Simptomat e bronkitit kronik në trup


Le të flasim në artikull sot rreth shenjave të bronkitit kronik në trup! Karakteristikat kryesore të bronkitit kronik zakonisht është:
- kollë
- pështymë,
- gulçim.
Mur bronkiale në bronkit kronik janë të trashë se rreth 2 herë se shteti normal. Në inflamacionit akut është leukocytes infiltrimit celular dhe qelizat limfoide. Infiltrimi i tillë vërehet në të gjitha shtresat e mureve të bronke.
Kollë dhe simptomat e saj në manifestimet e para të bronkitit kronik nuk është i shqetësuar shumë i sëmurë. Më kollë shfaqet në mëngjes dhe i shoqëruar nga një gëlbaze lehtë. Departamenti pështymë është për shkak të faktit se gjatë personi wakeup bën lëvizjet aktive, të shoqëruara nga rritja e frymëmarrjes dhe rritjen e tonin e sistemit nervor simpatik. Gjatë kollë sezonet e ftohtë dhe i lagësht zakonisht rritet, ndërkohë që sezonin e thatë dhe e ngrohtë kjo mund të ndalet tërësisht. Në disa pacientë kollë mund të duket vetëm në periudha të rënduese dhe falja periudha - plotësisht mungon. Por rëndim i kollës bronkit zakonisht rritet dhe pacientët të shqetësuar gjatë ditës dhe gjatë natës.


Kur kollë bronkit në trup, i shoqëruar nga departamenti pështymë sugjeron përfshirjen e mekanizmave mbrojtës kundër pastrimit të tepërt nga sekrecionet bronkiale. Kollitjes ndodh kur stimulimi i receptorëve vagus nervore në zonat të cilat janë të vendosura në bronke të madhe, në laring dhe trake. Në receptorët e vogla bronke mungojnë, kështu lezionet e tyre sëmundje mund të ndodhë pa u kollitur dhe gulçim të ndodhë vetëm.

Rritje të mëtejshme në kollë e trupit, është leh, sulmet e dhimbshme dhe të ardhurat. Sulmet tilla provokuar, e cila shkakton: a ndryshim në temperaturën e ajrit të inhaluar, në prani të ajrit thithur irritues. Kur ky proces është duke ndarë një sasi të vogël të pështymë. Por kjo nuk mund të qëndrojë, sepse mukusit është i vonuar dhe nuk shkojnë jashtë. Në pacientët me dështim të rëndë të frymëmarrjes në trup vazhdojnë të kollë zakonisht shkon jashtë. Por kjo është një shenjë e pafavorshme, si stagnimi i mundshëm i mukusit Prandaj është e nevojshme për të stimuluar shkarkimin mukusit dhe do të kryejë kullimit bronke. Bronkit kronik është pështymë. Megjithatë, ajo mund të jetë një të ashtu-quajtur bronkit thatë, nën të cilin nuk ka kollitje. Në fillimin e sëmundjes është pështymë të vogël që është e mukusit, ngjyra të lehta, nganjëherë gri ose e zezë, në varësi të ekspozimit ndaj tymit të duhanit dhe pluhurit. Më pas manifestuar Muco-purulent ose purulent pështymë.


Kjo është për shkak të përkeqësimit të sëmundjes ose me pneumoni akute. Purulent pështymë ndodh çdo herë që një përkeqësimin e sëmundjes, zakonisht në dimër. Purulent pështymë ka viskozitet të lartë, kështu që në mëngjes kollitjes pacienti ndjen disa vështirësi. Në infeksionit akut, numri i rritet sputumit, shuma e pranishme në plehu ajo rrit gjithashtu. Në disa raste, bronkit kronik vërejtur fenomene hemoptysis. Në pështymë streaks e gjakut duket. Bronkit kronik është ndarë rreth 50 ml pështymë në ditë, me purulent bronkit, por ky numër mund të jetë shumë më e lartë. Gulçim është manifestim tjetër i bronkit kronik. Shumica gulçim zbuluar gjatë bronkit obstruktive. Së pari, kjo ndodh vetëm në kryerjen e aktivitetit të rëndësishëm fizik, dhe për disa vjet rritet. Zakonisht pacienti ndjen vështirësi në frymëmarrje në mëngjes, ata zhduken menjëherë pas kollitjes. Në fazat e hershme të bronkit, gulçim ndodh vetëm në fazën akute dhe të shoqëruar nga një kollë e fortë.


Wheezing ndodh në shumicën e pacientëve në heshtje, ngadalë dhe përparon me kalimin e viteve. Sam bronkit kronik mund të ndodhë pa rëndim të dukshme, me dispne mund të varet nga temperatura e ajrit, lagështia e saj dhe presion atmosferik. Nëse bronkit pacienti kronik është një alergji, atëherë lindin bronchospasm. Ndonjëherë kjo simptomë është quajtur për të astmës.

Bronkit kronik është:
- pengues,
- neobstruktyvnыm.
Në obstruktive dyspnea kronike bronkit në tendosje ndodh nën ndikimin e stimujve të ndryshme - ndryshimet e temperaturës dhe disponueshmërinë e irritues ajrore thithur. Në bronkit obstruktive qenë kollë joproduktive, në të cilën ndarja gëlbazë paraprijnë përpjekje të rëndësishme pacientit. Kur koha e lirë tym frymëmarrje rritur pak, i shoqëruar nga wheezing frymëmarrje, të cilat mund të dëgjohen në pacienti shtrirë. Në bronkit kronik obstruktive simptomat emfizemë ndodhin.


Zakonisht bronkit kronik nuk është një kombinim i disa lloje të pengimit bronkiale:
- bronchospasm,
- ndryshimet inflamatore në bronkiale
- rritje dhe ndryshim cilësor në pështymë
- Rënia e bronke vogël.