pastaj mjekim do të punojnë në mënyrë më efektive.
Marrin në konsideratë kur të ftohtë dhe të ngjeshur që për 10 minuta pas larjes ndarjen e mundshme shtesë të lëngjeve nga hunda, kështu që nuk do të bëjë procedurat vetëm para gjumit.


Tani le të flasim për çfarë të bëni nëse ju keni një hundë i lëngshëm dhemb, por ju nuk jeni në shtëpi dhe nuk mund të bëjnë larje. Shmyhaty hundë - opsioni më i keq, në të cilat infeksioni lehtë mund të depërtojnë edhe më thellë në nasopharynx. Në këtë rast, të përbashkët të ftohtë dhe të hundës vysyakatysya më të mirë, por të bëjë atë në mënyrë që të shmangë presionin e tepërt mbi daulle e veshit. Për ta bërë këtë, të përpiqen vыsmarkyvatsya lehtë, të pastër çdo flegër veç e veç, ndërsa butësisht hapur gojën. Në mënyrë që të mos shkaktojë probleme duhet në këtë rast është mirë të konsultoheni me mjekun i cili do t'ju këshillojë metodën e saktë dhe më e butë e pastrimit të hundës.