Gërvisht fyt - Shkaqet


Gërvisht fyt - ndjesi jo vetëm të pakëndshme që sjell siklet, por edhe një simptomë serioze që mund të tregojnë për sëmundje të ndryshme. Pse ka një fyt gërvisht, e konsiderojnë edhe më tej.
Sëmundjet Infektive-inflamator
Një nga shkaqet më të zakonshme fyt ashpër, nganjëherë shkon në kollë, infeksione respiratore janë të natyrës virale ose bakteriale, faringjit, laringjit, nasopharyngitis, dhe kështu me radhë D. Me përparimin e infeksionit inflamacion mund të përhapet në të ulët ajrore, e cila shkakton simptomet në vijim.: • ethe;

 • kollë të rënda;

 • dobësi;

 • gulçim.


 • Mukusit lëndimit
  Fyt fortë ashpër mund të ndodhë për shkak të dëmtimit të mukozën e faring dhe fyt organeve të huaja ose nga veprimi i faktorit traumatike nga jashtë e lëkurës. Në përgjigje të mukozale lëndim në rastin e parë, një refleks kollë gudulisje dhe duket si një reagim mbrojtës për të hequr trupin e huaj. Duhet trauma jashtëm fyt gërvisht duket për shkak të hemoragji të shumta që ndodhin në shtresën submucosal e laring, e cila të veprojë si një grimë e pastrimit dhe të perceptuar si një trup të huaj.

  Alergji
  Efekti i alergeneve të ndryshme (pluhur, flokët mace, polen, kimikate avullimit, etj) në rrugët e frymëmarrjes mund të shkaktojë dhimbje të gërvisht. Provokojnë kjo simptomë mund dhe alergeneve ushqimore, të shkaktojnë ënjtje dhe mukozës e fyt dhe laring. Fyt ashpër gjatë natës është e lidhur shpesh me mbushëse alergji pillows ose batanije.
  Fyt profesionale
  Fyt shpeshta ashpër është shkaktuar nga shkaqe që lidhen me kushtet e punës:

 • punojnë në ambient me pluhur dhe të ndotur;

 • të qëndrojnë të thatë, ventiluar zonë të vogël;

 • ngarkesës zgjeruara zëri.


 • Fyt profesional karakterizohet edhe nga ndryshimet e zërit, paraqitjes ngjirur, osyplosti.
  Neurozë fyt
  Shkaku fyt përhershëm ashpër nganjëherë vepron fyt neurozë - patologjinë lidhur me dëmin që nervat innervating në fyt, ose berthamat, të vendosura në tru. Në këtë rast, përveç për të gudulis simptomat pranishëm, dhimbje dhe ndjesi shpimi gjilpërash në fyt, ndjenja nuk është "gungë" komplikon bisedë dhe gëlltitjes. Kjo gjendje mund të shkaktohet nga goditje, çrregullime të SNQ, tumoreve të trurit, dhe kështu me radhë. D.

  Sëmundje tiroide
  Fyt ashpër shpesh shfaqen në sëmundjet e gjëndrës tiroide, shoqëruar nga një rritje në madhësinë e saj apo shfaqjen e tumoreve të ndryshme. Në këtë rast, compression është e vendosur organet afër dhe mbathje nervore, e cila çon në acarim.
  Sëmundjet e sistemit të tretjes
  Në disa raste, një gudulis në fyt duket nga patologji të tilla si zbaticë hastroэzofahyt. Sëmundja është e lidhur me shkelje të funksionit mbyllje të muskul unazor ulët esophageal, ku përmbajtja e stomakut është hedhur prapa në ezofag dhe shkakton acarim të mukozës. Si pasojë, ka një ndjesi djegie dhe gudulisje përgjatë ezofag dhe fyt.

  Gudulis që shfaqet në pozicion horizontal pas një vakt dhe shoqërohet me simptoma të tilla si urth, belching, shije të hidhur në gojë, shpesh sugjeron sëmundjet e mëposhtme:

 • gastrit;

 • Ulçera;

 • cholecystitis, etj